Belangrijke rol The Last of Us seizoen 2 al gecast

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 14:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
De HBO-versie van The Last of Us was een enorm succes en dus gaat de serie door met een tweede seizoen. Momenteel ligt de productie stil vanwege grote stakingen in Hollywood, maar een belangrijke rol was al gecast voordat die begonnen.
Het was geen bijzonder grote verrassing toen werd aangekondigd dat ook The Last of Us Part 2 onder handen wordt genomen door HBO. De serie krijgt dus zeker twee seizoenen en waarschijnlijk nog veel meer. Dat betekent natuurlijk ook dat er belangrijke personages uit de game gecast moeten worden voor de serie.
De belangrijkste is waarschijnlijk Abby Anderson en daar zijn showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann dan ook mee begonnen. Sterker nog, er is al iemand gecast voor de rol en de showrunners stonden op het punt de casting te onthullen toen de acteursstaking begon. Mazin laat weten dat sommige kijkers zich misschien achter de oren zullen krabben over de keuze (wat ook het geval was toen Bella Ramsey en Pedro Pascal gecast werden), maar Mazin durft te zeggen dat de keuze op de juiste persoon is gevallen (via The Hollywood Reporter).

Wie wordt Abby in The Last of Us seizoen 2?

Het is momenteel door de stakingen niet mogelijk om aan te kondigen wie Abby gaat spelen in The Last of Us. Maar sommige fans dachten maanden geleden al te weten wie de rol moest gaan spelen. De Australische actrice Shannon Berry en Neil Druckmann volgden elkaar ineens op Instagram, wat bij fans de raderen deed draaien.
Wie zich verder bij de cast gaat aansluiten zal moeten blijken. Het castingproces liep eigenlijk al stuk toen alleen nog de schrijvers van Hollywood aan het staken waren. Er waren pogingen om audities te houden met teksten uit de game, maar dat was geen succes.