Top 7 beste handheld games 2016 - Draagbare kwaliteit

Article
zondag, 18 december 2016 om 14:05
xgn google image
Naast al het grote geweld dat zich op de home consoles afspeelt, komen altijd ook wat mooie handheld games om de hoek kijken. Ideaal voor onderweg, of simpelweg wanneer je niet per se lang voor een game wil gaan zitten. In onze top 7 beste handheld games 2016 lees je wat de tofste titels van het jaar waren!

7. Yomawari: Night Alone (PS Vita)

We trappen de lijst af met een wat minder bekende titel, namelijk Yomawari: Night Alone. Deze survival horror game verscheen afgelopen oktober voor de PS Vita en viel bij zowel publiek als critici goed in de smaak.
Yomawari zet je als speler in de schoenen van een jong meisje, dat op een nacht haar hondje Poro uitlaat. Ze komt door een ongeluk echter bijna om het leven en haar hondje raakt vermist, waarop haar grote zus naar buiten gaat om hem te zoeken. Alleen is er een paar uur later nog geen spoor van Poro of haar zus te vinden. Tijd dus om op onderzoek uit te gaan om erachter te komen wat er gebeurd is, maar dat gaat nog niet zo makkelijk: de stad krioelt opeens met allerlei enge monsters...
Op metacritic sleept de titel een mooie critic score van 75 in de wacht. De user score ligt nog een aardig stukje hoger, door gebruikers wordt de game namelijk met een 90 beoordeeld! Dit maakt de game de op één na hoogst scorende PS Vita game van 2016, volgens het publiek. Yomawari: Night Alone is een toffe game voor de PS Vita en verdient daarom een plekje in onze lijst met beste handheld games 2016.
102532 1

6. Kirby Planet Robobot (Nintendo 3DS)

Kirby Planet Robobot kwam afgelopen juni uit voor de Nintendo 3DS in het Westen; in Japan konden gamers al sinds april met de game aan de slag. Planet Robobot is alweer de vijftiende game in de hoofdlijn van de Kirby franchise.
De gameplay van Planet Robobot is vrij gelijk aan voorganger Triple Deluxe. Via de 3D-functionaliteiten van de handheld kan Kirby tussen verschillende planes in levels bewegen. Een nieuwe toevoeging op de gameplay is te vinden in de mech suits (oftewel de Robobot Armor) die Kirby kan besturen, waarmee hij verschillende obstakels kan verwoesten, zware objecten kan tillen en grote vijanden kan verpulveren.
Kirby Planet Robobot kreeg een metacritic score van 81 en op XGN haalde de game maar liefst een 9.2 in onze review! Daarmee heeft deze Nintendo 3DS game een mooi plekje in onze top 7 beste handheld games 2016 verdiend.
102533 1

5. Zero Escape: Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS/PS Vita)

Zero Time Dilemma is het derde deel in de Zero Escape gamereeks, waarvan het eerste deel genaamd Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors alweer uit 2009 stamt. Het nieuwste deel in de reeks speelt zich af tussen de andere twee games in.
De game volgt negen verschillende mensen, die gekidnapt zijn door een gemaskerd persoon onder de naam Zero. Ze worden onderverdeeld in drie teams en moeten een death game spelen, genaamd de Decision Game. Als speler kruip je in de huid van drie van deze personages en krijg je te maken met een hoop puzzels en morele keuzes.
Zero Time Dilemma is zowel te spelen op Nintendo 3DS en PS Vita en op beide platformen werd de game goed ontvangen. De metascore voor de game staat namelijk op 83 (PS Vita) en 81 (Nintendo 3DS). Daarmee komt Zero Time Dilemma op de vijfde plaats in ons lijstje met beste handheld games 2016!
102534 1

4. Monster Hunter Generations (Nintendo 3DS)

In Japan konden ze er al sinds eind vorig jaar mee aan de slag, maar in de zomer van 2016 kwam Monster Hunter Generations dan ook naar het Westen. Generations zet spelers wederom in de schoenen van een hunter, die op queeste ondergaat om op gevaarlijke wezens te jagen.
Monster Hunter Generations biedt grote nieuwe toevoegingen aan de franchise, waaronder speciale aanvallen, nieuwe combat stijlen en de mogelijkheid om als Felynes te spelen in de nieuwe Prowler modus. Deze Felynes kwamen oorspronkelijk alleen voor als compagnon van de speler.
Wij waren enorm enthousiast over Monster Hunter Generations en beoordeelden 'm met een prachtige 9.5 in de review. Ook op metacritic vallen de scores hoog uit; daar krijgt de game gemiddeld een score van 85.
102535 1

3. Fire Emblem Fates (Nintendo 3DS)

Net als de voorgaande game in dit lijstje met beste handheld games 2016, was ook Fire Emblem Fates al wat eerder beschikbaar in Japan. Echter duurde het tot begin dit jaar dat westerse fans met de game aan de slag konden gaan. Fates is de veertiende titel in de Fire Emblem gamereeks en is uitgebracht in drie verschillende versies, die elk op een andere verhaallijn rond dezelfde personages focussen. Deze versies zijn genaamd: Birthright, Conquest en Revelation.
Als speler sta je in de schoenen van een naar hartenlust aanpasbare protagonist, die ten onwille bij een oorlog tussen de Kingdoms of Hoshido (zijn/haar geboorteplek) en Nohr (waar hij/zij is opgegroeid) betrokken raakt. Welke game je kiest, beïnvloedt aan welke kant je staat in deze oorlog: in de verhaallijn van Birthright kiest de speler voor Hoshido en in Conquest kiest hij voor Nohr.
Wij beoordeelden Fire Emblem Fates met een mooie 9.0 in de review en op Metacritic sleept de game een score van 88 in de wacht. Niet gek dus dat de game op onze derde plek terecht komt in dit lijstje met beste handheld games 2016!
102759

2. Steins;Gate 0 (PS Vita)

Afgelopen jaar konden we eindelijk aan de slag met de visual novel Steins;Gate, die in thuisland Japan al sinds 2009 uit was. Nu kwam vervolg Zero gelukkig een stuk sneller naar het Westen toe. De game is wederom een visual novel en bevat verschillende eindes, afhankelijk van de keuzes die jij tijdens het verloop van het verhaal maakt.
Visual novels hebben een goed verhaal nodig om succesvol te kunnen zijn, aangezien dit soort games voornamelijk bouwt op het verhalende aspect. Gelukkig is dat in het geval van Steins;Gate 0 ook zo: het verhaal is geweldig, diepgaand en emotioneel en je zal als speler dan ook meer dan eens worden geraakt. De game belicht de duistere kant van het verhaal; een kant die zeker niet overbodig is.
Steins;Gate 0 kreeg van ons een mooie 9.0 in de review en op metacritic is het zelfs de hoogst scorende PS Vita game van 2016, met een gemiddelde score van 86. Reden genoeg dus om deze visual novel een mooie tweede plaats te geven in onze top 7 beste handheld games 2016.
102760 1

1. Pokémon Sun & Moon (Nintendo 3DS)

De Pokémon franchise viert dit jaar haar twintig-jarig bestaan. In 1996 begon het allemaal met de Japanse release van de games Pocket Monsters Red & Green, die in 1998 naar het Westen kwamen onder de naam Pokémon Red & Blue. Menig gamer zal bekend zijn met deze nostalgische games, maar bijna twintig jaar later gaat de serie nog volop door. Afgelopen november kwamen namelijk de games Pokémon Sun & Moon uit, die de zevende generatie in de gamereeks inluidden.
Sun & Moon spelen zich af in de eilandenregio Alola en brengen een hele reeks aan nieuwe Pokémon met zich mee. Ook zijn verschillende oude Pokémon in een nieuw jasje gestoken; de zogenaamde Alola Form. De games gooien een hele hoop kernelementen van de serie uit het raam en hiervoor krijgen we zaken als Trials, Captains en een Ride Pager in de plaats.
Is dit, zeker voor fans van het eerste uur, even wennen? Ja, maar dat is niet erg. Sun & Moon weten juist op een enorm goede manier te vernieuwen, waardoor de serie zelfs na bijna twintig jaar nog steeds fris aanvoelt. Voeg hierbij de prachtige omgevingen van Alola en de toffe nieuwe features die de games bieden, en dan wordt al snel duidelijk waarom de games zo'n groot succes zijn.
Pokémon Sun & Moon kregen in onze review dan ook een mooie 9.0 en op metacritic slepen ze een score van 87 in de wacht. De games staan daarom op een welverdiende eerste plaats in onze top 7 beste handheld games 2016!

Populair Nieuws