Top 10 Beste PC Games van 2018 - Het toetsenbord draait overuren

  2018 was weer een topjaar wat betreft games, met bijna elke maand wel gevuld met een aantal toppers. En dat geldt ook voor PC, die niet alleen sterke multiplatform-titels tot zijn beschikking heeft, maar ook fenomenale exclusives. Bekijk hier de top 10 beste PC games van 2018.

  10. Warhammer Vermintide 2

  Valve heeft niks meer gedaan met de Left 4 Dead-serie sinds 2009 en ontwikkelaar Fatshark is perfect in de markt gesprongen om dat gat te vullen met de Vermintide-serie. Dit jaar is de Zweedse studio gekomen met Warhammer Vermintide 2 dat een sterk vervolg is op het verrassende origineel uit 2015.

  In de game kies je één van de vijf karakters, om vervolgens alleen of in een team een weg te banen door hordes aan vijanden. In veel gevallen bestaan die uit Ratmen, ratachtige wezens die maar al te graag aan jouw vlees willen knagen. Met verschillende wapens hak, schiet en vuur je je richting Rasknitt, de antagonist van Warhammer Vermintide 2, om voor eens en voor altijd met hem af te rekenen.

  De game is het leukst om te spelen in co-op, zodat je gebruik kan maken van de verschillende wapens en vaardigheden van de verschillende helden. Bovendien kan je de helden deze keer in drie verschillende richtingen specialiseren, wat de replaywaarde nog eens een flinke boost geeft. Zeker een game die het waard is om te spelen in 2019.

  9. Subnautica

  Wie last heeft van watervrees of hydrofobie, die kan deze pagina meteen overslaan. Subnautica laat de speler onderdompelen in de oceaan en speelt zich dan ook helemaal in het water af, inclusief alle wonderen en gevaren die daarbij komen kijken.

  Subnautica is dan ook een overlevingsgame. Nadat de speler is neergestort midden in de oceaan moet hij een manier vinden om te overleven, door objecten in het water te gebruiken. Naarmate je meer voorwerpen en gadgets maakt kan je steeds dieper de oceaan ingaan, waar de wonderen nog mooier zijn en de gevaren nog groter. Ben jij klaar voor een avontuur diep in de zee?

  8. Forza Horizon 4

  De Forza-serie draait al een tijdje mee in de gamewereld en dat is goed te zien aan Forza Horizon 4, die het beste van wat het genre te bieden heeft naar boven haalt. In Horizon 4 mag je racen in een fictieve versie van het Verenigd Koninkrijk en kan je je ogen uitkijken naar prachtige omgevingen en weerseffecten.

  Forza Horizon 4 maakt namelijk gebruik van de vier seizoenen, waardoor de omgevingen niet alleen in uiterlijk veranderen, maar wat ook impact heeft op de gameplay. In de winter doe je er goed aan om de winterbanden uit de schuur te halen en in de herfst moet je rekening houden met een nat wegdek en vallende blaadjes.

  Bovendien is er ook genoeg te doen in de wereld van Forza Horizon 4 met verschillende races, meer dan vierhonderd auto’s die je kan verzamelen en zelfs huizen die je kan kopen. De game heeft dan ook zeker een welverdiend plekje gekregen in onze top 10 beste PC games van 2018.

  7. Ni No Kuni II Revenant Kingdom

  In 2013 werden we op een positieve manier verrast door Ni No Kuni, een RPG van ontwikkelaar Level 5 in samenwerking met Studio Ghibli. Het resultaat was een prachtig avontuur met een verfrissend gevechtssysteem en graphics om je vingers bij af te likken. En Level 5 herhaalt dat trucje nog eens haarfijn in 2018 met het vervolg.

  Ondanks dat Studio Ghibli officieel niet heeft samengewerkt met Level 5 aan Ni No Kuni II Revenant Kingdom, is de tekenstijl nog steeds fenomenaal dankzij oud-Ghibli designer Yoshiyuki Momose. Het verhaal komt daardoor echt tot leven, wat een avontuur vertelt over Evan, de jonge troonopvolger van het Ding Dong Dell-koninkrijk, en Roland, een man die op mysterieuze wijze van de Aarde naar Ding Dong Dell is gereisd. Samen moeten ze ervoor zorgen dat Evan zijn rechtmatige troon kan opeisen en dat overheerser Mausinger wordt afgezet.

  Dankzij het grote avontuur, prachtige beelden en een actievol gevechtssysteem heeft Ni No Kuni II Revenant Kingdom een mooie plek bemachtigd in onze top 10 beste PC games van 2018.

  6. World of Warcraft Battle for Azeroth

  World of Warcraft had een lastige opgave met de nieuwe uitbreiding, door de hoge verwachtingen die waren gezet door World of Warcraft Legion. Maar Blizzard heeft met Battle for Azeroth een avontuur neergezet dat spelers weer de komende jaren zoet houdt en met hopelijk nog een aantal mooie updates in het verschiet.

  In Battle for Azeroth trekken de Horde en de Alliance respectievelijk naar de eilanden Zandalar en Kul Tiras. Na het gezamenlijk verslaan van Sargeras in Legion zijn de ogen weer op elkaar gericht en zoeken de twee machten naar nieuwe bondgenoten in de strijd. De oorlog tussen de Alliance en de Horde is dan ook een grote focus in deze uitbreiding, zo kunnen PvP-gevechten weer in de open wereld worden uitgevochten en kunnen spelers in grote gevechten deelnemen in Warfronts.

  Daarnaast zijn er ook nieuwe subrassen toegevoegd, die variaties zijn op bestaande rassen, maar met hun eigen unieke uiterlijk, passieve vaardigheden en uitrusting. Zo kunnen Alliance-spelers aan de slag met Dark Iron Dwarfs en heeft de Horde de Nightborne aan hun rangen toegevoegd. Al met al weer een goedgevulde uitbreiding die spelers weer een lange tijd zoet zal houden.

  5. Dragon Ball FighterZ

  Liefhebbers van fightning games hebben in 2018 niks te klagen gehad, met een nieuwe versie van Street Fighter V, Soul Calibur VI en BlazBlue Cross Tag Battle. Maar de kers op de taart kwam in de vorm van Dragon Ball FighterZ door ontwikkelaar Arc System Works, die met haar ervaring en de geschiedenis van Dragon Ball een ijzersterke fighter weet neer te zetten met bloedmooie graphics.

  In Dragon Ball FighterZ kun je aan de slag met drie verschillende verhaallijnen, die samen goed zijn voor een flinke tien uur aan gameplay. Een mooie training om je vervolgens te storten in online modi, waar je jezelf kan meten tegenover andere spelers. Dankzij het vechtsysteem is de game toegankelijk voor nieuwe spelers, maar met een flink plafond is er genoeg ruimte om te groeien voor de competitieve zielen onder ons. Met alles bij elkaar opgeteld is Dragon Ball FighterZ één van de beste PC games van het jaar geworden.

  4. Dead Cells

  2D-games met een zeer hoge moeilijkheidsgraad waren games die je alleen vroeger in de schappen zag staan, maar sinds kort maken ze weer een flinke comeback. Het perfecte voorbeeld daarvan is Dead Cells, een 2D-actiegame die elementen combineert uit Dark Souls, Metroid en roguelike games.

  In Dead Cells ben je een verzameling van cellen, die een lijk overnemen en het weer tot leven brengen. Met dit ‘vervoersmiddel’ moet je je een weg banen door een eiland dat willekeurig wordt gegenereerd. Als je vijanden en bazen verslaat vergaar je nieuwe aanvallen, wapens en krachten, maar ook ervaringspunten en goud die je kan besteden om sterker te worden tussen levels in. Ga je echter dood in een level, dan word je weer naar het begin van het eiland getransporteerd en moet je weer opnieuw beginnen.

  Maar maak je geen zorgen, want met nieuwe krachten kan je paden vrijspelen die eerder gesloten waren en een gedeelte van je goud kan je terugvinden op een lijk waar je bent doodgegaan. Dead Cells laat je leren van je fouten om verder te komen, zoals het herkennen van patronen in gevechten met bazen en het gebruiken van je hele wapenarsenaal. Het is een uitdagende game, maar de voldoening en verschillende elementen uit andere games maken van Dead Cells één van de beste games van het jaar.

  3. Assassin’s Creed Odyssey

  Ubisoft zette met Assassin’s Creed Origins een prachtig avontuur neer in Egypte, dat ons moeilijk leek om te overtreffen. Maar met Assassin’s Creed Odyssey ging Ubisoft nog eens over de verwachtingen heen.

  In Odyssey heb je de keuze tussen twee Assassins, de mannelijke Alexios of de vrouwelijke Kassandra, en ga je op avontuur om de waarheid over je familie te achterhalen en de gevaarlijke Cult of Kosmos te stoppen. Dat avontuur speelt zich af in de Gouden Eeuw van het oude Griekenland, op het moment dat Sparta en Athene oorlog tegen elkaar aan het voeren zijn. Het vormt niet alleen een interessante achtergrond, maar als huurling doe je ook actief mee aan de oorlog tussen de grootmachten.

  Bovendien is Griekenland fenomenaal neergezet door Ubisoft. Het ziet er niet alleen mooi en authentiek uit, de wereld is ook enorm groot. Elke regio van Griekenland is te bezoeken en de mythologie speelt een mooie rol in de wereld. Het grootse avontuur heeft daarom ook terecht een plekje verdient in onze top 10 beste PC games van 2018.

  2. Monster Hunter World

  De Monster Hunter-franchise is enorm populair in Japan, maar kent hier in het Westen maar een fractie van het aantal fans. Ten minste, dat was voordat Monster Hunter World insloeg als een bom, dankzij de soepele controls en prachtige graphics. World is namelijk de eerste Monster Hunter die op de grote consoles en PC is uitgekomen, op het origineel op de PlayStation 2 na.

  In Monster Hunter World ga je op jacht naar, niet heel verrassend, monsters die de enclave van mensen in gevaar kan brengen. Je begint bij vrij kleine monsters, maar door botten, tanden en huiden van gedode monsters te gebruiken maak je al snelle nieuwe wapens en uitrusting, waardoor je grotere monsters te lijf kan gaan. Voordat je het weet ben bezig met het afslachten van een vuurspuwende T-Rex met een zwaard dat even groot is als je eigen lichaam.

  Met veertien verschillende wapentypes, tientallen grote monsters, die elk op zich aanvoelen als een bossfight, hogere moeilijkheidsgraden en prachtige werelden ben je niet snel klaar met Monster Hunter World. En de opgedane ervaring kan je goed gebruiken in Iceborne, de uitbreiding voor World die volgend jaar uitkomt.

  1. Pillars of Eternity II Deadfire

  Obsidian Entertainment heeft hoge ogen gegooid met The Outer Worlds bij de Game Awards deze maand, maar de ontwikkelaar heeft eerder dit jaar ook al een topgame afgeleverd met Pillars of Eternity II Deadfire. Deadfire is een direct vervolg op het in 2015 uitgekomen Pillars of Eternity, vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel.

  Het kasteel van de speler wordt aan het begin van Deadfire opgeblazen door de hergeboorte van de god Eothas, die dood werd gewaand. Bij de explosie komt de speler om het leven, maar de god van de dood, Berath, spaart je ziel als je in ruil ervoor achter Eothas aangaat om te achterhalen wat hij van plan is. Het verhaal brengt je naar de Deadfire archipel, waar het lot van mensheid en goden in jouw handen ligt.

  Net zoals in het eerste deel kan je helemaal zelf je karakter maken, van ras en klasse, tot aan specialiteiten en vaardigheden. Dat is nodig ook, want samen met je reisgenoten kom je vaak in aanraking met vijanden die zorgen voor uitdagende en tactische gevechten vanuit een isometrisch perspectief. Het ijzersterke verhaal gepaard met interessante karakters en een uitdagend gevechtssysteem zorgen ervoor dat Pillars of Eternity II Deadfire de eerste plek heeft verdiend in onze top 10 beste PC games van 2018.

  Top 10 Beste PC Games van 2018 - Wat vind jij de beste game?

  Nu weet je wat wij de beste PC games van 2018 vinden, maar wat is eigenlijk jouw mening? Ben je het eens met onze lijst of had je er een andere game liever tussen gezien? Laat het ons weten in de comments.

  Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.

  Warhammer: Vermintide 2

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.