De meest dodelijke wapens die je kan vinden in Red Dead Online

  De Amerikaanse staten waar de beschaving nog niet was gearriveerd aan het einde van de 19de eeuw, waren zachtgezegd niet bepaald veilig. Een efficiënt vuurwapen vinden is dan ook uitermate belangrijk voor je gezondheid. Om je bij die zoektocht te helpen hebben wij de beste wapens in Red Dead Online op een rijtje gezet.

  Schofield Revolver

  De revolver is het Zwitserse zakmes van een cowboy: het is handig in zo’n beetje elke situatie. Dankzij het kleine formaat trek je het zo uit je holster. Het is accuraat genoeg op langere afstanden en van dichtbij kan je in een flits de kamers legen en je tegenstander onder de zoden leggen.

  De Schofield Revolver is dan ook heerlijk efficiënt en bovendien al vrij vroeg te koop in je Red Dead Online-carrière. De fire rate is niet geweldig, doordat je na elk schot de haan weer moet overhalen, maar elke kogel arriveert wel met een flinke impact. Het wapen is daarnaast dodelijk over alle afstanden en daardoor een must have voor elke outlaw. Met een tweede holster kan je er later ook nog eens twee tegelijkertijd dragen.

  De Schofield Revolver is verkrijgbaar vanaf Rank 9 voor 192 dollar.

  Springfield Rifle

  Soms is het verrassingselement je grootste voordeel in een vuurgevecht en een wapen dat van grote afstanden kan vuren is dan ook zeer nuttig. Liefhebbers van sniper rifles kunnen hun geluk dan ook op met de Springfield Rifle.

  Met dit slanke kanon kan je niet veel kogels per minuut afvuren, omdat elke kogel namelijk handmatig in de kamer moet worden gestopt. Maar dat is geen probleem dankzij de hoge range en accuracy. Wanneer je begint met vuren vanaf het volgende dorp zijn je tegenstanders al dood door een paar goed geplaatste schoten, voordat ze jou kunnen raken. Een ideaal wapen dus om tevoorschijn te halen wanneer de situatie erom vraagt of om spelers in PvP te doden in twee schoten.

  Het probleem is wel dat je het wapen pas vrij laat in de game kan kopen, maar in de tussentijd kan je de Bolt-Action Rifle gebruiken. Dat wapen is al vroeg verkrijgbaar vanaf Rank 7.

  De Springfield Rifle is vanaf Rank 38 te koop voor 156 dollar.

  Repeating Shotgun

  Een geweer voor lange afstanden is leuk, maar wanneer je het vuur opent in een beklemmende situatie zal het niet veel goeds doen. Een shotgun is in die gevallen het perfecte wapen om je vijanden letterlijk en figuurlijk omver te blazen. Nog beter natuurlijk wanneer je dat kan doen in een flits.

  De Repeating Shotgun is een mix van een repeater rifle en een shotgun, wat resulteert in een dodelijke combinatie. Wanneer je het wapen in je handen hebt, zullen je vijanden al snel realiseren wat voor fout ze hebben gemaakt op het moment dat je ze proberen te overvallen. Een beter wapen is er niet te vinden voor korte afstanden.

  De Repeating Shotgun is beschikbaar vanaf Rank 11 en zal je 434 dollar kosten.

  Lancaster Repeater

  Het is soms lastig om over te stappen van moderne geweren naar het conventionele wapentuig in Red Dead Online. In plaats van dodelijke machinegeweren en handzame pistolen, moet je weer gebruikmaken van trage revolvers en geweren met maar een paar kogels in het magazijn.

  Gelukkig kan je altijd nog rekenen op de Lancaster Rifle. Misschien wel het meest iconische wapen uit de 19de eeuw en dit heeft een ongekend groot magazijn voor die tijd van veertien kogels. Dankzij het handige systeem kan je ze bovendien in een razendsnel tempo afvuren. Je bent alleen wel even bezig om alle het wapen te herladen, want je zal de stukjes lood één voor één in de loop moeten stoppen.

  De Lancaster Repeater is verkrijgbaar vanaf Rank 12 en kost 243 dollar.

  Bow

  Alle wapens die we tot nu toe hebben besproken in de lijst zijn vuurwapens en dat betekent natuurlijk dat ze een hoop geluid maken. Soms wil je stilletjes te werk gaan en in dat geval is de pijl en boog je beste vriend.

  Met een gericht schot kan je elke tegenstander in alle stilte uitschakelen. Omdat het geen groot stuk lood door het doelwit jaagt is het ook het wapen bij uitstek als je gaat jagen. Wil je de beste kwaliteit huiden en stukken vlees verzamelen, dan moet je de boog gebruiken. Heb je op een gegeven moment genoeg van de stilte, dan kan je altijd nog een dynamietstaaf aan een pijl binden en je rivalen met een grote knal uit de wereld helpen.

  De Bow is vanaf Rank 10 te koop en zal je 124 dollar kosten.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.