CD Projekt RED heeft nog een rechtszaak aan de broek voor Cyberpunk 2077

  De gifbeker moet helemaal leeg voor Cyberpunk 2077. Ondanks een uitgebreide verontschuldiging van CEO Adam Kicinski heeft uitgever en ontwikkelaar CD Projekt RED nu nog een rechtszaak aan de broek.

  De verwachtingen waren extreem hoog gespannen en de teleurstelling kon niet groter zijn voor de spelers van Cyberpunk 2077. Op de PlayStation 4 en Xbox One bleek de game namelijk last te hebben van een lage framerate, stotteringen en een heel scala aan bugs en glitches. Het zorgde voor een enorme backlash onder spelers en zelfs bij Sony, nadat CD Projekt RED doodleuk claimde dat mensen hun geld terug konden krijgen via het Japanse bedrijf. Sony zelf wist daar niks vanaf.

  Zoals valt te verwachten zijn de aandeelhouders ook niet bepaald blij met de Poolse studio. Zij hadden gouden bergen verwacht, maar in plaats daarvan hebben ze te maken met één van de grootste flops sinds het nieuwe millennium. Dat heeft ervoor gezorgd dat er al eerder een rechtszaak werd aangespannen tegen CD Projekt RED en daar komt er nu nog één bij. Dat blijkt uit een verklaring van de uitgever op haar eigen website. Ook in deze zaak zal CD Projekt RED ‘zich krachtig gaan verdedigen’, omdat de aanklacht nagenoeg hetzelfde is.

  Problemen bekend bij de ontwikkelaar

  Het debacle rondom Cyberpunk 2077 wordt hiermee alleen nog maar groter. CEO Adam Kicinski heeft zich recent verontschuldigd voor de gang van zaken en claimde dat de problemen met de PS4 en Xbox One versie niet bekend waren bij de studio. Volgens medewerkers bij de ontwikkelaar waren de problemen alleen wel degelijk bekend, maar was er niet genoeg tijd om alles op te lossen. Het zorgvuldig opgebouwde imago van CD Projekt RED is door de hele affaire dan ook in één keer aan diggelen gegooid.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.