Tip op Netflix; arthouse serie The Queen’s Gambit

Article
zaterdag, 31 oktober 2020 om 17:00
netflix media center4f1602502633
Netflix komt de laatste tijd met vele mooie boekverfilmingen, vorige maand wist de streamingsdienst in positieve zin op te vallen met de film The Devil All The Time, en nu is er de verfilming van het 80 jaar oude boek Rebecca en The Queen’s Gambit.

Wat is het?

Het eerste seizoen van The Queen’s Gambit is uit sinds vrijdag 23 oktober. De serie speelt zich af in de jaren 50 en telt 7 afleveringen.

Gebaseerd op prachtige psychologische roman

De psychologische thriller kwam in 1983 uit en is geschreven door de Amerikaanse schrijven Walter Tevis. Tevis heeft alleen nooit echt van het succes van zijn boek kunnen genieten, want een paar maanden na de publicatie overleed hij op vrij jonge leeftijd.

Sterke casting

Netflix heeft voor deze serie ook weer een aantal goede acteurs weten te strikken, in de serie zijn onder andere Anya Taylor-Joy (bekend van Split en The VVitch), Moses Ingram, Bill Camp (bekend van Dark Waters), Marielle Heller, Harry Melling (bekend van Harry Potter) en Rebecca Root te zien.

Op bijzondere wijze blootgelegd

Het verhaal gaat over het leven van de geweldige schaakster Beth Harmon, de serie volgt het verhaal vanaf door de jaren heen. Het begint vanaf het weeshuis waar ze is opgegroeid tot haar worsteling met kalmerende middelen en van haar alcoholverslaving tot haar grote opkomst in de schaakwereld.
In het begin wanneer Harmon als klein meisje in het weeshuis te zien is staat ze bekend als een onopvallend, stil, nors meisje. Dit verandert wanneer ze voor het eerste een potje gaat schaken. Voor het eerste laat ze zichzelf helemaal onder controle te hebben en ze leeft op. Maar wanneer ze de jaren erop steeds verder doorgroeit naar de top worden de inzet hoger en worden de afleidingen des te verleidelijker.
Het verhaal gaat op mooie wijze een verhaal zien dat zich afspeelt vanaf de vroege jaren ’50 in Amerika en kaart de problematiek aan rondom gelijkheid van vrouwen. Maar daarnaast legt het ook mooi een psychologische worsteling bloot, en hoe iemand zich kan verliezen aan alcoholische versnaperingen.
netflix media center5f1602502405

Kwaliteit boven kwantiteit?

Het is mooi om te zien dat Netflix ervoor kiest om sterke romans te verfilmen, boekverfilmingen zijn regelmatig een recept voor prachtige film. Zoals we hierboven al aangaven pakte Netflix recent ook al uit met de verfilming van The Devil All The Time in deze film zijn onder andere Robert Pattinson, Tom Holland en Haley Bennett te zien.
Maar ook binnenkort komt de film Rebecca uit op Netflix, gebaseerd op het 80 jaar oude boek van Daphne du Maurier. Dit verhaal gaat over een naïeve jongedame die werkt als gezelschapsdame bij mevrouw Van Hopper. Tijdens een reis naar Monaco ontmoet ze Maxim de Winter, een rijke vent die onlangs zijn vrouw heeft verloren. Ze worden op elkaar verliefd en besluiten binnen enkele weken te gaan trouwen.
Heb jij de serie al gezien? Laat het hieronder weten!

Populair Nieuws