RAGE Story Recap - Alle ellende die voor RAGE 2 plaatsvond

Article
donderdag, 02 mei 2019 om 17:31
xgn google image
Het tweede deel in de RAGE franchise komt eraan. In deze shooter keer je terug naar de verwoeste wereld uit het eerste deel en open je de jacht op The Authority. Wraak is hierbij je drijfveer. Voordat je op pad gaat in RAGE 2 blikken we terug op de gebeurtenissen uit het eerste deel in deze RAGE 2 Story recap.
In 2019 stort er een enorme meteoor op aarde met als gevolg dat de menselijke samenleving bijna uitgeroeid wordt en de wereld in een doffe ellende verandert. Een gedeelte van de mensheid is op tijd gevlucht naar ondergrondse Ark bunkers van het Eden Project waar iedereen in een ruim 100 jaar durende stasis gaat, maar een groot deel haalt dit veilige oord niet. Deze mensen moet zien te overleven in de barre omstandigheden die de nieuwe post-apocalyptische wereld ze voorschotelt.

Een compleet geschifte wereld

In 2135 komt Nicholas Raine uit zijn stasis om erachter te komen dat hij bijzonder veel geluk gehad heeft. Het project Eden, dat honderden bunkers (Arks) geplaatst heeft, blijkt namelijk minder succesvol dan gehoopt. Raine is de enige overlevende van zijn Ark. Zonder enig doel gaat hij naar de oppervlakte in de hoop dat het leven en de wereld intussen weer hersteld is van de meteoorinslag. Helaas voor hem is dat alles behalve waar.
De wereld is nog steeds bar en verwoest. De wereld is intussen veranderd in een enorme sloppenwijk die voornamelijk bestaat uit bruintinten. Het is een deprimerend aangezicht, waarbij de omgeving uit Mad Max een groen parkje lijkt. De mensen aan de oppervlakte hebben nederzettingen gebouwd met rommel, waarin ze hun ‘dagelijkse leven’ opgepakt hebben.
Dit leven is wel wat veranderd sinds de meteoorinslag. Iedereen is namelijk behoorlijk geschift geworden en moordlustige bendes maken het leven nog net even wat zuurder voor de samenleving. Daarbij rennen er niet alleen bendes rond, maar wandelen er ook talloze mutanten en andere gedrochten over de aardbodem.
150339

Een ‘warm’ welkom

De wereld is er niet prettiger op geworden. Zodra Raine zijn gezicht laat zien aan de oppervlakte, wordt hij direct aangevallen door een bende moordlustige mensen die net op strooptocht zijn. Als een geluk bij een ongeluk komt Dan Hagar op tijd voorbij om Raine te redden van een bijzonder bloedige dood. Hagar is wat vredelievender en neemt Raine mee naar zijn nederzetting.
Hagar vertelt Raine hoe het gesteld is met de wereld en dat The Authority met ijzeren vuist regeert. Daarbij jaagt deze organisatie op overlevenden uit Arks met onbekende reden. Dit kan niets goeds betekenen. Na wat klusjes in de nederzetting van Hagar gedaan te hebben en een paar aanvallen van bendes de kop in te drukken, vertrekt de voormalig Marshall naar Wellsprings. Dit enorme post-apocalyptische bolwerk is een soort hoofdstad geworden en volgens Hagar zijn hier antwoorden te vinden op de stortvloed aan vragen die Raine inmiddels heeft.
150340

Experimenten

Eenmaal in Wellsprings aangekomen gaat Raine op zoek naar Dr. Kvasir, een voormalig medewerker van The Authority. Deze kon de inhumane acties van de organisatie niet meer aan en heeft de benen genomen. Experimenteren is niet voor iedereen weggelegd, zo blijkt. Al helemaal niet als erdoor menselijke levens door verwoest worden. Kvasir weet namelijk precies wat The Authority doet én waarom Raine zo waardevol is voor de organisatie: in zijn lichaam zitten nanotrites.
Deze geven onder andere Raine supermenselijke krachten waardoor hij sterker en sneller dan de gemiddelde mens is. Handige krachten, maar deze zorgen wel voor een hoge prijs op zijn hoofd. The Authority wil met de nanotrites supermensen maken, maar tot dusver zijn er alleen mutanten uit de experimenten voortgekomen. Als proefkonijnen gebruikt The Authority iedereen die voor haar voeten loopt. Iedereen die verzet biedt, wordt uit de weg geruimd.
150341

Het verzet

Na dit verhaal is duidelijk dat The Authority uitgeschakeld moet worden, maar alleen kan Raine niet zoveel doen. The Authority heeft een heus leger aan post-apocalyptische strijders in dienst die staan te popelen om bloed te vergieten. Daarom brengt Kvasir Raine in contact met The Resistance. Dit is een gewapende groep die tegen The Authority vecht. Het is tijd om deze gekke organisatie uit te schakelen, maar eerst moet de leider van het verzet, Marshall, gered worden.
Terwijl Raine Marshall bevrijdt, trekt hij opnieuw de aandacht van The Authority. Een bloedig gevecht bij Wellsprings volgt al snel als de organisatie aan komt kloppen bij de stad. Raine kan niet anders dan wegvluchten en onderduiken in het hoofdkwartier van het verzet in Subway Town. Hier maakt hij kennis met de burgemeester en komt hij achter wat verontrustende feiten over de afgelopen honderd jaar.
150342

Sabotage

Generaal Martin Cross, de man die de leiding had over het Eden Project, was namelijk niet zo vredelievend als het leek. De Ark bunkers zouden gewerkt hebben als deze man de boel niet gesaboteerd zou hebben, vlak voordat de komeet op aarde insloeg. Cross had een nieuwe wereldorde in gedachten met zichzelf als kopstuk. Daarom heeft hij ervoor gezorgd dat de Arks met mensen loyaal aan hem open zouden gaan en de rest eigenlijk dicht zou moeten blijven. Sterker nog, The Authority bestaat in de top uit mensen uit Arks die allemaal trouw aan Cross zijn.
Raine zou dus niet eens moeten leven, maar kwam uit zijn Ark door een defect. Het verzet en Raine gaan nu op pad om alle andere mensen uit de Arcs te halen en zo een eigen leger samen te stellen. In een heftige strijd moet Raine nu in Capital Prime, het hart van de basis van The Authority, een signaal zien te versturen zodat alle mensen ontwaken uit hun 100 jaar durende slaap. Een allesbeslissende strijd volgt, waarna RAGE afgesloten wordt met de beelden van honderden Arks die aan de oppervlakte komen en open gaan.
150343

RAGE Story Recap – Tijd voor RAGE 2

Met het openen van de Arks sluit RAGE af, maar alleen om een aantal jaar later op deze gebeurtenissen verder te borduren. RAGE 2 slaat 30 jaar over en neemt je mee naar 2165. De mensheid heeft een manier gevonden om de wereld weer op te knappen en alles van doffe, bruine, deprimerende omgevingen naar wat vrolijkere sferen te tillen met hier en daar wat groen. Er zijn zelfs toendra’s en jungles te vinden in de wereld.
Helaas is het op het gebied van de mensen nog steeds niet veel beter dan in RAGE. Bendes vallen te pas en te onpas mensen aan en beroven ze van hun kostbare bezit en, als het slachtoffer een beetje pech heeft, van hun leven. The Authority is weer op volle kracht teruggekeerd en probeert de nederzettingen over te nemen door grof geweld te gebruiken.
Maar de organisatie heeft net even de verkeerde persoon beroofd, namelijk jou. Jij bent Walker en ontwaakt nadat je voor dood achtergelaten bent. Het eerste en enige (hoofd)doel dat jij als een van de laatste Rangers hebt, is afrekenen met The Authority.
RAGE 2 is vanaf 14 mei beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. In onze RAGE 2 preview krijg je al een goede indruk van wat Bethesda allemaal in petto heeft voor je. Daarnaast hebben wij een aantal nieuwe RAGE 2 features voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws