Top 5 Nintendo 3DS Games van 2016 - Toppers voor op zak

Article
zondag, 18 december 2016 om 17:01
xgn google image
De Nintendo 3DS heeft een prima jaar achter de rug! Ondanks dat de gehele software line-up aan het begin van het jaar al op internet stond, wist Nintendo haar 3DS bezitters toch te verrassen. Enkele zijn zelfs de beste games die je voor de 3DS kan vinden! Wij zetten de 5 beste 3DS games van 2016 voor je op een rij!

5. Bravely Second: End Layer

Het was nog maar de vraag of Bravely Second: End Layer überhaupt nog buiten Japan uit kwam. Het vervolg op Bravely Default (3DS, 2013) lag namelijk als bijna een jaar in de schappen in Japan toen het eindelijk hier in Europa uitkwam.
Bravely Second: End Layer kwam begin 2016 uit, rond de tijd dat de Nintendo 3DS overstroomd werd door verschillende JRPG’s. Bravely Second: End Layer stak hier echter met kop en schouders bovenuit. Het spel speelt als een oude vertrouwde klassieke JRPG, maar doet ook genoeg nieuws met bijvoorbeeld de Bravely en Default mechanic en de vele Jobs om je class mee aan te passen.
Bravely Second: End Layer bevat ontzettend veel inhoud en daardoor bevat het spel een lange spelduur. Daarnaast haalt het grafisch gezien ook het uiterste uit je 3DS, want het spel oogt prachtig.
102706

4. Monster Hunter Generations

Het is mooi om een Monster Hunter fan te zijn. De franchise groeit elk jaar weer en is hard op weg om naast Resident Evil en Street Fighter één van Capcoms grootste series te worden. Een ook dit jaar werden Monster Hunter fans getrakteerd op een gloednieuwe game. En niet zomaar een game, want Monster Hunter Generations is de beste Monster Hunter game in de serie tot nu toe.
Monster Hunter Generations is een feest van herkenning voor fans. Verschillende bekende locaties en grondstoffen keren terug. Het spel kan nog altijd even overweldigend en lastig zijn voor beginners. De besturing is nog steeds even wennen en het aantal Hunting Styles waaruit je kunt kiezen, kunnen wat intimiderend zijn.
Gelukkig is er voor beginners de Prowlermode, waarmeeje opstap gaat als de katachtige Felyne. Monster Hunter Generations oogt ook prachtig en is in elk opzicht ook gewoon beter dan zijn voorgangers. Monster Hunter fans hebben het nog nooit zo goed gehad.
102707

3. Fire Emblem Fates

Als er één serie is die de afgelopen jaren pas echt is doorgebroken, dan is het Fire Emblem wel. Na Fire Emblem: Shadow Dragon leek de serie te verdwijnen, maar nadat Intelligent Systems nog één keer alles gaf met het meer toegankelijke Fire Emblem Awakening beleefde de franchise een heuse renaissance.
Met Fire Emblem Fates krijgt de serie niet één, maar twee gloednieuwe games. Birthright & Conquest zijn twee aparte games die elk hun eigen interpretatie van het verhaal van Fire Emblem Fates vertellen. Tot slot is er dan nog een derde verhaallijn aan te schaffen als DLC wat dient als een gigantisch slotakkoord.
Zo is Birthright wat beter voor beginners, en is Conquest zelfs keihard voor de doorgewinterde Fire Emblem speler. Fire Emblem is met Fire Emblem Fates weer een stuk populairder geworden en de toekomst van de franchise ziet zonnig uit.
102708

2. Kirby Planet Robobot

Kirby: Planet Robobot is Kirby’s beste game sinds Kirby’s Super Star. Planet Robobot corrigeert meer dan de kleine kritiek puntjes van Kirby: Triple Deluxe, Kirby’s vorige 3DS titel die wij in 2014 beloonden met een 9.0. Planet Robobot topt Triple Deluxe dan ook makkelijk.
Kirby’s wereld zag er nog nooit zo mooi uit. In Kirby: Planet Robobot mechaniseert een schurk Kirby’s geliefde thuisplaneet. Deze mix van Kirby’s kleurrijke omgeving en statische metalen designs zorgt voor een fantastisch leveldesign en unieke speelervaring. Kirby's special mech speelt ook heerlijk en voelt alsof het er altijd al is geweest.
Kirby: Planet Robobot is een liefdesbrief naar Kirby fans. De soundtrack mixt allerlei toffe nieuwe tunes met oude bekenden met een elektronisch randje, favoriete personages zoals Meta Knight en Waddle Dee komen voorbij met een twist, Kirby krijgt er fantastische nieuwe Copy Abilities bij en om nog maar te zwijgen over de eindbaas. Kirby: Planet Robobot is één van de beste platformers voor de 3DS en één van de beste 3DS games die je kunt vinden.
102709

1. Pokémon Sun & Moon

Dit jaar bestond Pokémon 20 jaar, en dat wist Nintendo uitgebreid te vieren. Begin dit jaar werden we getrakteerd op Pokkén Tournament voor de Wii U en afgelopen zomer was de hele wereld in de ban van Pokémon GO.
Maar het echte feest kwam toch wel met Pokémon Sun & Moon. De games die al weer de zevende generatie van Pokémon vormden, werden begin dit jaar aangekondigd en zijn vervolgens fantastisch gepromoot door stukje bij beetje informatie vrij te geven. Zo knalde het internet uit elkaar toen de starter Pokémon en de Alolan forms werden aangekondigd.
Met Pokémon Sun & Moon gooit deze razend populaire franchise na 20 jaar het roer eens om. In de Alola regio zijn geen Gyms te vinden, want in Alola staat de Island Challenge centraal. Dit speelt enigszins hetzelfde als de Gyms uit de vorige Pokémon games, maar voelt verfrissend genoeg om toch anders te zijn. Zo bestaat de Island Challenge niet alleen uit Pokémon gevechten, maar ook uit puzzels, zoektochten en soms moet je zelfs gaan fotograferen.
Pokémon Sun & Moon zijn de beste games die je dit jaar voor de 3DS kan vinden. Met Pokémon Sun & Moon weet de spelserie na 20 jaar nog steeds te boeien, en een hoop frisse ideeën te introduceren. Doe jezelf een plezier en boek een reis naar de Alola regio!
Kan jij je vinden in onze Nintendo 3DS top 5? Had jij liever andere titels gezien? Laat het ons weten in een reactie!