De beste manieren om geld te verdienen in Red Dead Online

  De wereld draait om geld en dat is ook het geval in het Wilde Westen tegen het einde van 19de eeuw. Om ervoor te zorgen dat je portemonnee goed gevuld blijft in Red Dead Online, hebben we een aantal manieren op een rij gezet waarmee je het beste geld kan verdienen.

  Speel de verhaallijn

  Net zoals de singleplayer-campagne van Red Dead Redemption 2, heeft Red Dead Online een eigen verhaallijn. Deze Story Missions zijn ideaal om de verschillende aspecten van de online wereld te leren, maar ook om een startkapitaal op te bouwen. De missies leveren namelijk een flinke duit in het zakje op. De missies zijn ook opnieuw te spelen, maar hiervoor krijg je helaas geen dollars, alleen ervaringspunten.

  Ga om met vreemde mensen

  Naast de Story Missions zal je in Red Dead Online ook opdrachten krijgen van strangers. Deze vreemde figuren zullen je op pad sturen voor verschillende dingen, van het terugstelen van voorwerpen tot het opjagen van individuën. De missies zorgen voor een stabiele vorm van inkomen en zijn bovendien eindeloos te spelen, omdat er steeds andere karakters zijn in de wereld die je een opdracht aanbieden.

  Het jachtseizoen is geopend

  Maak een wandeling door de bossen of over de prairie en je zal al snel een wild dier zien rondrennen. Of het nou een hert is of een wolf die het op jou heeft gemunt. De dieren maken de wereld niet alleen levendig, maar zijn ook een goede bron van dollars. Jaag ze namelijk op met een pijl en boog of lasso, verlos ze van hun huiden en verkoop ze vervolgens bij de plaatselijke handelaar. Je krijgt er bovendien een goed stuk vlees bij cadeau, wat weer scheelt met de wekelijkse boodschappen.

  Zoeken naar een verborgen schat

  De wereld van Red Dead Online is gevuld met bandieten en hun hideouts. Met een bezoekje aan één van die verstopplaatsen kan je niet alleen de wereld een gunst verlenen, maar ook jezelf. Reken je namelijk af met de leider, goedschiks of kwaadschiks, dan levert je dan een treasure map op. Het is vervolgens even zoeken naar de juiste locatie, maar heb je eenmaal de schat in handen, dan kan dat een mooie duit opleveren.

  Duik de multiplayer in

  Met een online wereld heb je natuurlijk altijd te maken met andere spelers, die je kunnen helpen of dwarszitten. Niet iedereen heeft dan ook zin om veel interactie te hebben met hun collega’s, maar het is wel een goede manier om de portemonnee te vullen. Met een paar succesvolle potjes in de Showdown of Elimination Series kan je namelijk flink wat dollars verdienen. Er zijn bovendien zoveel verschillende opties dat iedereen wel een leuke modi kan vinden. Spelers die liever niet het vuur op elkaar openen kunnen ook deelnemen aan paardenraces.

  Houd de wekelijkse deals in de gaten

  Elke week komt Rockstar met een update voor de game, die soms nieuwe modi of voorwerpen toevoegt en andere keren weer een bepaalde activiteit in het zonnetje zet. Let er goed op, want bepaalde weken zal je voor bijvoorbeeld de Showdown Series dubbel zoveel ervaringspunten én dollars verdienen. Of misschien zijn de kogels wel in de aanbieding bij de winkels, wat een goed moment is om in te slaan. Het loont dus zeker om elke week even de patch notes in de gaten te houden.

  Zet je spullen in de verkoop

  Tijdens je avonturen in Red Dead Online zal je genoeg spullen vinden, van kogels en consumables tot aan glinsterende voorwerpen. Dingen als juwelen en andere kostbare spullen kan je alleen niet zomaar kwijt bij de gebruikelijke winkels. Gelukkig is er een specifieke ‘zakenman’ in Saint Denis die de waardevolle objecten graag van je overneemt voor een mooi bedrag. Maak dus van tijd tot tijd zeker een bezoekje aan de fence.

  Ga een dagje vissen

  Ben je al wat verder in Red Dead Online, dan zul je op een gegeven moment de mogelijkheid krijgen om een hengel te kopen en te gaan vissen. Het is niet alleen een rustgevende hobby, maar het is daarnaast een manier om je financiën te spekken. De glibberende wezens kan je opeten om voedselkosten te besparen, maar je kan ze natuurlijk ook verkopen. De vissen leveren bovendien een stuk meer op dan je zou verwachten.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.