Ray-Tracing komt naar Hitman 3 op Xbox Series X en PC

  De next-gen consoles zitten vol met nieuwe technologieën om een mooiere wereld voor te schotelen, zoals ondersteuning voor Ray-Tracing. Die optie komt er binnenkort dan ook aan voor Hitman 3 op de Xbox Series X en S en PC.

  De vorige games in de Hitman trilogie zijn uitgekomen op de huidige generatie consoles, maar HItman 3 is de eerste titel in de serie die verschijnt op de next-gen consoles. Dat zorgt voor een hele berg aan nieuwe mogelijkheden, zoals grotere levels, elementen die veel sneller ingeladen kunnen worden, meer NPC’s en natuurlijk nog mooiere graphics.

  Hitman 3 ziet er op de next-gen consoles dan ook een stuk mooier uit, maar daar komt binnenkort nog een schepje bovenop. De game krijgt op de Xbox Series X en S namelijk Ray-Tracing, zo laat Maurizio de Pascale, de CTO van IO Interactive, weten in gesprek met Xbox Wire.

  “We zien Hitman 3 als een ‘live game’ en de lancering op 20 januari is pas het begin van een reis, waarbij we blijven werken aan de game en nieuwe features blijven toevoegen. Het is geweldig dat de GPU op de Xbox Series X en S hardware ondersteuning heeft voor Ray-Tracing. We werken al aan RT technologie voor de renderer in onze Glacier Engine en als dat klaar is voor gebruik, komt het zeker naar de Xbox Series X en S.”

  Maurizio de Pascale, CTO IO Interactive

  Hoe zit het met de PlayStation 5?

  Niet alleen de next-gen consoles van Microsoft hebben ondersteuning voor Ray-Tracing, maar ook de PlayStation 5. Voorlopig heeft De Pascale alleen nog geen woord gerept over de technologie voor Sony’s console. Toch lijkt het logisch dat Hitman 3 ook Ray-Tracing krijgt op de PS5, aangezien de consoles werken met dezelfde RT cores. Wanneer de feature precies komt naar de next-gen consoles is nog niet bekend.

  Hitman 3

  Verkijgbaar vanaf 20 january 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.