Waarom moet je naar de Assassin's Creed Valhalla Wrath of the Druids release uitkijken?

Article
dinsdag, 23 maart 2021 om 9:00
assassins creed valhalla wrath of the druidsf1616412318
Veel mensen zijn nog bezig met het uitgebreide avontuur in Assassin’s Creed Valhalla, maar Ubisoft komt binnenkort al met de eerste, grote uitbreiding. Dit is alles wat wij willen zien in de Assassin’s Creed Valhalla uitbreiding genaamd Wrath of the Druids!

Uitgebreid Ierland in Wrath of the Druids

Spelers hebben in Assassin’s Creed Valhalla tot nu toe huis kunnen houden in Engeland en Noorwegen. Met de eerste uitbreiding gaat daar een nieuw gebied bij komen, want Ubisoft heeft al laten weten dat Wrath of the Druids ons naar Ierland gaat brengen. Daar moeten we vechten tegen een cult genaamd de Children of Danu en het vertrouwen winnen van de Gaelic koningen.
Het andere Britse eiland kan voor een prachtig nieuw gebied zorgen, want de groene velden van Ierland staan bekend om hun schoonheid. Daarom hopen we dan ook dat Ubisoft een groot gedeelte van Ierland in de uitbreiding gaat stoppen. Met het oog op voorgaande games zal het geen onrealistische wens zijn, want de ontwikkelaar heeft met Assassin’s Creed Origins en Odyssey al laten zien niet weg te schuwen voor enorme, nieuwe gebieden.
assassins creed valhalla gets new river raids mode in tomorrows title update 1613421741941f1613463249

Afwisselende gameplay

De gameplay loop in Assassin’s Creed Valhalla is ronduit verslavend te noemen. Het verkennen van verlaten kastelen en donkere grotten, het uitschakelen van een compleet kamp vijanden zonder gezien te worden en het raiden van een klooster voor hun schatten. Veel elementen zijn bekend voor fans van Assassin’s Creed, maar het zal zeker niet snel oud worden.
Toch hopen we dat Ubisoft meer elementen zal toevoegen voor wat meer afwisselende gameplay in de uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla. Het lijkt erop dat onze wensen zijn gehoord, want volgens de beschrijving van Wrath of the Druids zullen spelers ‘ring forts veroveren’ en ‘de kunst van het smokkelen’ moeten beheersen. Wij zijn zeer benieuwd hoe die twee elementen eruit komen te zien, met name het smokkelen van het goederen.
assassins creed valhalla combatf1593427930

Nieuwe vijanden om tegen te vechten

In Assassin’s Creed Valhalla krijg je te maken met verschillende facties, die elk hun eigen unieke vijanden hebben. Zo maken de Saksische soldaten gebruik van conventionele tactieken en wapens, zoals zeer stugge schilden en lange speren. Vijandelijke vikingen zullen meer jouw manier van vechten hanteren, terwijl bandieten je bombarderen met zelfgemaakte vuurbommen.
Tegen elke factie moet je daarom net een iets andere speelstijl gebruiken, maar op een gegeven moment heb je wel door hoe je de meeste vijanden moet bestrijden. We hopen daarom dat Ubisoft meer verschillende soorten tegenstanders toevoegt met Assassin’s Creed Valhalla. We zullen uiteraard te maken krijgen met de Children of Danu, maar mogelijk zullen ook de troepen van de Gaelic koningen hun eigen tactieken en wapens gebruiken. En het zal natuurlijk helemaal leuk zijn als we daar ook zelf een aantal van kunnen verzamelen voor ons wapenarsenaal.
assassins creed valhalla abilitiesf1616412611

Gloednieuwe skills om te gebruiken

Het leek erop dat Ubisoft een standaard manier had gevonden om spelers toegang te geven tot nieuwe skills in gevechten. In Origins en Odyssey krijg je namelijk bij elk nieuw level een punt om te investeren in een skill tree. Helemaal in Odyssey kon je op die manier jouw favoriete ‘actieve’ vaardigheden bij elkaar verzamelen en een build maken.
Assassin’s Creed Valhalla doet dat alleen een stukje anders. Je krijgt namelijk elk level punten om te spenderen in een skill tree, maar voor actieve vaardigheden moet je zwaarbewapende locaties betreden om boeken te vinden met waardevolle lessen. Aan de overkant van de Ierse Zee zullen ze alleen hun eigen manieren hebben om af te rekenen met vijanden. Wij gokken er dus op dat we met een hoop nieuwe skills aan de slag kunnen in de uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla.
ac valhalla legendary enemyf1616412733

Meer mythische invloeden

Met de Assassin’s Creed games blijft Ubisoft zo getrouw mogelijk aan de historie, ondanks dat ze echte figuren in een fictief verhaal stoppen. Veel locaties, gebruiken en kledij zijn daarom veelal uit geschiedenisboeken gehaald, wat een feest van herkenning is voor liefhebbers. Naast historische gebeurtenissen hebben veel culturen natuurlijk ook veel saga’s en mythen, die een stuk minder gegrond zijn in de geschiedenis.
Ubisoft bewaard daarom bovennatuurlijke verhalen meer voor de uitbreiding. Zo gingen we in The Curse of the Pharaohs naar het Egyptische hiernamaals en konden we in The Fate of Atlantis een bezoekje brengen aan de gezonken stad. De DLC is dan ook een flinke speeltuin voor de ontwikkelaar en wij hopen dat de studio ook lekker los gaat in Wrath of the Druids. De Gaelic cultuur heeft genoeg mythes en saga’s om ons lang mee te vermaken!
De Wrath of the Druids uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla is te spelen vanaf 29 april. Hiervoor heb je de Season Pass nodig of je moet de uitbreiding los aanschaffen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties