Dit gebeurt er met je PS Now-abonnement door PS Plus

Article
zondag, 10 april 2022 om 15:00
playstation plus newf1655289162
Het zat er al een poosje aan te komen, maar Sony heeft dan eindelijk aangekondigd dat PlayStation Plus gaat veranderen. Er komen drie versies van PS Plus en PS Now gaat er helemaal uit. Dat laatste roept alleen misschien een vraag op voor PlayStation-gamers: wat gebeurt er met je bestaande PlayStation Now abonnement?
Het nieuwe PlayStation Plus gooit de boel flink op de schop. Voorheen bood dit abonnement de mogelijkheid om online te spelen, plus wat extra voordelen, zoals kortingen en gratis games. Maar in het nieuwe PlayStation Plus valt dat allemaal onder PS Plus Essential, de absolute basis van het abonnement.
Daarboven heb je nog PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Bij die abonnementen worden ook oudere games aangeboden in een soort Game Pass-model. Bij Extra gaat het om PS4 en 5-games, maar bij Premium komen vrijwel alle PlayStations aan bod.
Ook de PS2 en PS3 komen aan bod bij PlayStation Plus Premium. Dat betekent dat PS Now, dat diende als streamingdienst voor PS2, 3 en 4-titels eigenlijk overbodig is. Maar wat gebeurt er als je PS Now hebt op het moment dat PS Plus zijn metamorfose voltooit?
playstation 5 thumbf1624433855

PS Now wordt PS Plus Premium

Eigenlijk is de oplossing voor PS Now-abonnees heel eenvoudig. Aangezien de dienst van PlayStation Now wordt opgenomen in PlayStation Plus Premium, krijgen PS Now-abonnees PS Plus Premium wanneer dat live gaat. Maar gaat dat je extra geld kosten?
Het korte antwoord is ‘nee’, het lange antwoord ‘nog niet’. De PlayStation blog laat weten dat je PS Now abonnement zonder extra kosten overgaat in PS Plus Premium bij lancering. Nadruk daarbij ligt waarschijnlijk op ‘bij lancering’, want wanneer je je PS Now had moeten verlengen zul je waarschijnlijk moeten geloven aan de prijs van PS Plus Premium.
playstation plus games september bekendgemaakt 117176f1649073906

Wat gaat PlayStation Plus Premium kosten?

Wanneer je het volle pond moet gaan betalen voor PS Plus Premium zal dat je 16,99 euro per maand kosten. Andere opties zijn 49,99 per kwartaal of 119,99 per jaar. Op jaarbasis zou je dus PS Plus Premium kunnen krijgen voor een tientje per maand.
Als je dat met PS Now vergelijkt, dan is per maand betalen voor PS Now even duur als per jaar betalen voor PS Plus Premium. Maar wanneer je PS Now voor een jaar neemt, is dat 59,99 euro, dus de helft van het jaarabonnement van Premium.
playstation 5 8f1603819759

Kun je nu nog PlayStation Now nemen?

PS Plus Premium is dus flink duurder dan PS Now. Dat is op zich logisch, want het is een groter aanbod en ook een abonnement voor online gaming. Maar als je het vooral doet voor de klassieke games valt de prijs misschien wat tegen.
Hoewel je dus zonder extra kosten PS Plus Premium krijgt wanneer je PS Now hebt lopen, lijkt het er niet op dat je even goedkoop PS Plus Premium kan scoren door nu PS Now af te sluiten. Dat kon aanvankelijk wel, maar Sony heeft nu alle mogelijkheden om PlayStation Now af te sluiten verwijderd.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

In het kort

Alles bij elkaar komt het er op neer dat als je nu PS Now hebt, je even in de prijzen valt wanneer PlayStation Plus vernieuwd wordt. Je PlayStation Now wordt omgezet in het beste PS Plus-abonnement. Voor een bepaalde tijd gaat de prijs niet verder omhoog.
Maar uiteindelijk zul je het volle pond moeten gaan betalen als je de games in de PS Now/PS Plus Premium-bibliotheek graag speelt. Een omweg om nu nog even snel goedkoop PlayStation Plus Premium te nemen is er niet.
Het vernieuwde PlayStation Plus lanceert in juni. Een precieze datum staat er nog niet voor. Alles wat je verder nog moet weten over het nieuwe PS Plus kun je hier lezen.

Populair Nieuws