PS5 faceplates - Zo verander je de kleur van je PlayStation 5!

Article
donderdag, 04 maart 2021 om 13:00
De PlayStation 5 is extreem gewild, maar niet iedereen is blij met het uiterlijk van de PS5. Met name als het gaat om de kleur zijn de meningen flink verdeeld. Gelukkig kan je dat nu gemakkelijk oplossen door middel van faceplates!

Wat zijn PS5 faceplates?

Al voordat de PlayStation 5 officieel was onthuld, gingen er al de nodige discussies over de vormgeving van Sony’s next-gen console. Voor de grote reveal van de PS5, was namelijk al eerder de DualSense controller uit de doeken gedaan. Hoewel veel mensen onder de indruk waren van de features, was allesbehalve iedereen een fan van het uiterlijk. Toen ook het ontwerp van de PlayStation 5 uiteindelijk werd onthuld, werd al snel de draak gestoken met het design.
Het grote pijnpunt voor veel spelers zijn de faceplates. Deze flappen zijn verantwoordelijk voor het witte gedeelte van de PlayStation 5 en beschermen de hardware binnenin niet alleen van klappen, maar zorgen ook voor afvoer van de hete lucht. Sony sluit niet uit de PlayStation 5 later in andere kleuren te verkopen, maar nu lijkt de witte versie voorlopig de enige PS5 te zijn die op de markt beschikbaar is - als je al van een beschikbaarheid kan spreken.
De hoop op een andere kleur PlayStation 5 werd alleen weer nieuw leven ingeblazen toen Sony een video uitbracht van een PS5 teardown. De bedoeling was om de hardware en het ontwerp van binnen te laten zien, maar wat vooral de aandacht trok is de simpele wijze waarop de faceplates verwijderd kunnen worden.
ps5 blackf1593781621

Deze kleuren zijn beschikbaar

De video trok niet alleen de aandacht van spelers wereldwijd, maar ook bedrijven die een gat in de markt zagen. Omdat de faceplates namelijk vrij gemakkelijk te verwijderen zijn, is het vervolgens even makkelijk om ze te vervangen met faceplates in een andere kleur. Waarschijnlijk heeft Sony de intentie om dat ook te doen in de toekomst, want er werd al een website uit de lucht gehaald die PS5 faceplates verkoopt. De handelaar moest alle orders annuleren, om een aanklacht van Sony te voorkomen.
Die actie heeft alleen niet alle verkopers afgeschrikt, want er zijn nog meerdere websites te vinden waar je faceplates voor je PlayStation 5 kan vinden of wrap kits om de kleur mee te veranderen. Wij hebben aantal opties voor je op een rij gezet, zodat je het uiterlijk van je PS5 naar eigen smaak kan aanpassen.
Zwart
Rood
Blauw
Goud
Speciaal
ps5 teardownf1603376359

Zo verwissel je de faceplates op je PS5

Wanneer je eenmaal je nieuwe faceplates in een andere kleur of een wrap kit in huis hebt, dan wordt het tijd om je PlayStation 5 om te toveren naar een uniek design. Daarvoor moet je natuurlijk de originele faceplates natuurlijk eerst verwijderen, maar maak je geen zorgen: het is een fluitje van een cent!
Om de faceplates namelijk te verwijderen, moet je de haakjes allemaal losmaken van de rest van de next-gen console. De makkelijkste manier om te dat te doen is door de stand los te maken aan de onderkant en het PlayStation logo te vinden. Pak daar de hoek vervolgens vast en trek het naar de onderkant toe. Wanneer het haakje in de hoek loslaat, zal ook de rest vanzelf loskomen. Herhaal daarna het trucje aan de andere kant van de PS5 en je kan de faceplates vervangen.
Wil je vervolgens je nieuwe faceplates installeren of heb je de wrap kit aangebracht op de originele panelen, dan is het zaak door de faceplate in de juiste oriëntatie neer te leggen op de PlayStation 5 en het naar boven te duwen met wat neerwaartse druk. Op die manier springen de haakjes weer in de bijbehorende gaatjes en zit hij weer stevig vast. En met die simpele methode heb je ineens een unieke PS5 in huis met jouw kleur naar keuze!