De snelste manieren om te levelen in Red Dead Online in 2021

  Met nieuwe levels speel je steeds meer mogelijkheden en sterkere wapens vrij in Red Dead Online. De weg naar het de maximale rang is alleen een lange. Gelukkig hebben we een aantal tips op een rij gezet waarmee je zo snel mogelijk kan levelen in 2021.

  Speel het verhaal uit

  We blijven het zeggen: speel de campagne in Red Dead Online uit. Je haalt er namelijk een flink zakcentje mee binnen én het is de beste manier om ervaringspunten te sprokkelen. Het mooiste is nog dat je de missies opnieuw kan spelen, nadat je ze hebt voltooid. Je krijgt er geen dollars meer voor, maar wel hetzelfde aantal XP. Heb je eenmaal een missie tot een succesvol einde gebracht, dan is er wel een cooldown periode totdat je de missie kan herhalen. In de tussentijd zijn er gelukkig genoeg andere manieren om snel te levelen.

  Voltooi uitdagingen

  Net zoals de singleplayer van Red Dead Redemption 2 heeft het online gedeelte een flink hoeveelheid aan uitdagingen, met meerdere rangen. Dat varieert van moeilijke taken tot aan simpele klusjes als het verzamelen van planten. Sommige uitdagingen voltooi je door simpelweg het spel te spelen, maar het is altijd handig om ze in de gaten te houden. Je krijgt er namelijk niet alleen een mooie gouden riemgesp voor, maar ook een handjevol ervaringspunten.

  Verken de wereld in een Posse

  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat is ook het geval met Red Dead Online. Het maakt je avontuur in het Wilde Westen niet alleen gezelliger en veiliger, maar het is ook een goede manier om sneller te levelen. Met meer cowboys kan je immers sneller missies en activiteiten voltooien. Je hebt daarnaast ook meer mogelijkheden om uitdagingen te voltooien, zoals het oplappen van je teamgenoten. Heb je nog geen vrienden die de wereld zijn ingedoken, dan kan je ook online maten zoeken via het Posse-menu.

  Word heer en meester in PvP

  Naast de activiteiten die je kan doen in de open wereld, is er ook een scala aan mogelijkheden in de Showdown Series en Race Series. In eerstgenoemde zal in in verschillende modi het met vuurwapens tegen andere spelers opnemen, terwijl je in de Race Series natuurlijk je paard moet laten spreken. Des te hoger je eindigt in de potjes, des te meer ervaringspunten je verdient en dat kan flink oplopen. Het systeem schaalt niet, dus de vierde plaats zal bijvoorbeeld evenveel opleveren in een wedstrijd met zes mensen als met tien mensen. Kies daarom voor de normale opties en niet voor de Large-varianten.

  Kies het juiste wapen

  Ongeacht wat je doet in de wereld van Red Dead Online, zal je altijd wel een keer je handen rood moeten maken van het bloed. Voor elke kill krijg je bovendien XP, maar er zijn een aantal factoren die meespelen hoeveel ervaringspunten je vergaart. Schiet je bijvoorbeeld een tegenstander door het hoofd, dan zal je voor je behendige vingers en scherpe ogen beloond worden. Hetzelfde geldt voor wapens die wat minder conventioneel zijn, zoals een pijl en boog. Tijd om wat trainingen te volgen bij de plaatselijke handboogvereniging.

  Onderdruk je diervriendelijke kant

  Niet iedereen is even happen op het uit de weg ruimen van dieren. Natuurlijk moet je wel een wolf uitschakelen die recht op je af komt rennen met een schuimende bek, maar wat heeft dat arme hert is het bos misdaan? Probeer daar echter niet aan te denken terwijl je de prairie verkent, want de beesten leveren een mooie beloning in XP op. Ben je aan het reizen tussen twee locaties, dan loont het om onderweg je geweer af en toe tevoorschijn te halen en de dierenpopulatie wat terug te dringen. Als je een Naturalist bent, dan zal Harriet Davenport niet zo blij met je zijn.

  Ruim een bende uit de weg

  Het Wilde Westen is het Wilde Westen niet zonder de bijbehorende bendes en bandieten. In de wereld zijn dan ook genoeg verstopte locaties te vinden waar gangs hun hoofdkwartier hebben gemaakt. Het is soms een uitdagende opdracht om een complete bende uit de weg te ruimen, waardoor een Posse zeker geen overbodige luxe is, maar de ervaringspunten liegen er niet om. Stroop je mouwen op, zorg dat je revolvers geladen zijn en ga op zoek naar de Gang Hideouts.

  Houd je ogen open voor Free Roam Missions

  Tijdens je verkenningstochten in de wereld van Red Dead Online zul je soms figuren tegenkomen die jouw hulp nodig hebben in de vorm van Free Roam Missions. Deze opdrachten zijn vergelijkbaar met Stranger Missions in de story mode en variëren van het afleveren van een paard tot aan een eigen versie van King of the Hill. Deze missies zijn te spelen alleen of met een Posse, maar kunnen ook onderbroken worden door andere spelers. Het kan dus een mooie bron aan ervaringspunten zijn, maar laat het niet onder je neus vandaan stelen door een rivaliserende cowboy.

  Werk de Daily Challenges elke dag af

  Naast de normale Challenges die je kan voltooien, krijg je elke dag wanneer je inlogt op Red Dead Online een nieuwe lijst Daily Challenges. Deze opdrachten zijn vaak vrij simpel, zoals het spelen van een paar Free Roam Events of het vangen van vissen. Voor deze opdrachten krijg je daarmee extra XP, maar het wordt helemaal leuk wanneer je het elke dag doet. Daarmee start je namelijk een Daily Streak, waarmee de bonussen nog veel hoger worden. Probeer dus elke dag je Daily Challenges te voltooien, mits je planning dat toestaat natuurlijk.

  Profiteer van bonus XP events

  Als je snel wil levelen in Red Dead Online, dan is het een goed idee om de wekelijkse updates van Rockstar scherp in de gaten te houden. Bijna elke week is er namelijk een specifieke manier om twee of soms wel drie keer zoveel ervaringspunten te verdienen. Dan kan variëren van een bepaalde rol die in de spotlight wordt gezet tot een Showdown Series modus. Op die manier heb je voor je het weet de maximale rang bereikt!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Dit artikel is op 28 april 2021 bijgewerkt.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.