Game of Thrones Season 8 Episode 4 vooruitblik - Wat kunnen we verwachten?

  We zijn alweer halverwege het laatste seizoen van Game of Thrones. Na de explosieve derde aflevering zijn we rustig nog even aan het bijkomen, maar kijken we ook al met een half oog naar de toekomst. We blikken vooruit op wat er in Game of Thrones Season 8 Episode 4 op ons te wachten staat.

  HBO

  In de korte 30 seconden-durende promo is genoeg om over te speculeren. Hoewel de promo erg kort is, is deze wel gevuld met allerlei beelden die we kunnen analyseren. De grootste details die we uit de Game of Thrones Season 8 Episode 4 promo hebben kunnen halen, zetten we hier voor je op een rijtje.

  De nasleep van The Battle of Winterfell

  Laten we beginnen bij de meest logische plek en dat is waar de aflevering waarschijnlijk gaat beginnen. Natuurlijk hebben we het over de nasleep van de oorlog tegen de White Walkers. Aflevering drie eindigde kort nadat Arya de Night King om het leven bracht. We eindigden met een scène waarin we Melisandre zagen die om het leven kwam door haar ketting af te doen.

  Het ziet er naar uit dat we Game of Thrones Season 8 Episode 4 zullen starten in Winterfell waarin iedereen kort samenkomt om elkaar terug te vinden en misschien wel te omhelzen. Of dat ook betekent dat we meer gaan zien van de relatie tussen Tormund en Brienne is natuurlijk niet bekend. Wat we wel weten is dat iedereen die nog leeft in het kasteel samen gaat komen en op de volgende pagina lees je precies waarom!

  HBO

  Groot ritueel

  In een kort fragment van de Game of Thrones Season 8 Episode 4 promo zien we dat iedereen die nog in leven is, zich verzamelt voor het kasteel van Winterfell. Uit dit beeld kunnen we ook opmaken dat Ghost bijvoorbeeld nog leeft, maar dat is niet waar het om draait. Waar het om gaat is dat er een ritueel plaats lijkt te vinden.

  Verschillende, onbekende personages zijn te zien met fakkels in hun handen. Waarom dit precies is, moet uit de aflevering blijken maar we hebben wel een theorie. Het kan namelijk best zo zijn dat Jon de lichamen van het ondode leger voor de zekerheid toch wil verbranden. Misschien is er namelijk nog wel een Night Keizer waar we niets vanaf weten.

  Arya viert de overwinning

  Arya lijkt zich in ieder geval niet druk te maken over een eventuele Night Keizer. In de Game of Thrones Season 8 Episode 4 promo is namelijk te zien dat ze haar overwinning op de Night King viert. Dit doet ze door een smakkerd uit te delen aan een personage dat met zijn rug naar de camera staat.

  We vermoeden dat het om Gendry gaat en dat zou best logisch zijn. Arya en Gendry schokten het internet namelijk al in de tweede aflevering toen ze met elkaar het bed in doken en een vervolg daarop zou voor de hand liggen. Mochten de twee daadwerkelijk een relatie krijgen zou het overigens ook nog eens zorgen voor een trouwerij tussen Stark en Baratheon. Een pact dat in seizoen 1 gesloten moest worden door het huwelijk van Sansa en Joffrey.

  HBO

  Plannen smeden

  Niet iedereen is al bezig met de eerstvolgende trouwerij in Westeros, want Daenerys heeft natuurlijk nog een oorlog te winnen. Cersei zit namelijk nog steeds veilig in King’s Landing op de meest oncomfortabele stoel aller tijden. Dany wil deze maar al te graag overnemen en dus is het tijd om de strijd met Cersei aan te gaan.

  Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat er eerst plannen worden gesmeden. Uit de Game of Thrones Season 8 Episode 4 promo blijkt dat het Dany goed afgaat, want in een toespraak horen we haar zeggen dat ze klaar is om de laatste oorlog te vechten. Vervolgens zien we in de trailer ook hoe er wordt getoost en dus staat de volgende oorlog alweer voor de deur.

  HBO

  Bootje varen met draken

  Die oorlog lijkt er sneller te komen dan je in eerste instantie zou denken, want in dezelfde Game of Thrones Season 8 Episode 4 promo zien we Dany nog met haar vloot varen. Dat niet alleen, ze heeft het zware geschut ook meegenomen. Het kan alleen maar betekenen dat er drakenvuur gelost zal worden.

  De vraag is alleen hoelang de draken dit vol kunnen houden. Hoewel we in de trailer niets zien over de reusachtige kruisboog die het leger van Cersei heeft, is deze nog wel degelijk in gebruik. Hiervoor hoeven we alleen maar naar de opening van elke aflevering kijken.

  HBO

  Cersei bereidt de troepen voor

  Het kan maar zo zijn dat we meer over de kruisboog van Cersei te horen krijgen in Game of Thrones Season 8 Episode 4. Voor het eerst sinds aflevering 1 van dit seizoen gaan we namelijk weer naar King’s Landing toe en dat betekent dat we meer zullen horen over Cersei. Ze heeft natuurlijk net haar kersverse huurlingenleger gekocht en staat te popelen om de restanten van Dany’s leger uit te schakelen.

  Naast dat Cersei het Lannister-leger en de Golden Company tot haar beschikking heeft, is ze ook nog bewapend met drie andere facties. Ze heeft haar persoonlijke waakhond The Mountain nog en oude gluiperd Qyburn is ook nog steeds in King’s Landing. Als laatste dwaalt Euron Greyjoy met zijn Iron Fleet ook nog ergens rond en op de volgende pagina lees je meer over zijn intenties in de vierde aflevering van het seizoen.

  HBO

  Game of Thrones Season 8 Episode 4 bevat een aanzoek zonder ringen

  In een vrij korte scène zien we dat Euron grote plannen heeft. Voor een fractie van een seconde zien we namelijk hoe hij de hand van Cersei grijpt. Daar blijft het alleen niet bij, want vervolgens gaat hij op zijn knieën alsof hij haar iets wil vragen. Wij vermoeden dat het gaat om een huwelijksaanzoek, maar Euron heeft zo te zien nog veel te leren.

  Hij heeft namelijk niet eens ringen bij zich en dat is toch wel een traditie als het op een aanzoek aankomt. Of hij daadwerkelijk een aanzoek gaat doen in Game of Thrones Season 8 Episode 4 zie je aankomende maandag. Dan is de volgende aflevering van Game of Thrones beschikbaar om te kijken via Ziggo. Tot die tijd kun je onze breakdown van de vorige aflevering lezen en terugblikken op wie je dacht dat er dood ging in die aflevering, want de resultaten van de poll van vorige week zijn bekendgemaakt.

  Dit artikel is bijgewerkt op 15 mei 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.