Refurbished PlayStation 5 kopen? Zo doe je dat!

Article
donderdag, 17 augustus 2023 om 14:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 is inmiddels alweer bijna drie jaar oud. De console is alleen pas sinds eerder dit jaar goed verkrijgbaar en recent kreeg de console ook haar eerste ronde qua aanbiedingen. Toch zijn er plekken waar je de console altijd wel wat goedkoper kunt vinden, namelijk wanneer je kiest voor een Refurbished PlayStation 5.
Een Refurbished PlayStation 5 verschilt in vrijwel geen enkel opzicht van een normale PS5. Je krijgt namelijk een console bezorgd die naar behoren functioneert. Dat wordt namelijk gecontroleerd door de winkel waarbij je de refurbished PS5 haalt. Je koopt immers een tweedehands console.

Besparen op de PlayStation 5

Precies dat is ook de reden waarom je bij een aanschaf van een Refurbished PlayStation 5 geld kunt besparen. Als je goed het internet afspeurt, kom je namelijk uit bij een aantal sites dat bijvoorbeeld de PlayStation 5 Digital Edition verkoopt voor een kleine meerprijs op de oorspronkelijke prijs bij de release van de console in 2020.
Toen kwam de PS5 (en de All Digital Edition) uit voor 499,99 euro en 399,99 euro. Vorig jaar ging de prijs voor beide consoles omhoog met vijftig euro. Een refurbished PlayStation 5 All Digital Edition kun je nu vinden voor rond de 410 euro, wat toch weer een paar tientjes bespaart.
Ook op de normale PlayStation 5 kun je korting vinden, bijvoorbeeld bij Rebuy. Net als bij elke digitale webshop is het alleen aan de gebruiker zelf of wat ze van de betrouwbaarheid vinden, al stemmen de recensies van TrustPilot redelijk gerust. Daar kun je de PlayStation 5 namelijk vinden voor 461,99 euro, al gaat de goedkoopste al voor 417,99 euro over de toonbank.

Bespaar je altijd geld met een Refurbished PlayStation 5?

Dat er refurbished opties zijn voor de PlayStation 5 betekent overigens niet dat je altijd korting krijgt op de aanschaf van een tweedehands console die is nagelopen door een refurbisher-winkel. Zo zijn er ook een aantal plekken in Nederland waarbij je net zoveel betaalt voor de console als wanneer je kiest voor een winkel als bol.com of Media Markt.
Als je dan liever gaat voor een gloednieuwe console, kun je het beste ons overzicht met plekken waar je de PS5 kunt kopen even bekijken. Dan weet je zeker dat je een PS5 vindt waarbij je minimaal twee jaar garantie hebt vanuit Sony.