Zo ziet de PS5 hardware er van binnen uit!

News
woensdag, 07 oktober 2020 om 18:00
ps5 teardownf1603376359
Sony heeft op de PlayStation Blog een teardown van de PlayStation 5 geplaatst. Daarin zien we de binnenkant van de next-gen console van Sony. Opvallend aan de PS5 hardware is de grote focus op koeling.
In aanloop naar de lancering van de PlayStation 5 laat Sony steeds meer zien van de nieuwe console. Zo werden vandaag de nieuwe werking van trophies getoond zoals die vanaf morgen gaan werken. In een blogpost toonde Sony tevens hoe de nieuwe console er van binnen uit ziet. Ook toont de video welke aansluitingen en poorten de console zal hebben.

In de video vallen een aantal zaken op. Zo bevestigt de video dat de console de volgende poorten zal bevatten. Aan de voorkant heeft de console een USB-C poort die SuperSpeed ondersteunt en een USB-A poort. Aan de achterkant heeft de console twee USB-A SuperSpeed poorten, een LAN poort, een HDMI poort een een power aansluiting. De console krijgt dus in totaal vier USB poorten.
Check hieronder de volledige teardown!
De video laat ook zien hoe de console gebruik maakt van de voet, die te verplaatsen valt voor rechtop en liggende opstelling. Opvallend is dat er een schroevendraaier aan te pas moet komen om de console anders op te kunnen stellen.

Mocht het nodig zijn, kun je de twee grote opvallende witte flappen eenvoudig los klikken, waarna het binnenwerk van de console zichtbaar wordt. Wat daarbij direct opvalt is de grote fan die zowel aan de voor- als achterkant voor een luchtstroom kan zorgen. Ook is er nagedacht over eventueel stof dat in het binnenwerk terecht kan komen. Daarvoor zijn twee dust traps voorzien: plekken waar het stof verzamelt en die eenvoudig schoongemaakt kunnen worden.

Achter een beschermingsklep zit een locatie waar een extra SSD geplaatst kan worden om het geheugen uit te breiden.
playstation 5 design 1f1614092545

Een kijkje in het binnenwerk van de PlayStation 5

Tot nu toe kan je straks thuis met je eigen console dezelfde acties uithalen. In de rest van de video wordt de console helemaal uit elkaar gehaald. Dat is uiteraard alleen voor specialisten bedoeld. Te zien is dat de console van een enorme fan voorzien is die de lucht door het binnenwerk moet jagen.
Het hart van de console bestaat uit een enkele printplaat, waar alles op snelheid en koeling gericht is. Het interne en geheugen is circulair geplaatst rond de aansturings-chip geplaatst en de SSD-chips zijn op de printplaat geplaatst om de afstand tot de controller zo klein mogelijk te maken.
Om de CPU op een zo hoog mogelijke frequentie te kunnen laten draaien is ook de koeling aangepast. In plaats van koelpasta is er gebruik gemaakt van vloeibaar metaal en een enorme metalen warmte-afvoer. Samen met de ventilator en de grote roosters zou dit voor goede koeling moeten zorgen, waardoor de console niet te heet wordt, maar ook het 'jet effect' verleden tijd zou moeten zijn.
Al met al is de binnenkant van de PlayStation 5 een mooi stukje techniek dat enerzijds met slechts een enkele printplaat uitblinkt in eenvoud, maar een aantal bijzondere technische innovaties bevat. De PS5 verschijnt op 19 november in Nederland voor 499,99 euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties