Ray-Tracing komt naar Hitman 3 op Xbox Series X en PC

News
maandag, 25 januari 2021 om 10:00
hitman 3 reviewf1611072748
De next-gen consoles zitten vol met nieuwe technologieën om een mooiere wereld voor te schotelen, zoals ondersteuning voor Ray-Tracing. Die optie komt er binnenkort dan ook aan voor Hitman 3 op de Xbox Series X en S en PC.
De vorige games in de Hitman trilogie zijn uitgekomen op de huidige generatie consoles, maar HItman 3 is de eerste titel in de serie die verschijnt op de next-gen consoles. Dat zorgt voor een hele berg aan nieuwe mogelijkheden, zoals grotere levels, elementen die veel sneller ingeladen kunnen worden, meer NPC’s en natuurlijk nog mooiere graphics.
Hitman 3 ziet er op de next-gen consoles dan ook een stuk mooier uit, maar daar komt binnenkort nog een schepje bovenop. De game krijgt op de Xbox Series X en S namelijk Ray-Tracing, zo laat Maurizio de Pascale, de CTO van IO Interactive, weten in gesprek met Xbox Wire.

Hoe zit het met de PlayStation 5?

Niet alleen de next-gen consoles van Microsoft hebben ondersteuning voor Ray-Tracing, maar ook de PlayStation 5. Voorlopig heeft De Pascale alleen nog geen woord gerept over de technologie voor Sony’s console. Toch lijkt het logisch dat Hitman 3 ook Ray-Tracing krijgt op de PS5, aangezien de consoles werken met dezelfde RT cores. Wanneer de feature precies komt naar de next-gen consoles is nog niet bekend.