Tip op Netflix; ontroerende arthouse film If Anything Happens I Love You

Article
vrijdag, 13 november 2020 om 13:00
if anything happensf1605107981
Een tijdje geleden kon je op deze website een artikel lezen over de mooiste arthouse series op Netflix. Helaas is deze nieuwe titel een film en kwam hij niet iets te laat uit, maar anders had de nieuwe animatiefilm If Anything Happens I Love You zo in dit overzicht gekund.

If Anything Happens I Love You

Nadat Disney een paar jaar geleden tot het besluit kwam om al haar films van Netflix te halen, werd het aanbod animatiefilms op Netflix vele malen kleiner. Maar vanaf vrijdag 20 november is er de nieuwe volwassenanimatiefilm If Anything Happens I Love You te zien. Overigens is het niet de eerste keer dat Netflix met een animatie voor volwassenen komt. Eerder deze maand verscheen op Netflix al de Tweede Wereldoorlog serie ‘The Liberator’.

Netflix haalt arthouse film van de bovenste plank

If Anything Happens I Love You is overigens niet alleen een animatiefilm voor volwassenen, het is ook nog eens een vrij korte film. Je hoeft er geen avond vrij voor te nemen want de film duurt slechts twaalf minuten. Maar dan krijg je wel een prachtige arthouse film.
De film komt eind november uit op Netflix, maar is daarvoor al op enkele filmfestivals gedraaid. De korte animatiefilm was onder meer de grote winnaar van het: Bucheon International Animation Film Festival, Edmonton International Film Festival, Florida Film Festival, en het IndieFEST filmfestival. Het lijkt arthouse van de bovenste plank dus, een film met grote kunstzinnige pretenties.

Prachtige, ontroerende korte film

De prachtige korte film neemt je op meeslepende wijze mee in het emotionele verhaal van twee ouders die hun dochter zijn verloren. De film laat op ontroerende wijze het verhaal van een verlies zien en zal voor veel mensen een ontroerende ervaring zijn. De korte ontroerende animatiefilm is een coproductie van Micheal Govier en Will McCormack.
if anything happens

De kunstzinnige pretenties groter dan de commerciële

Het is mooi om te zien dat Netflix ondanks haar gigantische groei er toch voor kiest om niet alleen voor grote commerciële films uit te brengen, maar ook zulke arthouse producties online brengt.
Deze nieuwe Netflix Original is ook zeker niet de eerste arthouse film of serie die Netflix de laatste tijd uitbracht. Zo konden we dit najaar genieten van de boekverfilming van het 80 jaar oude boek Rebecca, de indrukwekkende Spaanse serie ‘Alquien tiene que morir’, de prachtige Franse serie La Révolution, The Devil All the Time met Tom Holland en Robert Pattinson.
Of wat dacht je van het meest recente pareltje op dit gebied. De nieuwe serie The Queen’s Gambit, gebaseerd op de gelijknamige psychologische thriller van Walter Tevis. Deze serie legt op bijzondere wijze de psychologische worsteling van een groots schaakster bloot.