Update - Deze PS4 games hebben nu een gratis PS5 upgrade!

Article
vrijdag, 30 april 2021 om 11:30
assassins creed valhalla artworkf1619781989
Normaliter kost een game collectie opbouwen op je next-gen console flink wat duiten, maar deze generatie gaat dat gelukkig iets anders. Veel PS4 games hebben namelijk een gratis upgrade naar de PS5 versie. Met deze games kan je nu direct van de upgrade genieten!

Assassin’s Creed Valhalla

Wil je nu alvast Engeland plunderen en later upgraden naar een mooiere versie van de Britse eilanden en Noorwegen? Dan hebben we goed nieuws, want Ubisoft laat je makkelijk en gratis upgraden van de PS4 naar de PS5 versie!

Borderlands 3

Borderlands 3 is alweer een tijdje uit, maar ontwikkelaar Gearbox heeft toch een next-gen versie gemaakt van de explosieve titel. Wil je dus stennis schoppen in de bizarre wereld van Borderlands, dan kan je de PS4 versie nu goedkoop scoren en direct upgraden naar de PS5 versie.

Bugsnax

Op de dag dat de PlayStation 5 officieel werd gelanceerd door Sony - niet dat veel mensen er alleen mee aan de slag konden gaan - kwam ontwikkelaar Young Horses meteen met Bugsnax. Velen weten alleen niet dat je de game ook kan spelen op de PS4 en vervolgens naar next-gen kan upgraden zonder extra kosten!

Control Ultimate Edition

Control wordt gezien als één van de beste graadmeters voor next-gen, want de mysterieuze game voegt namelijk een flink aantal spectaculaire features toe in de PS5-versie. Let alleen wel op, want alleen de Ultimate Edition heeft een gratis upgrade naar next-gen.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Crash is eindelijk weer terug met een nieuw avontuur en de game scoort bovendien hoge cijfers. De PS4 versie was alweer een paar maanden uit, maar je kan nu ook aan de slag op next-gen dankzij de gratis upgrade naar de PS5-versie.
fifa 21f1603192410

Dead by Daylight

Ben je een liefhebber van horror en wil je lekker gaan griezelen op je PS5, dan hebben we een goede optie voor je. De PS4-versie van Dead by Daylight is namelijk gratis te upgraden naar de nieuwe next-gen variant.

Destiny 2

De upgrade naar een next-gen console kan behoorlijk duur zijn, helemaal als je hem tweedehands hebt weten te bemachtigen. Gelukkig is de base game van Destiny 2 helemaal gratis op de PlayStation 4 en kan je die ook zonder kosten upgraden naar de PS5-versie.

DiRT 5

Nu Gran Turismo 7 met lange tijd is uitgesteld voor de PlayStation 5, moeten we onze heil ergens anders zoeken. Gelukkig is Codemasters bij lancering van de next-gen consoles met DiRT 5 gekomen en kan je je last-gen versie gratis upgraden naar de nieuwe variant.

FIFA 21

De FIFA games blijven razend populair en Electronic Arts weet dat het niet handig is om haar playerbase door midden te splitsen met de next-gen versie. Daarom kan je de footie gratis upgraden naar de PS5-versie op simpele wijze.

For Honor

Ubisoft blijft haar games de laatste tijd lang ondersteunen en dat komt goed naar voren met For Honor. De game is namelijk al een paar jaar uit, maar de Franse ontwikkelaar geeft spelers nu toch nog een gratis upgrade naar de PS5-versie!
hitman 3 reviewf1611072748

Hitman 3

De bekende kale killer Agent 47 heeft voorlopig zijn laatste game gekregen, maar het is gelukkig wel een topper! Bovendien zit IO Interactive niet stil en voegt nieuwe next-gen features toe, waar je gratis van kan profiteren met een upgrade.

Immortals Fenyx Rising

Ubisoft heeft vorig jaar niet stilgezeten, met maar liefst drie grote games in het najaar. En net zoals Assassin’s Creed Valhalla kan je met de kleurrijke titel Immortals Fenyx Rising ook genieten van een kosteloze upgrade naar de PlayStation 5.

Madden NFL 21

EA heeft meer te bieden dan alleen FIFA en ook de American Football game Madden NFL 21 heeft een next-gen versie gekregen. Uiteraard kan je net zoals met FIFA 21 ook deze titel gratis opschalen naar een PS5 variant.

Maneater

In games krijgen we met allerlei soorten protagonisten te maken, maar een haai als hoofdpersoon zien we niet vaak voorbij komen. Wil je alleen de diepe wateren onveilig maken op de PS4 en PS5, dan ben je met Maneater aan het juiste adres!

Marvel’s Avengers

Op het gebied van cinema zijn de Avengers niet te stoppen en je kan ook met je favoriete helden aan de slag in Marvel’s Avengers. De game heeft bovendien ook net een next-gen versie gekregen, die je gratis kan bemachtigen als je de PS4-versie in huis hebt.
spider man miles morales slingingf1616508842

Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Liefhebbers van Spider-Man kunnen sinds een paar maanden aan de slag met een nieuw avontuur in Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Ondanks de wisselende communicatie van Sony en Insomniac Games is het tóch mogelijk om je PS4-versie gratis te upgraden naar een next-gen variant, wat zeker de moeite waard is.

Mortal Kombat 11 Ultimate

Mortal Kombat 11 is een groot succes voor ontwikkelaar NetherRealm Studios en heeft sinds release ook een flink aantal nieuwe karakters gekregen. Wil je van al die nieuwe fighters genieten, dan kan je Mortal Kombat 11 Ultimate in huis halen en tegelijkertijd kan je ook nog eens profiteren van een gratis upgrade naar de PS5.

Mortal Shell

Door de jaren hebben we veel Dark Souls-klonen voorbij zien komen, vaak zonder succes. Mortal Shell heeft alleen een eigen ziel en weet daarom wel onze harten te veroveren. En natuurlijk ook een beetje door de gratis next-gen upgrade.

NBA 2K21

2K Games kreeg veel kritiek voor het verhogen van de adviesprijs van NBA 2K21 voor de next-gen versie. Gelukkig kan je de PS4-versie gratis upgraden naar de nieuwe variant voor een prikkie!

Nioh 2

FROM Software heeft de laatste tijd flinke concurrentie erbij gekregen met de Nioh games. Qua gameplay imponeert Nioh 2 zeer en met de verbeterde graphics op de PlayStation 5 en een gratis upgrade is het al helemaal een goede deal.
ps5 sackboyf1605877441

No Man’s Sky

Bij lancering werd No Man’s Sky van alle kanten bekritiseerd door spelers en de media, voor het niet leveren van vele beloftes. Sindsdien is ontwikkelaar Hello Games hard aan de bak geweest en is de game nu zelfs uitgebreider dan de beloofde versie. En je kan ook nog eens gratis upgraden naar een indrukwekkende next-gen variant, wat wil je nog meer?

The Pathless

Indie games maken de laatste jaren steeds meer indruk met innovatieve en stijlvolle concepten. Eén daarvan is ongetwijfeld The Pathless, die unieke en zeer verslavende gameplay biedt. En je kan de PS4 versie bovendien kosteloos upgraden naar de PlayStation 5 wanneer je de next-gen console in huis hebt.

Planet Coaster

Het bouwen van achtbanen is zeker niet meer een bezigheid die exclusief is voor spelers op PC, want met Planet Coaster kan je met een spirituele opvolger van Rollercoaster Tycoon aan de slag. Wil je helemaal genieten van je eigen pretpark, dan kan je natuurlijk ook gratis upgraden naar de PS5-versie.

RIDE 4

In de meeste racegames kan je met auto’s en andere voertuigen met vier wielen scheuren, maar motoren worden vaak buiten ogenschouw gelaten. RIDE 4 laat liefhebbers van motoren wel lekker racen op twee wielen en biedt bovendien een gratis next-gen upgrade wanneer je de console in huis hebt.

Sackboy: A Big Adventure

Na zijn escapades in LittleBigPlanet is Sackboy weer terug voor een groots avontuur in Sackboy: A Big Adventure. De koddige en kleurrijke game ziet er op de PS4 al mooi uit, maar op de PlayStation 5 kan je al helemaal genieten van alle pracht en praal.

Star Wars Jedi Fallen Order

Liefhebbers van Star Wars kunnen op de PlayStation 5 ook lekker aan de slag met een next-gen titel. Star Wars Jedi Fallen Order, de avonturengame met een aantal Dark Souls-elementen, krijgt namelijk een volwaardige PS5 versie. Eerder kreeg de game al een next-gen update, waarbij 60 FPS op de PlayStation 5 werd mogelijk gemaakt.
wrc 9 rallyf1616509279

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

De eSports scene leek wel genoeg competitieve shooters te hebben om geen nieuwe ‘leden’ meer toe te laten, maar Ubisoft heeft daar snel verandering in gebracht met Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. En met de gratis upgrade naar de PS5 kan je profiteren van een hoge framerate, wat altijd handig is bij competitieve shooters!

Watch Dogs Legion

De derde grote game die Ubisoft vorig jaar heeft uitgebracht is Watch Dogs Legion, de nieuwe titel in de hackers franchise. Deze keer mag je elektronische systemen platleggen in Londen, die er prachtig uitziet dankzij next-gen features op de PS5. En natuurlijk kan je daar van genieten dankzij een gratis upgrade.

WRC 9

Het legendarische duo Sebastien Loeb en Daniel Elena zijn uit elkaar, een perfect moment dus om jouw plekje te veroveren in de rally wereld. In WRC 9 natuurlijk. En wil je de modder echt op je gezicht voelen, dan kan je profiteren van de gratis upgrade naar next-gen die de ontwikkelaar aanbiedt.

Yakuza Like A Dragon

SEGA ziet de nieuwe generatie consoles als een goed moment om haar geliefde Yakuza franchise flink om te schudden. Zo kan je aan de slag met een nieuwe protagonist en ook nog een compleet ander gameplay-systeem. Natuurlijk kan je er ook van genieten op de PlayStation 4 en later gratis upgraden naar de PlayStation 5 versie.
Dit artikel is op 30 april 2021 bijgewerkt.