De meest hilarische PS5 design memes op internet

Article
donderdag, 18 juni 2020 om 16:00
ps5 memes duckf1592308909
Sony heeft haar aankomende console, de PlayStation 5 onthuld. Het design ging meteen het internet over. Enerzijds omdat dit groot nieuws was, maar anderzijds om het aparte uiterlijk van de next-gen spelcomputer. Wij verzamelden de meest hilarische memes over het PS5 design.
De PlayStation 5 is een console met een stijlvol, maar apart design. De console heeft maar weinig rechte lijnen en dat merkten de creatievelingen op internet ook op. Zo wordt de console als de bek van een eend afgeschilderd. En dat past bijzonder genoeg best wel goed.

Nu al in huis?

Een van de meest voorkomende vergelijkingen van het PS5 design is nog wel die met een router. Het blijkt nu dat je al een PlayStation 5 kunt bezitten als je dat wil. Het enige dat je nodig hebt is een zwarte router en wat A4 papier. Plak aan beide zijden van de 'console' een velletje A4 papier en dan hoef je alleen nog maar op de games te wachten.

Koffiezetapparaat

De PlayStation 5 wordt straks een echte alleskunner. De console heeft een stijlvol uiterlijk, een supersnelle SSD, speelt zowel oude als nieuwe games af en… zet je koffie. Althans, als we deze PS5 design meme mogen geloven. Wel zijn we benieuwd wat de prijs van de cups straks wordt.

Nieuw PlayStation HQ in Dubai

In het verleden baseerde Sony een console qua design nog wel eens op een gebouw. Dit keer lijkt het meer op een router, maar volgens een meme is de PS5 wel degelijk op een gebouw gebaseerd. De PlayStation 5 past namelijk zo in de skyline van Dubai en is volgens deze post dan ook het nieuwe hoofdkwartier van PlayStation.

Nieuw vriendje van Wall-E

Het heeft even geduurd, maar Pixars Wall-E lijkt er met de PS5 een nieuw vriendje bij gekregen te hebben. In deze meme wordt de PlayStation 5 met Burn-E en Ev-E vergeleken. Een toepasselijke naam die op een E eindigt hoort daar natuurlijk bij en dus gaat de console volgende deze tweet van Alex door het leven als Son-E.

Stijlvolle mijter

De paus is ook ontettend blij met de komst van de PlayStation 5. Voor hem is het niet alleen een nieuwe manier om vermaakt te worden, maar ook een ontzettend stijlvolle manier om op straat met de tijd mee te gaan. Althans, volgens twitteraar 7figurenate kan de PS5 zomaar door voor een nieuwe mijter.

De toren van Sauron

Met de PlayStation 5 kunnen we straks weer ongekende avonturen beleven en het tegen onvoorstelbare kwaden opnemen. Natuurlijk doen we dat in een hogere resolutie en als het even kan met een bijzonder hoge framerate. Aan het design van de PS5 zal het volgens deze meme niet liggen, want het Oog ziet alles. Dat geldt straks ook voor de PlayStation 5 als blijkt dat dit daadwerkelijk de toren van Sauron is die midden in Mordor prijkt.

Omgekeerde Oreo

Als je naar de PlayStation 5 kijkt kun je er ook eten in zien in plaats van een router of een gameconsole. Met een beetje fantasie zie je bijvoorbeeld een zwart-wit taco of, zoals deze meme van TheGamingGhoul suggereert, een omgekeerde Oreo. Stel je voor, een Oreo waarbij de witte vulling aan de buitenkant zit en het krokante, donkere koekje als vulling dient. Het klinkt als een heerlijk koekje om te verorberen, maar niet als gameconsole.

Vliegdekschip

Een briljante meme van het PlayStation 5 design is er één die op het nieuws van de grootte van de console inhaakt. De console krijgt namelijk een behoorlijk formaat, waarvan Sony zegt dat de console daardoor beter koelt. Het gevolg is dat de PS5 minder lawaai zal maken en je meer van je games kunt genieten. Nou, volgens deze meme zal de PS5 in ieder geval wat lawaai met zich meenemen, want al die vliegtuigen zullen niet zo stilletjes aan komen vliegen!

Eye Filmmuseum in Amsterdam

Dat de PS5 niet op een gebouw geïnspireerd is, is overigens volgens een Nederlandse twitteraar niet helemaal waar. Op Twitter meldt Zekkie dat de console wel heel veel weg heeft van het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Nu heeft het filmmuseum wat meer hoeken, maar wij snappen heel goed waar Zekkie de vergelijking vandaan haalt.

Bonus: als de console er in het zwart zou komen

Als bonus willen we een wat serieuzere edit van de PS5 meegeven. De console is nu aangekondigd in het wit, maar zou zomaar een versie kunnen krijgen in andere kleuren. Zo zag Tidux een helemaal zwarte versie van de console wel zitten. Hij bewerkte een afbeelding van de console en het resultaat mag er zijn!

Populair Nieuws