Alles wat we weten over Assassin’s Creed Hexe

Article
zaterdag, 27 april 2024 om 15:00
ac hexe banner
Dit jaar krijgen we naar verluidt een nieuwe Assassin’s Creed voorgeschoteld die zich in Japan afspeelt. Maar Ubisoft heeft nog meer plannen voor de toekomst van de franchise. Dit weten we bijvoorbeeld al over Assassin’s Creed Hexe.

De duisterste Assassin’s Creed tot nu toe?

De onthulling van Assassin’s Creed Hexe was alweer twee jaar geleden. Het zag er meteen naar uit dat de toon een beetje anders is dan anders. Er was weinig actie bij de reveal: in plaats daarvan heerste er een vrij grimmige sfeer.
Dat past ook goed bij de vermeende setting van de game. Naar verluidt speelt hij zich namelijk af in het Duitsland van de zestiende eeuw, toen heksenjagen orde van de dag was. Er wordt ook beweerd dat dat de hoofdpersoon heel direct aangaat, dus gezellig zal het allemaal niet zijn.
assassins creed valhalla requisitos pcf1603098312

Magische krachten

De hoofdpersoon heeft volgens een recent rapport namelijk magische krachten. Dat maakt Elsa, zoals ze waarschijnlijk heet, natuurlijk doelwit van de heksenjacht. In beelden die gezien zijn door Insider-Gaming wordt ze dan ook opgejaagd door Duitse soldaten.
Daarbij komen haar magische krachten dan weer wel van pas. Ze zou bijvoorbeeld controle uit kunnen oefenen over een kat, die vervolgens de soldaten kan afleiden. Mogelijk heeft Elsa nog meer krachten, maar dat is vooralsnog onduidelijk.
assassins creed mirage bagdadf1687270777

Geen open world meer

Van Assassin’s Creed Codename Red is het momenteel de verwachting dat het, net als veel andere recente delen, een open world-game wordt. Maar dat is natuurlijk niet waar de wortels van Assassin’s Creed liggen. Hexe zou teruggaan naar de roots van de franchise.
Zoals vroegere delen wordt Hexe waarschijnlijk weer een lineaire ervaring. Dat deed Ubisoft ook al met Mirage en het lijkt er dus op dat de eerdere stijl weer wat vaker terugkomt.
ss f1d8ecfa164d16f3e57d6d74990696997460dabc

Jack the Ripper in Duitsland

Over oudere Assassin’s Creed-titels gesproken: Hexe zou ook teruggrijpen op Syndicate, specifiek de Jack the Ripper DLC uit 2015. In die DLC kon je je vijanden bang maken, waardoor je soms van ze af kon komen zonder ze te doden.
Dat komt naar verluidt in meer of mindere mate terug in Hexe. Als Elsa inderdaad in feite een heks is, is het niet zo heel gek dat vijanden misschien bang voor haar zijn. Waarschijnlijk is het niet hetzelfde systeem als in de Jack the Ripper DLC, maar er zijn vast overeenkomsten.

assassins creed codename red

Wanneer is de Assassin’s Creed Hexe release? 

Het duurt nog wel even voor we precies weten wat hier allemaal van klopt. Bovendien kan er nog veel veranderen, wat Hexe zou nog vroeg in ontwikkeling zijn. We zien de game dan ook niet al te snel verschijnen.
Momenteel wordt hij verwacht in 2026. De release zal zijn via Assassin’s Creed Infinity, een nieuw platform waar toekomstige games op uitkomen. Assassin’s Creed Red is de eerste game die op deze manier te spelen is.