Top 5 beste Xbox One games 2016 - De toppers van het jaar

Article
zondag, 18 december 2016 om 15:02
xgn google image
In 2016 zijn er weer heel veel verschillende games uitgekomen. We hebben een diverse selectie aan zowel triple A titels als indies langs zien komen. Maar wat waren nu eigenlijk de mooiste pareltjes van het jaar? Hier zie je de beste Xbox One games 2016 op een rijtje.
Xbox fans konden dit jaar voornamelijk aan de slag met nieuwe delen in bestaande gamereeksen, zoals Gears Of War, Forza en Dead Rising. Toch zagen we dit jaar ook enkele nieuwe IP's langskomen, waaronder Quantum Break en ReCore.
Via het ID@Xbox programma, waarmee independent developers ondersteund worden, zagen we bovendien nog een hele hoop indiegames naar Microsofts console komen. Daarnaast konden we via de backwards compatible feature ook nog eens aan de slag met een hele hoop oude games! Aan toffe games geen gebrek dus dit jaar, maar voor een overzicht van de beste Xbox One games 2016 kan je op de volgende pagina's terecht.
102524

5. The Turing Test

Op nummer vijf vinden we de first-person puzzelgame The Turing Test. Deze game is ontwikkeld door Bulkhead Interactive en uitgegeven door Square Enix. Sinds eind augustus is de game beschikbaar voor Xbox One, daarnaast is hij ook op PC verkrijgbaar.
The Turing Test verkent het begrip van 'bewustzijn' en stelt menselijke intuïtie op de proef. Je kruipt als speler in de huid van Ava Turing, een ingenieur voor het International Space Agency (oftewel ISA). De interactieve puzzels staan centraal in The Turing Test en met behulp van je Energy Manipulation Tool (EMT) kan je stroom van het ene object naar het andere brengen.
De game viel bij zowel spelers als critici goed in de smaak en heeft een metascore van maar liefst 80. Genoeg reden dus om deze toffe puzzelgame op nummer 5 in ons lijstje met beste Xbox One games 2016 te zetten!
102525 1

4. Quantum Break

In 2013 maakten we voor het eerst kennis met Microsofts nieuwe IP genaamd Quantum Break. De game is ontwikkeld door Remedy Entertainment, de studio die we kennen van de Alan Wake games. Uiteindelijk kwam Quantum Break in april dit jaar uit, zo'n drie jaar na de eerste onthulling.
Quantum Break zet je als speler in de schoenen van Jack Joyce, die betrokken is geraakt bij een mislukt tijdreisexperiment aan de Riverport University. Hier heeft hij echter de mogelijkheid aan over gehouden om tijd naar zijn hand te zetten. Tijdens de game beschik je dan ook over verschillende time powers, die zorgen voor verfrissende gameplay: gebruik Time Shield om de kogels van vijanden te reflecteren of laat je vijanden geheel tot stilstand komen door middel van Time Stop.
Het narratieve element van de game werd bovendien verder verdiept door middel van een televisieserie, die parallel aan de game loopt en beïnvloed wordt door de keuzes die jij tijdens het spel maakt. Quantum Break ontving van ons een 7.5 in de review en op metacritic sleept de game een score van 77 in de wacht, waarmee de game op onze vierde plek in de top 5 beste Xbox One games 2016 terecht komt!
102526

3. Dead Rising 4

Zombies, zombies en nog meer zombies. Gamers houden ervan om zombies af te knallen en bij Dead Rising weten ze dat maar al te goed. Passend bij een release in december speelt het vierde deel van Dead Rising zich rond de Kerstdagen in een sneeuwrijke omgeving af: want niets is meer passend in de christmas spirit dan het afslachten van hele hordes zombies, toch?
Frank West keert terug en hetzelfde geldt voor alle klassieke kenmerken uit de zombiegamereeks. Zo heb je wederom een enorm arsenaal aan wapens en voertuigen tot je beschikking, die je naar hartenlust kan combineren. Hoe gekker, hoe beter. Daarnaast biedt de game nieuwe features zoals nieuwe zombieklassen, EXO-skeletten en co-op multiplayer voor vier spelers.
De game kreeg van ons een mooie 8.0 in de review en wist een metascore van 74 in de wacht te slepen. Daarmee komt Dead Rising op nummer drie in onze lijst!
102527

2. Gears Of War 4

Gears Of War en Xbox zijn eigenlijk niet meer van elkaar weg te denken sinds de serie in 2006 haar debuut maakte op de Xbox 360. Inmiddels zijn we tien jaar en verschillende games (en spin-offs) verder en was het afgelopen oktober de beurt aan Gears Of War 4.
Deze game slaat een ander pad in dan de voorgaande trilogie en markeert het begin van een nieuwe saga in het Gears Of War universum. Met een nieuwe rits aan personages, die echter nog wel tot de tand bewapend zijn, ga je de strijd aan met monsterlijke vijanden. Geniet van knallende actie in de singleplayer, die je zowel in je eentje als (splitscreen of via internet) co-op kan spelen, maar ook in de multiplayer en in de welbekende Horde modus. Daarnaast is de game grafisch om door een ringetje te halen en benut deze de kracht van Microsofts nieuwste console optimaal.
Met Gears Of War 4 flikt de serie het weer een topgame neer te zetten en we beoordeelden hem dan ook met een dikke 8.8 in de review. Op metacritic krijgt de game een gemiddelde score van 84 en hiermee komt Gears Of War 4 op een welverdiende tweede plaats in onze lijst met beste Xbox One games 2016!
102528

1. Forza Horizon 3

De Forza reeks is nog zo een die onmiskenbaar verbonden is met Xbox. De eerste game in de reeks racegames, Forza Motorsport, kwam in 2005 uit voor de originele Xbox console. In 2012 volgde de eerste Forza Horizon game, een spin-off van de oorspronkelijke serie die zich afspeelt in een open wereld.
Afgelopen september kwam het nieuwste deel in deze spin-off reeks uit: Forza Horizon 3. De game speelt zich deze keer af in de enorme, diverse open wereld van Australië. Race je door de drukke stadstraten of cross je liever off-road door de jungle? Of kies je wellicht voor een keiharde race over een prachtig zandstrand? In Forza Horizon 3 is er voor ieder wat wils en mede dankzij de prachtige vormgeving speelt de game heerlijk weg.
De game ontving van ons een prachtige 9.0 in de review en op metacritic krijgt het derde deel in de Horizon serie een gemiddelde score van 91. Met dikke stip staat Forza Horizon dit jaar dus op de eerste plaats in onze top 5 beste Xbox One games van 2016!