Cyberpunk 2077 ontwikkelaars moeten verplicht zes dagen per week werken

  CD Projekt Red heeft eerder beloofd dat dat het haar medewerkers niet verplicht overuren laat draaien om een deadline te halen. Toch lijkt het erop dat de ontwikkelaars van Cyberpunk 2077 nu verplicht zes dagen per week moeten werken.

  AAA-titels zijn tegenwoordig enorme projecten waar veel manuren bij komen kijken, helemaal als een deadline nadert. Sommige studios zijn dan ook snel geneigd om haar medewerkers verplicht over te laten werken, zodat een game op tijd en zonder al teveel bugs en glitches in de winkelschappen komt te liggen. De beruchte crunch waar veel kritiek op is.

  CD Projekt Red heeft beloofd dat niet van haar medewerkers te zullen vragen, maar het lijkt erop dat het Poolse bedrijf zich niet aan haar belofte heeft gehouden. Bloomberg heeft namelijk met een anonieme medewerker gesproken, die claimt dat er voor de weken voor de launch van Cyberpunk 2077 van iedereen wordt verwacht dat er zes dagen per week wordt gewerkt. Ook hebben ‘meerdere medewerkers’ al langer dan een jaar weekenden en nachten doorgewerkt. Bloomberg heeft daarnaast een e-mail in handen van Adam Badowski in handen, de baas van CD Projekt Red. Daarin krijgen de medewerkers te horen dat de studio ‘vanaf vandaag in overdrive is.’

  CD Projekt Red reageert op aantijgingen

  Badowski heeft ondertussen gereageerd op het artikel van Bloomberg door middel van een verklaring op Twitter. Daarin laat de studiobaas weten dat er de laatste zes weken een ‘laatste sprint’ is richting het einde van een project waar veel liefde in is gestopt. Volgens Badowski begrijpt het merendeel van de medewerkers dan ook waarom er zo hard gewerkt moet worden. Het is ‘één van de moeilijkste beslissingen’ die de baas heeft moeten nemen.

  Het hoofd van CD Projekt Red claimt alleen wel dat alle medewerkers ‘goed worden gecompenseerd’ voor de extra uren die ze in Cyberpunk 2077 steken. Daarnaast zal 10 procent van de jaarlijkse winst die de studio draait verdeeld worden onder het team, zoals de jaren daarvoor.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.