Elder Scrolls Online Elsweyr Review - Draken, Necromancers en intriges!

  Met Summerset kregen we voor het eerst een kijkje in het thuisland van de Altmer sinds 1994. Dat is nu ook het geval met land van de Khajiit, dankzij Elder Scrolls Online Elsweyr. Maar voegt de derde uitbreiding ook meer toe dan alleen een nieuw gebied? Lees het in onze Elder Scrolls Online Elsweyr review.

  Er is geen reden om te feesten voor de Khajiit. Hun thuisland Elsweyr is een aantal eerder jaar binnengevallen door een groep Imperialistische soldaten onder leiding van de tovenares Eurexia Tharn. Niet alleen heeft ze de koninklijke familie afgeslacht, maar ze heerst ook nog eens over het land als een tiran en gebruikt huurlingen en Necromancers om het volk onder de duim te krijgen.

  Maar daar houdt het slechte nieuws voor de kat-achtige Khajiit nog niet op. De halfbroer van Euraxia, Abnur Tharn, heeft per ongeluk de Hall of Colossus geopend en daarmee een horde aan draken losgelaten over de zandvlakten van Elsweyr. Een ras dat volgens velen al eeuwenlang was uitgestorven, maar niets blijkt minder waar en zetten het land in vuur en vlam.

  Elder Scrolls Online Elsweyr review

  A Song of Khajiit and John Cleese

  Gelukkig arriveer jij als speler rond dat punt in de provincie en kan je ternauwernood ontsnappen aan een draak. Het is aan jou de taak om je te voegen bij de Khajiiti Defense Force om een plan te vormen tegen Euraxia, de Necromancers en uiteraard de draken.

  Het verhaal van Elder Scrolls Elsweyr is vrij lang en intrigerend en kent bovendien een flink aantal unieke, spannende missies. Spelers van het eerste uur komen, naast Abnur Tharn, ook een aantal oude karakters tegen, zoals de excentrieke Caldwell die door John Cleese wordt ingesproken. Al met al is de hoofdverhaallijn van Elsweyr één van de meeste interessante en leuke verhalen in Elder Scrolls Online.

  Helaas is niet alles aan het verhaal origineel te noemen. Zo vielen een aantal elementen op die erg veel lijken op gebeurtenissen uit A Song of Ice and Fire. En dan hebben we het daarbij niet over de draken.

  Elder Scrolls Online Elsweyr review

  Sidequests met een twist

  Maar natuurlijk is de hoofdverhaallijn niet het enige verhaal dat zich afspeelt in Elder Scrolls Online Elsweyr. In de noordelijke gebieden van de provincie zijn er talloze mensen die jouw hulp nodig hebben bij verschillende activiteiten. Die sidequests kunnen verrassende wendingen nemen.

  Zo ben je op het ene moment bezig om een jonge Khajiit en zijn moeder te helpen op een Moon Sugar-boerderij en ben je even later bezig om een bende van smokkelaars en Daedra-cultisten op te rollen. Een normale dag in het leven van een avonturier in Tamriel.

  Elder Scrolls Online Elsweyr review

  De diverse landschappen van Elsweyr

  Qua verhalen houdt het niet op bij de main quest en sidequests. De nieuwe zone van Elsweyr zit namelijk ook bomvol verhalen die via locaties en geschriften worden verteld. De geschiedenis van Elsweyr is rijk en de Khajiit hebben hun eigen religie die duidelijk naar voren komt in de provincie.

  En ondanks dat het gebied kleiner lijkt dan Morrowind en Summerset, hoewel we daar nog geen duidelijke afmeting voor hebben, voelt het zeker niet kleiner aan. Achter elke rots en boom is er namelijk wel wat te vinden en het gebied is bovendien behoorlijk divers voor een provincie die bekend staat als zandbak. In het zuiden zijn er vruchtbare gronden en bossen te vinden, in het midden zit een grote ravijn die het land splitst en het noorden huisvest weer de grote steden.

  Ontwikkelaar Zenimax Online Studios heeft zichzelf bovendien overtroffen met de graphics van Elsweyr. Mysterieuze tempels zitten vol met detail, de steden hebben een prachtige architectuur en de harde windstoten zijn gevuld met zand. En het is een speciaal moment wanneer je voor de eerste keer oog in oog staat met een draak in de wereld, die als World Bosses door het luchtruim van Elsweyr reizen en met een grote groep aan spelers aangepakt moeten worden.

  Elder Scrolls Online Elsweyr review

  De doden oproepen als Necromancer

  Maar hoe goed het verhaal ook is of hoe gedetailleerd is provincie, het hoofdgerecht voor velen wat betreft Elder Scrolls Online Elsweyr is de toevoeging van de gloednieuwe Necromancer-klasse. Je vecht namelijk niet alleen tegen de tovenaars die de doden als wapen gebruiken, je kan er ook zelf eentje worden en vuur bestrijden met vuur.

  De Necromancer is een klasse die een aantal unieke elementen met zich meebrengt in vergelijking met de bestaande klassen. Zo kan je niet alleen doden oproepen uit de grond, maar zijn er ook veel vaardigheden die veranderen of sterker worden door een lijk te absorberen. Je krijgt daardoor een interessante loop van het oproepen van doden, die vervolgens na hun taak volbracht te hebben ook andere spreuken versterken.

  Bovendien biedt de Necromancer opties voor zo’n beetje elke rol in de game, zo kan je een Magicka DPS worden, maar er zijn ook talloze morphs om een Stamina DPS te worden. Of wat dacht je van een Tank die zich beschermt met botten en de zielen van dode monsters. En ook de Healer heeft interessante opties, zoals het gebruiken van zijn of haar eigen levenspunten om debuffs van anderen te verwijderen. Wij krijgen in ieder geval nog lang niet genoeg van de Necromancer.

  Elder Scrolls Online Elsweyr review

  Elder Scrolls Online Elsweyr Review - De beste uitbreiding tot nu toe!

  Zenimax Online Studios heeft tot nu toe sterk werk afgeleverd in de vorm van Morrowind en Summerset, maar wat ons betreft is Elsweyr de beste uitbreiding tot nu toe voor Elder Scrolls Online. Ondanks een aantal geleende elementen is de verhaallijn sterk, draken keren terug als uitdagende bazen in de verhaallijn en in de open wereld, de nieuwe zone is prachtig en de Necromancer-klasse is uniek en kent speelstijlen voor vrijwel iedereen. Als ZOS elke keer een uitbreiding van deze kwaliteit weet neer te zetten, dan zal het nog lang een grote speler blijven in het MMO-genre.

  9

  De plus- en minpunten

  • Necromancer is van alle markten thuis
  • Elsweyr is een prachtige zone
  • Draken als World Bosses
  • Sterke hoofdverhaallijn en sidequests...
  • ...al leent het verhaal wel een paar elementen uit andere media

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.