Top tien beste Xbox One games 2019 - De tien tofste games tot nu toe

  We zitten inmiddels ruimschoots in de tweede helft van 2019 en dat betekent dat er al een heleboel toffe games voorbij zijn gekomen voor alle platformen. We mochten al volop knallen, scheuren en konden zweten in verschillende sporten. Bijvoorbeeld op de Xbox One. Wij geven je de top tien beste Xbox One games van 2019 tot nu toe.

  In deze lijst zetten we tien van de tofste Xbox One games op een rijtje. We doelen in deze lijst niet op titels die exclusief voor het platform van Microsoft uitgekomen zijn, maar op games die ook voor dat platform verschenen zijn.

  10. Forza Horizon 4: LEGO Speed Champions

  De eerste titel in deze lijst met de tien beste Xbox One games van 2019 is een Xbox exclusieve game, althans een enorme uitbreiding daarvoor. Uit de garage van Playground Games komt Forza Horizon 4 voorbij gescheurd, maar dan wel in de vorm van LEGO. De LEGO Speed Champions add-on voor Forza Horizon 4 doet eigenlijk exact hetzelfde als de hoofdgame, maar dan is ineens de hele wereld veranderd in LEGO-blokjes. Dat betekent een LEGO-weg, LEGO-wagens, complete LEGO-omgevingen en nog meer features. Dat kan natuurlijk niet zonder dinosaurussen, spoken en andere LEGO-gekkigheid gebeuren. LEGO Speed Champions kost 20 euro in de Microsoft Store en is eigenlijk een compleet nieuwe game. Wel heb je er de hoofdgame voor nodig die al in 2018 uitkwam.

  De oorspronkelijke Forza Horizon 4 game neemt je mee naar een nieuw Horizon festival, dit keer in een fictief Verenigd Koninkrijk. Hier doorloop je al racend verschillende seizoenen die ieder hun eigen voor- en nadelen meebrengen in races. Zo is er in de winter een veel groter slipgevaar, gezien de wegen spekglad zijn, maar kun je volop genieten van een besneeuwd landschap dat een goed overzicht biedt. In de herfst kun je rekenen op regen en dat is ideaal weer om off road in de modder te gaan rondrijden.

  Forza Horizon 4 brengt ook de nodige nieuwe bolides en op te knappen wagens met zich mee. Je vindt de gekste wagens, van een klassieke Ford tot een Tuc-Tuc om mee te racen. Dat racen kun je in deze game in een open wereld doen met maar liefst 72 andere spelers om je heen.

  De game kreeg in de review de geweldige score van 9.5 toebedeeld.

  9. F1 2019

  Max Verstappen doet het dit seizoen erg goed op het circuit. Datzelfde geldt voor F1 2019 die vanuit de Codemaster pitbox zo je console ingereden komt. De game ziet er grafisch adembenemend uit en laat je voelen alsof je zelf daadwerkelijk achter het stuur van een Formule 1 wagen zit. Althans, als je de Formule 2 achter je weet te laten, want daarmee begint de carrièremodus van de game.

  F1 2019 is een game die je niet alleen het huidige seizoen laat meemaken, maar hier ook een twist op geeft door coureurs te laten wisselen van team. Daarnaast kun je als vanouds het nodige aan je wagen sleutelen en kun je het asfalt wereldwijd online onveilig maken in multiplayer races.

  Wij beoordeelden F1 2019 in onze review met een

  8 . The Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Voor de avonturiers bracht Bethesda een toffe nieuwe uitbreiding naar de MMORPG The Elder Scrolls Online. Elsweyr is niet alleen de naam van de content, maar ook de naam van de nieuwste regio die de game rijk is. Het nieuwe land brengt alles op het gebeid van flora: zandvlaktes, wateren, berglandschappen en zelfs beboste gebieden zijn van de partij. In deze setting beleef jij de tofste avonturen.

  Het is het jaar van de draak in The Elder Scrolls en dus kun je rekenen op vliegende vuurspugers die je zonder moeite in de as leggen. Het zorgt voor epische gevechten in de game, maar dat is nog niet alles. De Khajiit zijn terug in Elder Scrolls en Elsweyr is hun thuisland. Leer hun cultuur kennen en ontdek wat je lot is in Elsweyr, als je moet vechten voor de redding van dit ras.

  In de Elsweyr review kreeg de game van ons een welverdiende 9.0.

  7. Metro Exodus

  Als je niet genoeg kan krijgen van post-apocalyptische werelden waarin gemuteerd gespuis een hapje uit je nek wil nemen, dan zit je bij Metro Exodus wel goed. Dit is de derde game uit de Metro serie en laat je wederom in de huid kruipen van Artyum. Dit keer blijf je niet in het metrostelsel, maar ga je op zoek naar een nieuwe leefomgeving op het aardoppervlak.

  Dat is alleen nog niet zo gemakkelijk. 70% van de wereld is namelijk nog steeds radioactief en daarbij schuilt er in ieder donker hoekje een wezen dat zo uit je nachtmerries kan komen. Als deze je spotten ben je flink de klos, want munitie en wapens zijn er niet veel te vinden in de game.

  In de Metro Exodus review beoordeelden wij deze game met een 8.5.

  6. The Division 2

  Knallen, knallen en nog eens knallen. Dat is wat The Division 2 je zal brengen. Maar dan wel op een tactische manier en in een hele toffe teamsetting met andere spelers. Ubisofts franchise laat je de straten van Washington verkennen in een post-apocalyptische wereld als sleeper cell die na een uitbraak van een virus geactiveerd is.

  The Division 2 speelt zich zeven maanden na het origineel af. De open wereld actie RPG kent een vernieuwd XP-systeem, nieuwe wapens en specialiteiten en unieke talenten voor ieder karakter. De wereld is bovendien dynamisch wat de game een extra dimensie geeft. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat jij en je team ineens midden in een gevecht tussen burgers en een bende staan.

  The Division 2 sleepte in onze review een 7.5 binnen.

  5. Resident Evil 2

  We openen de tweede helft van de lijst met een vers blik aan zombies. Althans, vers is dat blik niet echt, want Resident Evil 2 is al een behoorlijk oude game. De zombies in de game zijn daarbij ook niet echt vers te noemen. Het zijn eerder hongerige, rottende vleeszakken en schaduwen van wat ooit mensen of dieren waren. De remake van Resident Evil 2 daarentegen is compleet nieuw opgebouwd en ziet er gelikter dan ooit uit.

  Capcom heeft het hele avontuur in Raccoon City opnieuw vormgegeven met hier en daar een aanpassing in het verhaal. Daarnaast beleef je de horror survivalgame dit keer niet vanuit vaste camerastandpunten, maar ben je vrij om te kijken zoals jij dat wil. Het maakt de beleving van de enge game nóg intenser en daarmee is dit één van de tofste Xbox One titels van 2019.

  In onze Resident Evil 2 review kreeg de horrorgame een dikke 9.0 toebedeeld.

  4. Apex Legends

  Apex Legends is het Battle Royale alternatief voor Fortnite. De game uit de stal van Respawn Entertainment is losjes gebaseerd op Titanfall en Titalfall 2 en gooit 60 spelers in een enorme arena die steeds kleiner wordt. Daar moeten ze uit zien te vechten wie nou de beste is, maar dat doen ze niet alleen.

  Iedere ronde begint met 20 team van drie personen die het tegen elkaar opnemen. Ieder team begint zonder wapens of andere uitrusting. Dat betekent dat je dus zelf op zoek moet naar spullen om je te verweren. Het is de bedoeling dat jouw team als laatste blijft staan en zoveel mogelijk andere spelers overhoop te knallen. Als dat lukt ben je de winnaar en verdien je bergen aan skins, kostuums en andere voorwerpen om jouw Legend naar wens aan te passen.

  Onze beoordeling van Apex Legends is behoorlijk positief. De game kreeg namelijk een 8.5 in de review.

  3. Sekiro Shadows Die Twice

  Dark Souls liefhebbers kunnen dit jaar al even smikkelen van een complete nieuwe franchise van FromSoftware. Sekiro is gebaseerd op hetzelfde concept als de Souls games, waarbij je met vallen op opstaan (sterven en opnieuw beginnen dus) verder moet zien te komen. De game speelt zich af in Oosterse sferen en jij mag in de huid kruipen van een ninja met een mechanische arm die ontzettend moeilijke bazen voor zijn kiezen krijgt.

  Door de mechanische arm en het feit dat je slechts over een samuraizwaard beschikt oogt Sekiro niet alleen anders dan de Souls games, maar voelt de game ook heel anders. Hoewel de game wat vergevingsgezinder is, blijft het nog een flinke kluif om ver in de game te komen zonder honderd keer in elkaar geslagen te worden. Maar de aanhouder wint en als je doorzet kun je zelfs de moeilijkste baas in stukjes hakken.

  De Sekiro Review liegt er niet om. De game kreeg daarin een 8.5.

  2. Kingdom Hearts 3

  In 2019 kwam ook het langverwachte vervolg van Kingdom Hearts uit. Het oficiële derde deel in het verhaal heeft lang op zich laten wachten, maar eindelijk is het avontuur van Sora en zijn Disney vrienden weer verder gegaan. In verschillende Disney werelden zoals die uit Toy Story, Hercules en Monster Inc. maakt Sora een waar avontuur mee, terwijl hij op zoek is naar een manier om zijn verloren kracht terug te krijgen.

  Onderweg leert Sora dat hij niet alleen is en dat zelfs Donald en Goofy niet zijn enige reisgenoten zijn. Aan de andere kant merkt hij ook al snel dat het kwaad nog steeds volop actief is, want Organisation XIII en the Heartless zijn nog niet verslagen. Het vormt een enorm betoverend avontuur zoals alleen Square Enix en Disney dat neer kunnen zetten.

  In de Kingdom Hearts review kreeg de game dan ook de bijna perfecte score van 9.8

  1. Red Dead Redemption 2

  Op de eerste plek kan maar één game staan. Hoewel het een close call was, heeft Red Dead Redemption 2 de titel geclaimd van beste Xbox One game 2019 tot nu toe. Logisch ook, want de game biedt zo ontzettend veel variatie in een enorme dynamische wereld dat je niet uitgekeken raakt.

  De titel uit de stal van Rockstar Games neemt je mee naar het Wilde Westen en laat je in de schoenen staan van Arthur Morgan. hij is onderdeel van een bende die op de vlucht is. Gedurende 60 uur maak je in de enorme open wereld van alles mee. Je rijdt op je paard van stad naar stad en intussen doorloop je het verhaal en de talloze zijmissies van de game. Dat is, als je niet gaat verkennen om je te vergapen aan de geweldige omgevingen die de game rijk is. Als je meer van de shootouts bent, die heeft de game ook meer dan genoeg!

  Red Dead Redemption 2 kreeg in de review een 9.8.

  Top tien beste Xbox One games van 2019

  Dit waren de top tien beste Xbox One games van 2019. Laat ons weten in de reactie hieronder wat jouw favoriete Xbox One game van 2019 tot nu toe is.

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.