Wat zijn de Stranger Missions in Red Dead Online?

  Je hebt ze misschien wel voorbij zien komen in de singleplayermodus van Red Dead Redemption 2: vreemdelingen die je om een verzoek vragen. Ook in Red Dead Online zitten de zogeheten Stranger Missions. In deze special leggen we uit wat deze missies inhouden en hoe je ze het beste kan voltooien.

  Je kan een Stranger Mission, ook wel bekend als Free Roam Mission (niet te verwarren met Free Roam Event), starten door een vreemdeling in de open wereld te vinden die op zoek is naar hulp. Deze zijn aangegeven met een vraagteken op de kaart. Diegene zal je dan om een gunst vragen.

  Welke missie je krijgt is afhankelijk van de NPC waarmee je praat. Bonnie MacFarlane zal je bijvoorbeeld niet vragen om de rol van huurmoordenaar op je te nemen. De aard van de missie kan ook worden beïnvloed door jouw Honor. Een speler die een slechte reputatie zal juist een Stranger Mission krijgen waarbij hij of zij een persoon moet ontvoeren, terwijl een speler met een goede reputatie juist een ontvoering moet voorkomen. Dit zijn de Stranger Missions die je kan krijgen van de verschillende karakters in de wereld.

  Paid Killing

  Het Wilde Westen was een plek waar de wet maar weinig grip op had en er zijn dan ook verschillende figuren die jouw diensten willen gebruiken als huurmoordenaar. Er zijn maar liefst vier Stranger Missions (die van Shaky, Flaco, Joe en Langton) waarbij je meerdere doelwitten uit de weg moet ruimen.

  Let alleen wel op dat niet elke versie van Paid Killing hetzelfde is en dat de omgeving ook een grote invloed heeft. Voor Shaky moet je bijvoorbeeld naar Thieves’ Landing toe en in dat gebied zijn een aantal cougars te vinden. Voor Langton moet je ondertussen zes mensen uitschakelen in een open gebied. Zorg er dus voor je een wapen bij je draagt dat goed is op lange afstanden, zodat je op een veilige afstand het vuurgevecht kan beginnen.

  Op elke variant van Paid Killing zit daarnaast ook een tijdslimiet. Wees daar dus op voorbereid en blijf niet te lang treuzelen voordat je de slachtpartij begint. Sommige doelwitten hebben ook de neiging om weg te rennen. Blijf daarom altijd een oogje houden op de targets, zodat je niet binnen korte tijd ineens iemand moet opjagen die al bijna bij de grens met Mexico is.

  Coach Holdup

  Een andere Stranger Mission die perfect is voor individuen van een slechte aard is Coach Holdup. Deze wordt aangeboden door Anthony en The Boy. Het doel van de missie is in essentie vrij simpel: brengt een koets tot stilstand, ontvoert het doelwit en levert hem of haar af op de afgesproken locatie. Het kan soms alleen een stuk lastiger worden dan vooraf gedacht.

  Ten eerste moet je op zoek gaan naar de koets, die op de kaart wordt aangegeven met een wiel-icoon. Deze is uiteraard in beweging, waardoor je niet de GPS aan kan zetten naar de locatie toe. Heb je de koets eenmaal gevonden, dan moet je afrekenen met de bewakers en op de koets springen, zodat je die tot stilstand kan brengen. Hogtie vervolgens het doelwit, gooi hem op je paard en zorg dat je bij de afgesproken locatie aankomt binnen het tijdslimiet.

  Hier begint het lastigste onderdeel van de missie. Er zullen namelijk andere bewakers van het doelwit achter je aankomen, die je moet uitschakelen vanaf je paard. Vanaf dit moment is het bovendien ook mogelijk voor andere spelers om het doelwit van jou te stelen en zelf af te leveren voor een stapel dollars. Vertrouw dus geen enkele andere speler die je op jou af komt rijden tijdens deze Stranger Mission.

  Rescue

  Het tegenovergestelde van Coach Holdup is de Stranger Mission Rescue. Deze wordt aangeboden door Trelawny en The Boy. Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden, is het doel deze keer om iemand te redden van een groep bandieten.

  Om de missie te voltooien moet je eerst naar de aangegeven locatie gaan, waar het doelwit vast wordt gehouden en bewaakt door een aantal criminelen. Wanneer je alle bewakers hebt gedood, zal de gevangene automatisch loskomen en zal je diegene moeten escorteren naar een veilige plek.

  Net zoals Coach Holdup zullen er vijanden naar je toe komen om het doelwit te vermoorden en kunnen ook andere spelers in de buurt de bandieten gaan helpen. Ook nu is het dus weer belangrijk om niet plotseling in de rug geschoten te worden door een verraderlijke speler.

  Delivery

  De Stranger Mission Delivery wordt gegeven door Angus, een medewerker van het postkantoor. Hij zal aan jou vragen om zijn werk te doen en vier poststukken af te leveren bij verschillende locaties.

  Eerst zul je de zak met brieven moeten oppakken, voordat je de opdracht krijgt om naar de eerste locatie toe te gaan en daar een brief te deponeren in een brievenbus. Doe hetzelfde voor de overige drie locaties binnen het tijdslimiet en je hebt de Stranger Missions voltooid. Pas wel op voor andere spelers, want zij kunnen de brievenzak stelen en zelf het geld opstrijken.

  Recovery

  Voor deze Stranger Mission zullen spelers een bekend gezicht tegenkomen, namelijk die van Bonnie MacFarlane. Zij zal aan jou vragen om een gestolen kar van haar terug te brengen naar de boerderij.

  Om de kar eerst terug te krijgen moet je afrekenen met de dieven die hem hebben gestolen. Vervolgens kan je de kar besturen om hem terug te brengen naar Bonnie binnen het tijdslimiet. Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden zullen er nu andere dieven op af komen om hem weer van jou terug te stelen en kunnen ook andere spelers meedoen met het feestje. Wanneer je levend en wel de kar hebt teruggebracht zal je uitbetaald worden voor jouw verleende diensten.

  Horse Theft

  Trelawny heeft een mooi paard om het oog en zal je in deze Stranger Mission vragen om het edele dier voor hem te stelen. Voor jouw werkzaamheden zal een mooi geldbedrag in het verschiet liggen.

  Voor de missie moet je naar Braithwaite Manor toe en is het zaak om naar de paardenstal te sluipen. Er zullen bewakers rondlopen en je kan guns blazing het landgoed betreden, maar we raden je aan om het zo stilletjes mogelijk te doen. Wanneer je het paard hebt gevonden, moet je hem naar de afgesproken locatie toebrengen om de missie te voltooien. Ook nu kunnen andere spelers weer de boel verpesten door zelf het paard te stelen, dus pas goed op jezelf.

  Repossession

  De laatste Stranger Mission wordt aangeboden door Hector, in het pittoreske plaatsje Strawberry. Hij zal je vragen om een Buggy naar hem terug te brengen.

  Eerst zal je de Buggy moeten vinden, die net zoals de koets in Coach Holdup in beweging zal zijn. Heb je het voertuig eenmaal gevonden, dan kan je helaas niet zomaar de bestuurder doden met een geweer of revolver. Hector wil namelijk dat de bestuurder niet wordt gedood. Wanneer je de Buggy terugbrengt naar Strawberry zullen er vijanden op je af komen, inclusief mogelijk spelers, die je alleen wél met dodelijk geweld mag uitschakelen. Wanneer de Buggy weer in het bezit is van Hector zal je worden uitbetaald voor je diensten.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.