Tips om de PvP-modi in Red Dead Online te overleven

  Als speler in Red Dead Online is het mogelijk om een hele bende eigenhandig uit te schakelen. Het wordt alleen een stuk lastiger tegen spelers van vlees en bloed. Met deze tips kan je langer in je leven blijven in de verschillende PvP-modi.

  Schroom niet om lock-on te gebruiken

  Het is in veel games een optie waar met een minachting naar wordt gekeken: auto-aim of lock-on. Ook in Red Dead Online kan je deze optie aanzetten om sneller je tegenstanders in het vizier te krijgen. Schaam je zeker niet om optimaal gebruik te maken van de middelen die de game jou biedt.

  In de PvP-modi zullen namelijk ook jouw tegenstanders gewoon gebruikmaken van lock-on om hun voordeel mee te doen. Heb je er echt een hekel aan en wil je de optie gewoon ontwijken, dan is de Free Aim Series een oplossing, waar de optie automatisch is uitgeschakeld.

  Blijf altijd in beweging

  Een stilstaande cowboy is een dode cowboy. Print die regel maar goed in je hersenen. Wanneer je namelijk stil blijft staan, ben je immers een wel heel makkelijke prooi voor tegenstanders die de horizon afwerken met een jachtgeweer. Wanneer je buiten de lock-on range bent is het een stuk makkelijker om te overleven door constant in beweging te blijven.

  Om gevechten op korte afstand te overleven is goed gebruikmaken van de dodge van levensbelang. Als je aan het mikken bent, kun je met één druk op de knop wegduiken. Hiermee verbreek je tijdelijk de lock-on van de tegenstander. Wanneer je meteen weer richt zodra je de grond raak, kun je je vijand al onder vuur nemen, voordat hij gericht op jou kan mikken.

  Dit is helemaal handig wanneer je van achteren wordt beschoten, want de animatie zorgt ervoor dat je tijd genoeg hebt om de camera om te draaien.

  Maak gebruik van de 3rd person camera

  In First Person Shooters zien we ongeveer wat het menselijk oog ook kan zien. Zo kan je dus niet om een hoekje kijken, omdat er simpelweg een obstakel of een gebouw in de weg zit. Die beperkingen zijn er alleen niet in Third Person Shooters.

  Maak daarom goed gebruik van die kennis in Red Dead Online. Gebruik de camera om voorbij een hoek te kunnen kijken, zodat je niet plotseling voor een verrassing komt te staan. Ook is het handig om standaard het camerastandpunt te veranderen wanneer je een gebouw rechts van je hebt staan. De camera zal namelijk normaliter over je rechterschouder vallen, maar je kan met een druk op de knop ook over de linkerschouder kijken.

  Probeer waar mogelijk hoekjes bovendien vanaf de rechterkant te benaderen. Omdat je je vuurwapen in je rechterhand draagt, heb je in dat geval namelijk een voordeel ten opzichte van een tegenstander die de hoek vanaf de andere kant benadert. Jij kan dan sneller het vuur openen, wat het verschil kan maken tussen leven en dood.

  Houd de minimap goed in de gaten

  Helaas is het niet altijd zo simpel door om een hoekje te kijken om je tegenstander te slim af te zijn. Gelukkig kan je ook veel informatie over de aanwezigheid van spelers halen uit de minimap. Bewegende spelers zijn namelijk te zien om de kaart door middel van witte pijlen, terwijl schietende spelers rood oplichten.

  Een uitzondering hierop zijn spelers die aan het hurken zijn. Door te sluipen zal je niet zichtbaar zijn voor andere spelers en het is dan ook een goede manier om stilletjes je vijand te verrassen. Op die manier kan je bovendien zien wanneer een tegenstander je in het vizier heeft. Wanneer jouw grijze pijl wit oplicht, is het zaak om meteen weg te duiken. Die kleurverandering betekent dat namelijk dat je op de korrel bent genomen. Houd daarom altijd een schuin oog op de minimap.

  Draag camouflerende kleding

  Soldaten in het leger dragen niet voor hun lol camouflerende kleding. Met de juiste kledij kan je helemaal wegvallen in de omgeving. Het is dan ook handig om dezelfde tactiek te gebruiken in Red Dead Online, ook al kan je er maar een fractie van een seconde tijd mee winnen. Dankzij de verschillende outfits die je op je paard kan dragen, is het bovendien makkelijk om snel tussen kledingstukken te wisselen.

  Heb je geen zin om steeds een nieuwe outfit aan te trekken, dan raden we je aan om gehuld te gaan in compleet zwarte kleding. Op die manier ben je namelijk al vrij moeilijk op te merken in schaduwen, maar in het donker ben je al helemaal slecht zichtbaar. Combineer dat met sluipen om niet op te vallen op de minimap en je tegenstanders zullen nooit weten waar je je hebt verstopt.

  Ga in de aanval van dichtbij

  Het Wilde Westen staat bekend om haar revolvers, lever-action rifles en andere conventionele, iconische vuurwapens. Maar je hoeft je tegenstanders niet alleen te doden met lood, een mes is namelijk ook verrassend effectief, zeker wanneer je de keuze hebt tussen een sprintje en een lange reload animatie. Ben je dichtbij genoeg en sta je stil, dan kan je in één dodelijke beweging een einde maken aan het leven van een vijand.

  Op het moment dat je niet de luxe hebt om eerst stil te gaan staan, dan heb je ook de optie om je tegenstander omver te tackelen. Wanneer jullie beiden op de grond liggen, kan je snel herhaaldelijk op de aanvalsknop drukken om de arme ziel te executeren. Het is niet even elegant door een gerichte kogel door hun schedel te jagen, maar het eindresultaat is hetzelfde.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.