Is de Improved Bow het waard om te kopen in Red Dead Online?

    Met de Naturalist update in Red Dead Online zijn er een paar nieuwe wapens toegevoegd, waaronder de Improved Bow. Maar is deze boog wel echt beter dan de standaard versie? En is het waard om de boog te kopen? Dat leggen we je uit in deze special!

    Is er wel een verschil?

    Toen de Improved Bow voor het eerst verscheen in de winkels van Red Dead Online waren er veel klachten. Hoewel de boog volgens de naam namelijk beter moet zijn dan de standaard boog, is daar niks van terug te zien in de statistieken.

    Sterker nog, als je al een tijdje met de standaard boog bezig bent geweest, dan ziet de normale versie er beter uit als het aankomt op accuracy. Wanneer je namelijk vaker een wapen gebruikt, dan zal je langzaam maar zeker een bekendheid met het wapen opbouwen en er accurater mee worden. In de praktijk is de accuracy van de Improved Bow en de normale boog als het op pure statistieken aankomt dan ook hetzelfde.

    Jagen over een lange afstand

    Statistieken zeggen alleen niet alles over een wapen in Red Dead Online en dat komt goed naar voren met de Improved Bow. Wil je namelijk dieren en tegenstanders raken over een lange afstand als een stille sluipschutter, dan ben je ongetwijfeld aan het juiste adres met de Improved Bow.

    Hoewel het nergens terugkomt in de statistieken heeft de Improved Bow namelijk een range die bijna twee keer zo groot is als de standaard boog. Daardoor kan je doelwitten raken over een bizar lange afstand. Als je dus schuwe dieren wil raken zonder ze weg te jagen als Trader of Naturalist, dan is de nieuwe boog een goede investering.

    Langer mikken en sneller schieten

    Daar houden de voordelen voor de Improved Bow bovendien niet bij op. Houd je ervan om een boog te gebruiken in Player versus Player-gevechten of bij het uitruimen van Bandit Camps, dan is de nieuwe boog ook een verbetering ten opzichte van de standaard boog.

    De Improved Bow heeft namelijk minder tijd nodig om de boog te spannen, waardoor je meer pijlen kan afschieten in hetzelfde tijdsbestek als de Standard Bow. Bovendien kost het minder stamina om de pees gespannen te houden. Een handig voordeel als je erop wacht totdat een vijand uit zijn cover springt en zijn kwetsbare hoofd laat zien.

    Het oog wil ook wat

    Red Dead Online is een game waarbij er veel waarde wordt gehecht aan het uiterlijk van je karakter. Zo kan je niet alleen het uiterlijk bepalen van je karakter, maar je kan ook je outfit van top tot teen aanpassen. Zelfs op het gebied van wapens kan je jouw eigen smaak implementeren, door bijvoorbeeld een ander soort metaal te gebruiken of een patroon in het hout. Dat kan met alle wapens, behalve de standaard boog.

    Gelukkig is daar verandering in gekomen met de Improved Bow en niet zo’n beetje ook. Om te compenseren voor het gebrek aan customization voor de normale boog, kunnen spelers met de nieuwe boog helemaal los gaan door compleet nieuwe skins. Zo kan je het uiterlijk aanpassen met een gewei of de huid van een alligator. Dat maakt het al een stuk aantrekkelijker dan een droog stukje hout.

    Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

    Red Dead Redemption 2

    Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

    Meer over deze game
    x

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.