Update - Vernieuwde PS Plus onthuld

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 14:12
ps plus ps5f1631005854
Na weken van geruchten heeft Sony de nieuwe structuur van van PS Plus officieel bekendgemaakt. Het vernieuwde PS Plus integreert PS Plus en PS Now en zal vanaf juni beschikbaar zijn. Sony heeft ook goed nieuws voor de fans van PS One, PS2 en de draagbare PSP!

Update - Nieuwe PlayStation Plus onthuld

In juni gaat PlayStation Plus officieel op de schop. Zo maakt Sony bekend via de PlayStation Blog. Via drie tiers gaat de service vanaf juni door het leven. Er is een PlayStation Plus Essential-plan, een PlayStation Plus Extra-plan en als laatste is er ook nog PlayStation Plus Premium.
De eerste versie is vergelijkbaar met hoe PlayStation Plus nu beschikbaar is en blijft qua prijs gelijk. Met PlayStation Plus Extra komt er een catalogus van ongeveer 400 games bij van PlayStation 4 en PlayStation 5 games, waaronder titels van PlayStation Studios en partners van Sony. Titels die nu al aangekondigd zijn, zijn Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11, and Returnal. Deze games zijn allemaal te downloaden naar de console. Dit plan gaat per maand 13,99 euro kosten, maar is ook per kwartaal voor 39,99 euro beschikbaar of voor 99,99 euro per jaar.
Als laatste is er nog PlayStation Plus Premium. Daarmee krijg je alles van PlayStation Plus Extra, maar ook nog tot 340 games van de PS3 (die via cloud streaming beschikbaar zijn) en een selectie van klassieke games van de PlayStation, PS2 en PSP-generaties. Deze zijn zowel te streamen als te downloaden naar je console. Ook krijg je via deze tier Game Trials. Dit plan kost 16,99 euro per maand, maar kan ook per kwartaal voor 49,99 euro of 119,99 euro per jaar.
Oorspronkelijke bericht hieronder:
playstation plusf1629368547
Al maanden gonst het van de geruchten rond wat Sony intern Spartacus noemt: hét antwoord op het enorm succesvolle Xbox Game Pass. Volgens eerdere berichten zou Spartacus, PS Plus nieuwe stijl moeten worden en zowel PS Plus als PS Now moeten vervangen.
De laatste dagen zwelt de geruchtenstroom enorm aan en lijkt de bekendmaking vanuit Sony er heel snel aan te komen. Vorige week nog wist Bloomberg te melden dat Sony misschien al deze week met nieuws zou komen, maar nu is die tijd nog iets preciezer geworden.
Waar iedereen eigenlijk rekening hield met een bekendmaking op het reguliere moment waarop de gratis PS Plus games voor de volgende maand bekend worden, namelijk de woensdag voor de eerste dinsdag van de maand, lijkt dat nog sneller te gaan worden.
Jeff Grubb memoreerde namelijk op Twitter dat Sly Cooper: Thieves in Time alweer negen jaar geleden uitkwam, waarop journalist Jordan Miller van VGC antwoordde dat 'er snel een manier komt om de game te spelen op moderne consoles'.
Bijzonder is dat Sly Cooper een PS3 en Vita game is, waardoor het ineens waarschijnlijk wordt dat Spartacus niet alleen vandaag nog onthuld zal worden, maar bovendien ook PS3 en Vita games zal ondersteunen, al dan niet via streaming.

Hoe gaat de nieuwe PS Plus eruit zien?

Hoewel Sony tot nu toe de kaken stijf op elkaar gehouden heeft, is er al redelijk wat informatie uitgelekt. Zo lijkt het er op dat PS Plus drie tiers gaat krijgen. De eerste 'tier' zou PlayStation Plus Essential degaan heten en grotendeels overeenkomen met het huidige PlayStation Plus. Dat betekent online gamen en gratis maandelijkse games.
Een stapje hoger krijgen we dan PlayStation Plus Extra, waar een maandelijks bedrag van 13 dollar voor gerekend zou worden. Deze tier bevat naast PS Plus Essential ook een catalogus van honderden (oudere) games krijgt die je kunt downloaden op de PlayStation 4 en/of PlayStation 5. Dit zou grotendeels overeenkomen met de library die je nu bij PS Now krijgt.
De derde tier is PlayStation Plus Premium voor 16 dollar per maand. Daarmee krijg je alles van PS Plus Extra, maar komt er ook nog game-streaming en ook krijg je toegang tot klassieke games bij. Welke games dat precies zijn is nog niet duidelijk en ook is niet zeker of deze te downloaden zijn of dat je deze moet streamen.
Als laatste komt er de mogelijkheid voor het uitproberen van games via Game Trials. Naar alle waarschijnlijkheid werkt deze zoals de game trails van EA Play, maar dat is nog niet bevestigd. Ook zou er de mogelijkheid zijn om specifieke games met korting aan te schaffen.