Stuurt EA aan op verkoop lootboxes in FIFA 21 Ultimate Team?

  De verkoop van lootboxes in FIFA 21 Ultimate Team is inmiddels een gegeven en fanatieke spelers zijn allang gewend aan de microtransacties. Toch blijkt nu uit gelekte documenten dat EA bewust spelers naar de Ultimate Team gamemodus duwt met vermoedelijke het doel om meer lootboxes te verkopen.

  EA sports

  Iedereen weet inmiddels wel dat er een grote hoeveelheid lootboxes worden verkocht in FIFA 21 Ultimate Team, EA Sports verdient hier dan ook lekker wat geld aan. Uit gelekte documenten van een insider blijkt nu dat EA spelers bewust naar FIFA 21 Ultimate Team wil duwen. Het vermoeden is daarbij dat EA de intentie heeft om meer microtransacties te verkopen aan spelers die nieuw in de gamemodus stappen, omdat de teams van die nieuwe spelers niet goed genoeg zijn om te concurreren met de topteams.

  EA vindt het zelf in ieder geval een belachelijk idee en komt zelf met een statement naar buiten over wat de gelekte documenten daadwerkelijk betekenen. Daarin kaarten ze aan dat ze spelers altijd naar andere gamemodi proberen te verwijzen en dat FIFA 21 Ultimate Team momenteel inderdaad de focus heeft bij de ontwikkelaar, maar vooral vanwege de mogelijkheid tot dynamische evenementen. De gaminggigant stelt in ieder geval dat er geen sprake is van het opdringen van de verkoop van lootboxes of gokken in het algemeen.

  EA

  Verkoop lootboxes in FIFA 21 Ultimate Team

  De verkoop van lootboxes in FIFA 21 Ultimate Team krijgt al een tijdje wat kritiek vanuit de fans. Volgens veel fanatieke spelers is het een grote, gore vlek op de game en stimuleert het gebruik van de microtransacties een gokverslaving. EA heeft deze aantijgingen altijd ontkend en stelt dat de lootboxes meer dienen als 'surprise mechanics'. Naast lootboxes zijn er nog wel andere zorgen in FIFA, zo is racisme nog steeds een groot probleem in de game en zijn er aardig wat dingen die veel beter kunnen.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.