Netflix: 'We cancellen helemaal niet zoveel series!'

News
vrijdag, 13 november 2020 om 12:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Het is een gevaarlijk om een fan te worden van een show op Netflix. Het lijkt namelijk wel alsof de meeste series voortijdig worden gestopt op de streamingdienst. Maar volgens Netflix worden er op het platform helemaal niet zoveel series gecanceld.
Netflix kon vorige maand weer rekenen op felle kritiek van fans, nadat eerst werd besloten om toch geen seizoen 4 van Glow te maken - terwijl die eerst wel was aangekondigd - en later werden ook nog Teenage Bounty Hunters en I Am Not Okay With This op het hakblok gelegd. Het lijkt dan ook wel alsof elke serie op Netflix voortijdig wordt gestopt, op elke fortuinlijke series na.
Maar voor de streamingdienst zelf valt dat allemaal hartstikke mee. Op het Paley International Council Summit sprak Bela Bajaria, de Global Head of TV van Netflix, over de kwestie en stelde dat het alleen maar perceptie is. Dat meldt Deadline.

Strategie van Netflix helpt niet mee

Volgens Bajaria is het altijd een moeilijke keuze om een serie te cancellen en wil geen elke zender of streamingdienst dat doen. Ze stelt daarnaast dat het ook de strategie is van Netflix om meteen een eerste seizoen te bestellen in plaats van alleen een pilot, omdat op die manier beter de creatieve ideeën van een schrijver naar voren kunnen komen. Helaas komen er daardoor ook iets meer annuleringen bij kijken. In ieder geval is één seizoen altijd nog beter dan een pilot die nooit bij het publiek terecht komt.