PS5 controller DualSense maakt veel los op social media

Article
woensdag, 08 april 2020 om 14:30
dualsense sidef1586356810
Gisteravond liet Sony de controller van de Playstation 5 zien, de nieuwe naam is DualSense. Op social media was nogal wat verdeeldheid te vinden. Wij hebben een paar van de beste reacties voor jou verzameld.
De meningen over de nieuwe PS5 controller Dualsense zijn flink verdeeld. Sommige mensen vinden het een schitterende controller en kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan, maar er zijn natuurlijk ook zat mensen die kritisch zijn over de nieuwe look. Zo werd al gauw de vergelijking gemaakt met de controller van een zekere andere console.
Dat de DualSense veel weg heeft van de Xbox controller heeft veel te maken met het nieuwe design. De PS5 controller lijkt wat steviger en groter te zijn dan zijn voorgangers en dus lijkt het alsof Playstation een pagina uit het boekje van Xbox heeft getrokken. Het is niet heel raar, want de Xbox controller werd de afgelopen paar jaar al geroemd vanwege het comfort dat de controller biedt. Het is nog afwachten of de DualSense dat niveau ook gaat behalen en of het design daar daadwerkelijk een verschil in maakt. Toch is niet iedereen even blij met het design van de PS5 controller, het wijkt namelijk nogal af van traditie.
Breken met traditie is natuurlijk niet altijd leuk, zeker niet als het een traditie is die al zo lang loopt. Het design is consistent hetzelfde gebleven over vier generaties consoles. Dat de PS5 het nu anders doet, raakt toch een paar mensen aan het zere been. Verandering kan ook goed zijn. Zo bestaat er een kans dat we meer kleuren en verschillende layouts gaan krijgen. In ieder geval gingen sommige Twitteraars al graag aan de slag met de DualSense.
Het zou leuk zijn als we meer konden aanpassen dan alleen de kleuren op de DualSense. Misschien moet de PS5 controller ook de mogelijkheid bieden om juist te laten zien wat je favoriete game is. Dat is in ieder geval wel het idee wat de streamer Dorm had.
De controller kan er dus best wel vet uitzien. Het is nog even afwachten wat Sony precies van plan is met de DualSense. Blijft de PS5 controller wit of gaan we toch andere kleurcombinaties zien?
Niet alleen consumenten zijn fan, ook uitgevers zien wel wat in het nieuwe design. Devolver Digital, bekend van bizarre games en persconferenties, is in ieder geval heel enthousiast over de DualSense.
Wat Devolver Digital allemaal van plan is met de PS5 controller weten we nog niet, maar de kans dat ze iets bijzonders gaat doen met de nieuwe haptic feedback functie is redelijk groot. Men houdt daar wel van gebruikmaken van unieke functies en de DualSense heeft er meer dan genoeg. Kratos heeft zelfs besloten om zijn bijl neer te leggen voor de DualSense.
Wij gaan in ieder geval niet in discussie met Kratos, dat schijnt nogal slecht voor je gezondheid te zijn. Nu resteert eigenlijk nog maar een vraag. Wat vind jij van de PS5 controller? Is de DualSense precies wat je verwacht had of dacht je dat ze weer voor het klassieke design gingen? Ben je benieuwd naar de nieuwe functies? Laat het ons weten in de comments!

Update - PS5 onthuld

Inmiddels heeft Sony de PlayStation 5 officieel uit de doeken gedaan. De look van de nieuwe console past precies bij de nieuwe controller. Wederom zijn mensen nogal wisselend van mening op sociale media.
Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.