Netflix brengt een indrukwekkende Spaanse miniserie: ‘Alguien tiene que morir’

  Welke nieuwe Netflix Original je binnenkort zeker niet mag missen is de Spaanse miniserie; ‘Someone has to die’ ofwel 'Alguien tiene que morir'. De miniserie wakkert op indrukwekkende wijze een discussie aan over seksualiteit in conservatieve omgevingen.

  Netflix gaat op Spaanse tour

  Omdat er vanwege corona veel filmopnames stil liggen, kiest Netflix ervoor enkele niet-Engelstalige pareltje als Netflix Original online te zetten. Eerder had Netflix al een klein succesje met de Duitse serie Dark en het echte grote succes op dit gebied kwam met La Casa de Papel. Maar ook bijvoorbeeld Oscar-winnaar ROMA kwam via een omweg op Netflix en binnenkort brengt Netflix zelfs nog de prachtige Franse oorlogsserie: La Révolution.

  Dit keer heeft Netflix weer gekozen voor de Spaanse tour. De serie die vanaf 16 oktober te zien zal zijn, heet eigenlijk ‘Alguien tiene que morir’, maar zal vooral doorgaan onder zijn Engelse naam ‘Someone has to die’. De serie is geregisseerd door de Mexicaan Manolo Caro, die eerder met La Casa de Las Flores al op Netflix te zien was. Daarnaast zullen in de serie vele Spaanse en Mexicaanse filmsterren te zien zijn als: Carmen Maura, Cecilia Suárez, Ernesto Alterio, Isaac Hernández en Pilar Castro.

  Één klein detail, voordat je je verheugt om straks dagenlang te gaan bingen: hoewel de serie er veelbelovend uitziet bestaat deze slechts uit drie afleveringen van ongeveer 50 minuten. Het is daarmee dus een miniserie die lekker is voor tussendoor.

  Alles was goed, totdat hij met een jongen thuis kwam

  Het verhaal speelt zich af in Spanje in 1950. In die tijd was er in Spanje een conservatieve en traditionele samenleving waarin familiebanden en uiterlijke schijn een grote rol speelden. Het verhaal begint wanneer een jonge man van zijn ouders moet terugkeren vanuit Mexico naar huis (in Spanje) om zijn verloofde te gaan ontmoeten, maar dan komt hij terug met een mysterieuze mannelijke balletdanser. Hierdoor ontstaat er veel reuring in de familie, want zoiets kon echt niet in die tijd.

  Regisseur Caro geeft aan erg blij te zijn met het resultaat:

  Het was een geweldige uitdaging om zo’n maatschappelijke film te maken, maar ik ben erg opgewonden nu het dan eindelijk realiteit is”

  De Spaanse miniserie ‘Alguien tiene que morir’/ 'Someone has to die' is vanaf vrijdag 16 oktober op Netflix te zien.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.