LEGO-fans breken record met enorm Star Wars diorama

News
zaterdag, 27 april 2024 om 12:00
Bij grote LEGO Star Wars-bouwwerken denk je misschien aan UCS-sets als de Millennium Falcon of de Venator Star Destroyer. Maar je kunt een flinke stap verder gaan als je niet alleen met officiële sets bezig bent. Een groep bouwers uit Roemenië heeft bijvoorbeeld een nieuw record gezet.
Sinds een paar jaar maakt LEGO officiële diorama-sets van bekende scènes uit Star Wars. Maar het diorama was al langer een grote passie van hobby-bouwers. Het record voor het allergrootse LEGO-diorama ooit is onlangs gebroken en erkend door Guinness World Records.
Het is gebouwd door 26 leden van de LEGO User Group from Romania, ook wel bekend als RoLUG, met steun van de Roemeense tak van de LEGO Group. Onder leiding van vader en zoon Bence en Botond Czilli is er drie jaar aan het project gebouwd. De laatste van de in totaal 1,2 miljoen steentjes zijn gelegd door bezoekers van East European Comic Con 2024.
Het bouwwerk, dat ruim 45 vierkante meter groot is, is een voorstelling van de planeet Lothal. Deze is voornamelijk te zien in de animatieserie Star Wars Rebels, maar is recenter ook opgedoken in de Ahsoka-serie op Disney+. Verspreid over het bouwwerk zijn verschillende scènes uit Rebels uitgebeeld, waarbij maar liefst 1500 minifiguurtjes zijn gebruikt.
Je hebt waarschijnlijk heel wat tijd nodig om alle details van het diorama te zien. Maar je kunt een kort indruk krijgen dankzij de Roemeense publicatie Valahia, die het bouwwerk op beeld heeft vastgelegd.

Veel nieuwe LEGO Star Wars op komst

Een dergelijk bouwwerk is voor de meeste fans buiten bereik. Maar de aanvoer van nieuwe commercieel verkrijgbare sets neemt nog niet af. Op 1 mei wordt er bijvoorbeeld het nodige uitgebracht, om Star Wars-dag te vieren. Tegelijkertijd begint er ook een grote sale met allerlei kortingen en bonussen als je genoeg besteedt.