PlayStation servers na rumoerig nachtje weer online

News
woensdag, 28 april 2021 om 13:00
sony playstation store europe north americaoriginalf1614856943
Vele PlayStation-gebruikers meldde vannacht dat de PlayStation servers offline waren. Er werd flink melding gemaakt in verschillende landen dat Sony's servers niet naar behoren werkte. Inmiddels lijken de problemen langzamerhand opgelost te zijn.
Spelers gaven aan dat ze geen gebruik konden maken van het PSN, waardoor games als Fortnite en Call of Duty Warzone niet toegankelijk waren. Via Allestoringen.nl viel tevens een grote piek te zien. Een piek rond 23.00 uur gaf aan dat er zo'n 5000 spelers niet online konden.
Dat de PlayStation servers down waren werd ook duidelijk wie een test deed om verbinding te maken via de console. Op de PlayStation 5 werd een WS-116415-8 error code gegeven wanneer je verbinding probeerde te maken met de servers. Ook de statuspagina's van PlayStation Now, PlayStation Video, PlayStation Direct en de PlayStation Store ondervonden problemen.
dualsense ps5 2f1603819855

PlayStation servers weer online

Gelukkig lijken de grootste problemen inmiddels opgelost te zijn. Zo is ook te zien op Allestoringen. Daar worden geen problemen meer gemeld, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet nog meer problemen op komst zijn. Toevalligerwijs komt de onverwachtste storing zo'n tien jaar na de grote PSN storing die bijna een maand lang duurde.

Populair Nieuws