De beste wapens die Red Dead Online te bieden heeft in 2021

  De Amerikaanse staten waar de beschaving nog niet was gearriveerd aan het einde van de 19de eeuw, waren zachtgezegd niet bepaald veilig. Een efficiënt vuurwapen vinden is dan ook uitermate belangrijk voor je gezondheid. Om je bij die zoektocht te helpen hebben wij de beste wapens in Red Dead Online op een rijtje gezet.

  Navy Revolver

  De revolver is het Zwitserse zakmes van een cowboy: het is handig in zo’n beetje elke situatie. Dankzij het kleine formaat trek je het zo uit je holster. Het is accuraat genoeg op langere afstanden en van dichtbij kan je in een flits de kamers legen en je tegenstander onder de zoden leggen.

  De beste revolver die je in Red Dead Online kan vinden is ongetwijfeld de Navy Revolver. De fire rate is niet enorm snel, maar daar ligt dan ook de kracht niet van het wapen. Elke kogel slaat namelijk in als een donderslag, want de Navy Revolver heeft één van de hoogste damage values per schot in de revolver-familie. Tel daar ook nog eens de goede range bij op en het is een perfect wapen voor veel situaties. Met een tweede holster kan je er later ook nog eens twee tegelijkertijd dragen.

  Als kers op de taart werd het wapen ook nog eens gebruikt door Clint Eastwood in The Good, The Bad and the Ugly. Dus als je echt een revolverheld wil zijn, dan ben je met de Navy Revolver aan het juiste adres.

  Carcano Rifle

  Soms is het verrassingselement je grootste voordeel in een vuurgevecht en een wapen dat van grote afstanden kan vuren is dan ook zeer nuttig. Liefhebbers van sniper rifles kunnen hun geluk dan ook op met de Carcano Rifle.

  De meest sniper rifles in Red Dead Online hebben één groot probleem: een zeer trage rate of fire. Dat probleem heeft de Carcano Rifle niet, omdat je meerdere kogels in het magazijn kan houden. Wanneer je begint met vuren vanaf het volgende dorp zijn je tegenstanders al dood door een paar goed geplaatste schoten, voordat ze jou kunnen raken. Een ideaal wapen dus om tevoorschijn te halen wanneer je een vuurgevecht houdt op een grote afstand of om spelers in PvP te doden voordat je jou zelfs hebben gezien.

  Het probleem is wel dat je het wapen pas vrij laat in de game kan kopen, namelijk pas vanaf Rank 50. Gelukkig kan je in de tussentijd kan je de krachtige, maar trage Bolt-Action Rifle gebruiken. Dat wapen is al vroeg verkrijgbaar voor nieuwe spelers.

  Repeating Shotgun

  Een geweer voor lange afstanden is leuk, maar wanneer je het vuur opent in een beklemmende situatie zal het niet veel goeds doen. Een shotgun is in die gevallen het perfecte wapen om je vijanden letterlijk en figuurlijk omver te blazen. Nog beter natuurlijk wanneer je dat kan doen in een flits.

  De Repeating Shotgun is een mix van een repeater rifle en een shotgun, wat resulteert in een dodelijke combinatie. Wanneer je het wapen in je handen hebt, zullen je vijanden al snel realiseren wat voor fout ze hebben gemaakt op het moment dat je ze proberen te overvallen. Met een ammo capacity van zes kogels kan je namelijk een stuk langer doorschieten dan met een dubbelloops geweer. Een beter wapen is er niet te vinden voor korte afstanden.

  Lancaster Repeater

  Het is soms lastig om over te stappen van moderne geweren naar het conventionele wapentuig in Red Dead Online. In plaats van dodelijke machinegeweren en handzame pistolen, moet je weer gebruikmaken van trage revolvers en geweren met maar een paar kogels in het magazijn.

  Gelukkig kan je altijd nog rekenen op de Lancaster Rifle. Misschien wel het meest iconische wapen uit de 19de eeuw en dit heeft een ongekend groot magazijn voor die tijd van veertien kogels. Dankzij het handige systeem kan je ze bovendien in een razendsnel tempo afvuren. Je bent alleen wel even bezig om alle het wapen te herladen, want je zal de stukjes lood één voor één in de loop moeten stoppen, maar met een beetje mazzel liggen al je vijanden dan al onze de groene zoden.

  Improved Bow

  Alle wapens die we tot nu toe hebben besproken in de lijst zijn vuurwapens en dat betekent natuurlijk dat ze een hoop geluid maken. Soms wil je stilletjes te werk gaan en in dat geval is de pijl en boog je beste vriend.

  Met een gericht schot kan je elke tegenstander in alle stilte uitschakelen. Omdat het geen groot stuk lood door het doelwit jaagt is het ook het wapen bij uitstek als je gaat jagen. Wil je de beste kwaliteit huiden en stukken vlees verzamelen, dan moet je de boog gebruiken. Heb je op een gegeven moment genoeg van de stilte, dan kan je altijd nog een dynamietstaaf aan een pijl binden en je rivalen met een grote knal uit de wereld helpen.

  Sinds de Naturalist update hebben spelers bovendien toegang tot een nieuwe optie in de vorm van de Improved Bow. Deze boog doet zijn naam eer aan, want hij is op veel aspecten beter - al zal je dat niet terugzien in de statistieken. Zo heeft de Improved Bow een veel langere range, kan je de boog sneller aanspannen en kost het bovendien minder stamina om hem aangespannen te houden. En als klap op de vuurpijl kan je het uiterlijk ook nog eens aanpassen met speciale skins!

  Mauser Pistol

  Synoniem aan het Wilde Westen staan revolvers, maar de technologie op het gebied van sidearms was op dat moment al een stuk verder. Verschillende wapenfabrikanten zijn op dat moment in de historie namelijk al aan het experimenten met snellere en efficiëntere pistolen.

  Het beste voorbeeld daarvan is de Mauser Pistol, een importproduct uit Duitsland, dat later veel gebruikt zou worden in de Eerste Wereldoorlog. In het digitale Wilde Westen is het wapen dan ook dodelijk efficiënt, dankzij een enorm hoge rate of fire en een magazijn van tien kogels dat snel te herladen is. Moet je dus snel afrekenen met veel vijanden op een korte tot middellange afstand, dat is de Mauser je beste vriend.

  Die vriendschap is alleen wel heel duur. Waarschijnlijk is er flink wat importbelasting over de prijs van het wapen gekomen, want met een prijskaartje van 600 dollar is de Mauser Pistol het duurste wapen in Red Dead Online.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Dit bericht is op 31 maart 2021 bijgewerkt.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.