Pitch voor Power Rangers Arkham-achtige co-op game onthuld

News
maandag, 09 augustus 2021 om 14:30
Hoewel er elk jaar veel nieuwe games verschijnen, zien ondertussen ook veel titels nooit het daglicht. Eén daarvan is een Batman Arkham-achtige co-op game over de Power Rangers, zo blijkt nu uit een pitch en artwork.
Bij uitgevers passeren veel concepten en mogelijke games de revue en wordt er slechts aan een fractie groen licht gegeven. Zo zullen we veel titels moeten missen die potienteel toppers hadden kunnen worden of een interessant concept hebben. Het was bijvoorbeeld mogelijk geweest dat er nu een Batman Arkham-achtige Power Rangers game in ontwikkeling was.
Jason Bischoff, die voormalige directeur van Global Consumer Products bij Saban Brands, heeft namelijk een pitch en concept art gedeeld van een ‘Power Rangers game dat nooit werkelijkheid is geworden’. De titel had de werknaam Project Nomad en zou een AAA open world co-op game worden over de Power Rangers, met een gameplay-systeem dat overeenkomsten toont met de Batman Arkham games.

Power Rangers project nooit van de grond gekomen

Hoewel het concept heel interessant klinkt, is het project nooit echt van de grond gekomen. Volgens Bischoff was er bij zijn eigen bedrijf geen ruimte en budget voor de game, maar is hij op eigen houtje wel op zoek gegaan naar andere geïnteresseerde partijen. De eerste gesprekken met andere uitgevers en ontwikkelaars waren positief, maar na verloop van tijd en grote veranderingen in de zaken van Bischoff, is het allemaal uiteindelijk op niets uitgelopen.
De Power Rangers game zal dus nooit gemaakt worden. Volgens de schrijver kunnen spelers wel binnenkort met een soortgelijke game aan de slag, want het concept van de Power Rangers was ongeveer ‘Gotham Knights vijf jaar voordat Gotham Knights werd aangekondigd’.

Populair Nieuws