Netflix komt opnieuw met een schitterende boekverfilming: Rebecca

  Ondanks corona komt er binnenkort weer een filmpareltje op Netflix en waar Netflix er de laatste tijd voor koos om veel niet Engelstalige films te publiceren is het ditmaal een steengoede Amerikaanse film. Op woensdag 21 oktober verschijnt de Netflix Original Rebecca op de videodienst.

  Na 80 jaar eindelijk een waardige opvolger

  Het psychologische drama is gebaseerd uit het gelijknamige boek van Daphne du Maurier, het oorspronkelijke boek Rebecca is in 1938 al uitgekomen. In de film die deze maand uitkomt zijn onder meer Lily James (bekend van Cinderella, Yesterday, Mamma Mia!), Armie Hammer (bekend van The Lome Ranger), Keeley Hawes (bekend van The Bank Job) en Kristin Scott Thomas (bekend van Four Weddings and a Funural) te zien.

  Overigens is het boek Rebecca ooit al verfilmd, dit is echter wel al ruim 80 jaar geleden, de première hiervan was op 27 maart 1940. De originele film werd destijds geregisseerd door de beroemde regisseur Alfred Hitchcock. Ditmaal wordt de film geregisseerd door Ben Wheatley.

  Een prachtig psychologisch drama

  Het verhaal gaat over een ietwat naïeve jonge vrouw die werkt als gezelschapsdame bij mevrouw Van Hopper. Tijdens een reis naar Monaco ontmoet ze Maxim de Winter, een rijke vent die onlangs zijn vrouw heeft verloren. Ze worden op elkaar verliefd en besluiten binnen enkele weken te gaan trouwen.

  Als ze daarna naar z’n landhuis in het zuiden van Engeland trekken wordt ze allesbehalve gastvrij ontvangen en komt ze bekend te staand als de tweede mevrouw De Winter. Ook het personeel is erg kil tegen haar, maar tijdens haar verblijf komt ze steeds meer te weten over de mysterieuze dood van de eerste mevrouw De Winter en de liefde die Maxim de Winter nog steeds voor haar voelt.

  Verder zullen we maar niks gaan verklappen maar het wordt één groot psychologisch drama van ruim twee uur, voor de liefhebber een prachtige film.

  Weet het ook een Oscar te bemachtigen?

  De gelijknamige film wist in 1941 de Oscar voor beste film en beste cinematografie te winnen, daarnaast werd het ook nog eens voor negen andere Oscars genomineerd. Weet de versie van 2020 dit te overtreffen? Overigens is het niet helemaal de eerste keer dat de film uit 1940 opnieuw verfilmd wordt, in 1997 ‘pas’ 23 jaar geleden werd er in het Verenigd Koninkrijk een serie over het boek Rebecca uitgezonden, dit wist echter nooit het niveau te halen van de originele film.

  De soundtrack van de trailer is gemaakt door niemand minder dan Clint Mansell, Mansell heeft dit ook gedaan voor de Black Swan, The Fountain, Moon en Netflix’s Black Mirror.

  Vanaf 21 oktober zal Rebecca op Netflix te zien zijn.

  Goede roman + Netflix = prachtige film

  Boekverfilmingen zijn regelmatig een recept voor prachtige film. Vorige maand pakte Netflix ook al uit met een prachtige boekverfilming van de beroemde roman The Devil All The Time. In deze blockbuster zijn onder andere Robert Pattinson, Tom Holland en Haley Bennett te zien.

  Deze film, die je overigens ook eigenlijk gezien moet hebben speelt zich af op het platteland van West Virginia en Zuid-Ohio gedurende de periode tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de jaren zestig. In volg je in de film Carl en Sandy Henderson (gespeeld door Jason Clarke en Riley Keough) die als seriemoordenaar duo de buurt onveilig maken.

  Ook heb je Willard Russell (gespeeld door Bill Skarsgård) die zijn vrouw Charlotte (gespeeld door Haley Bennett) probeert te redden van kanker. Willard en Charlotte hebben ook nog eens een zoon Arvin Eugene Russell (gespeeld door Tom Holland) die opgroeit tot een gewelddadige man. De film draait dan ook om hoe dorpsbewoners als Preston Teagardin (gespeeld door Robert Pattinson) steeds meer op het spoor raken van de gewelddadige praktijken van Arvin.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.