Waar kun je in Nederland en België naar een LEGO Store?

Article
zaterdag, 27 april 2024 om 14:00
Er is weinig speelgoed dat zo groot is dat het een eigen winkel nodig heeft. Nodig is misschien een groot woord, maar voor LEGO is de interesse groot genoeg dat een complete LEGO Store een logische zet is. Maar waar kun je die zoal bezoeken?
LEGO kun je bij vrijwel elke speelgoedwinkel kopen of bestellen. Maar voor veel bouwers is het toch de moeite waard om eens een officiële LEGO Store te bezoeken. Je kunt daar bijvoorbeeld sets vinden die je bij veel andere winkels niet zomaar in de schappen ziet liggen.
Ook kun je er losse steentjes kopen en krijg je Insiders-punten bij je aankopen (normaal gesproken is dat vooral iets voor LEGO.com-bestellingen). Kinderen kunnen ter plaatse spelen met LEGO en In de meeste stores zijn er ook bijzondere activiteiten te doen. Soms is er bijvoorbeeld een signeersessie met de ontwerper van een LEGO Ideas set. Je merkt het, er zijn redenen genoeg om een LEGO Store te bezoeken.

LEGO Stores in Nederland

De LEGO Stores in Nederland zijn een stuk talrijker dan je misschien verwacht van ons kleine landje. Er zijn er maar liefst vier. Het nadeel is alleen wel dat ze een beetje met zijn vieren op een kluitje zitten in een paar steden die eigenlijk best dicht bij elkaar liggen. Ze zijn te vinden in:
  • Amsterdam (Kalverstraat 57)
  • Den Haag (Spuistraat 10)
  • Leidschendam (Mall of the Netherlands, Berkenhove 2)
  • Utrecht (Hoog Catharijnepassage 7)
Waar de stores precies mee zijn uitgerust verschilt een beetje per locatie. De meest complete is die in de Kalverstraat, waar je bijvoorbeeld een foto kunt laten veranderen in een LEGO-mozaïek en een eigen minifiguurtje kunt maken met de Minifigure Factory. Een mozaïek kun je ook krijgen in de Mall of the Netherlands, maar de andere Stores in Nederland bieden deze opties niet.
Het kan een flink reisje zijn als je niet in de buurt woont. Veel van deze locaties liggen gelukkig dichtbij een station. Met name winkelcentrum Hoog Catharijne ligt praktisch tegen Utrecht Centraal aan.
lego winkel in amsterdamf1711445483

LEGO Stores in België

In België is de keuze helaas niet reuze. Beide stores liggen in Vlaanderen, dus ook hier geldt dat een deel van het land een flinke reis moet maken. De stores in België vind je in:
  • Brussel (117-119 Rue Neuve)
  • Wijnegem (Turnhoustebaan 5)
Beide stores in België zijn wat bescheidener uitgerust. Zowel de Minifigure Facotry als de Mosaic Maker ontbreken bijvoorbeeld. Wel vind je er natuurlijk een muur losse steentjes en worden er demonstraties georganiseerd.
Bedenk trouwens ook dat het nogal druk kan zijn in een LEGO Store. Het kan zelfs gebeuren dat je even moet wachten tot je naar binnen mag. Op feestdagen of als er iets bijzonders te doen is in de store is het verstandig om er wat tijd voor uit te trekken. Maar goed, het is wel een leuk uitje, helemaal met kinderen.

Populair Nieuws