Deze gameverfilmingen kunnen we de komende jaren verwachten

Article
zondag, 10 april 2022 om 13:00
resident evilf1615910709
De aankondigingen van gameverfilmingen lijken niet op te houden. We nemen het je dan ook niet kwalijk als je helemaal het overzicht kwijt bent. Geen nood: we hebben de verfilmingen die we de komende jaren kunnen verwachten voor je op een rijtje gezet.

Resident Evil – 14 juli op Netflix

Netflix’ Resident Evil vertelt een origineel verhaal dat zich afspeelt in 2036, veertien jaar nadat een dodelijk virus een apocalpys veroorzaakte. De serie volgt Jade Wesker, de dochter van Albert Wesker, terwijl ze vecht om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door zombies. De serie telt acht afleveringen van ieder een uur.
the cuphead showf1642526204

The Cuphead Show! Seizoen 2 - deze zomer, Netflix

Nog iets om deze zomer naar uit te kijken is seizoen twee van The Cuphead Show! Een precieze datum is er nog niet, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Daarnaast komt de Cuphead DLC uit op 30 juni, dus fans van de game zijn deze zomer wel even zoet.
nintendo in gesprek over mario film 121765 8f1649083667

Mario film – 21 december

Nintendo brak vorig jaar het internet toen het bedrijf bekend maakte dat niemand minder dan Chris Pratt de geliefde Mario inspreekt. Veel Twitteraars waren niet blij met deze casting en uitten zorgen over of Chris Pratt wel als Mario zal klinken, of als zichzelf. December dit jaar kunnen we zelf een oordeel vellen, want dan verschijnt deze animatiefilm in de bioscoop.
De rest van de cast bestaat uit Anya Taylor-Joy als Peach, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Browser, Keegan-Michael Key als Toad en Seth Rogan als Donkey Kong. Ook Charles Martinet, die al jaren de stemmen van Mario, Luigi, Wario en Waluigi inspreekt, is bij de film betrokken in verschillende cameo’s.
46559 bezig tekken revolution aangekondigdf1647859492

Tekken: Bloodline – ergens dit jaar op Netflix

Een precieze datum is nog niet bekend, maar ergens dit jaar kunnen we een anime gebaseerd op de populaire vechtgame Tekken verwachten. Tekken: Bloodline volgt Jin Kazama op een pad van wraak dat hem leidt naar The King of Iron Fist Tournament. Producer en regisseur van de games Katsuhiro Harada riep op Twitter fans op om de teaser te bekijken, een goed teken aangezien Harada eerder zijn ongenoegen met de live-action film uit 2010 tweette.
edgerunnersf1593103454

Cyberpunk: Edgerunners - ergens dit jaar op Netflix

De anime Cyberpunk: Edgerunners speelt zich af in de wereld van Cyberpunk, maar met een eigen verhaal en personages. Edgerunners volgt een straatkind dat probeert te overleven in een door technologie en body-mod geobsedeerde stad van de toekomst. Hoewel hij alles kan verliezen, kiest hij ervoor om een edgerunner te worden, een huursoldaat ook wel bekend als een cyberpunk. Studio Trigger, bekend van Little Witch Academia en Star Wars: Visions, is verantwoordelijk voor de animatie.
season 1 teaser the witcher blood origin 00 00 20 23f1649084073

The Witcher: Blood Origin – ergens dit jaar op Netflix

The Witcher-fans hebben naast de aankondiging van een nieuwe game genoeg om zich mee te vermaken de komende jaren. Behalve het derde seizoen van de serie (waar vooralsnog geen releasedatum van bekend is gemaakt) komt er ook een spin-off serie genaamd The Witcher: Blood Origin, een tweede anime film en een animatieserie voor het hele gezin.
Wanneer we Blood Origin precies kunnen verwachten is niet bekend, maar een eerste teaser van de serie onthult dat we de serie dit jaar kunnen verwachten. Deze prequel series speelt zich af in een periode van 1200 jaar voor de gebeurtenissen van The Witcher-serie en laat zien hoe de eerste Witcher tot stand kwam. De serie bestaat uit zes afleveringen en heeft Sophia Brown, Laurence O’Fuarin en Michelle Yeoh in de hoofdrollen.
sonic the hedgehog 2 nl st 4 jpg sd high copyright 2021 paramount pictures and sega of america incf1648822740

Sonic Prime, Sonic the Hedgehog 3 en Knuckles

Fans van Sonic hebben de komende jaren veel om naar uit te kijken. Ten eerste is er de Netflix 3D animatieserie Sonic Prime. Deze zou dit jaar op de dienst moeten verschijnen, maar een tweet eind maart die dit bevestigde werd na een paar uur alweer verwijderd. Of de tweet te vroeg werd gepost of dat dit betekent dat de serie toch niet dit jaar uitkomt is niet duidelijk. De nieuwe serie betreft in ieder geval 24 afleveringen en ontdekt ‘een vreemd nieuw multiversum’.
Daarnaast komt Paramount+ in 2023 met een eigen live-action serie van Knuckles, waarin Edris Elba hem opnieuw inspreekt én komt er een vervolg op Sonic the Hedgehog 2.
last of us remastered 2f1577464431

The Last of Us - in 2023 op HBO

HBO’s The Last of Us is gebaseerd op de eerste game en volgt dan ook Joel en Ellie tijdens hun reis door Amerika nadat het land grotendeels is verwoest door een zombie-uitbraak. De serie zal volgens Neil Druckmann, producent en regisseur van de games, wel wat afwijken van de game. ‘’Sommige van mijn favoriete afleveringen tot nu toe zijn enorm afgeweken van het verhaal, en ik kan niet wachten tot mensen ze zien,'’ aldus Druckman. Fans hoeven niet bang te zijn dat de serie onherkenbaar wordt, want de serie probeert volgens Druckmann ‘hetzelfde verhaal uit de game te vertellen, met kleine afwijkingen’.
Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen van ieder een uur. Er wordt op dit moment nog volop gefilmd.
pokemon detective pikachu trailer uitgebracht door warner bros 141996 1

Verschillende Pokémon projecten

Naast de oude vertrouwde anime komen er nog een aantal andere Pokémon verfilmingen aan. Al voor Detective Pikachu in de bioscopen te zien was kondigde Legendary Pictures aan dat er een vervolg komt, maar dat is niet de enige live-action Pokémon verfilming. Er komt namelijk ook een Netflix serie aan ontwikkeld door Joe Henderson, de showrunner van Lucifer. Daarnaast is er ook nog een live-action film in de maak bij de streamingdienst die verbonden zou zijn met de serie.
splinter cellf1616753153

Splinter Cell - Netflix

Er is nog niet veel bekend over deze animatieserie gebaseerd op Tom Clancy’s Splinter Cell franchise. Wel weten we dat het eerste seizoen acht afleveringen krijgt van ieder rond de dertig minuten en dat het geschreven wordt door Derek Kolstad, het brein achter de John Wick franchise. Of en in hoeverre de serie het verhaal van de games gaat volgen is nog onduidelijk. Vorig jaar maart gaf Kolstad aan dat het ongeveer achttien maanden zou duren voordat de serie daadwerkelijk op Netflix te zien zou zijn, wat zou betekenen dat we de serie op zijn vroegst rond komende september kunnen verwachten.
borderlandsf1624620537

Borderlands

Het is inmiddels al bijna een jaar sinds de opnames van de Borderlands film werden afgerond, dus een releasedatum kan ieder moment worden aangekondigd. De film heeft een ander plot dan de videogame en volgt Lilith (Cate Blanchett) terwijl ze afreist naar Pandora om de vermiste dochter van Atlas (Edgar Ramírez) terug te vinden. Om haar missie te voltooien gaat ze een samenwerking aan met Roland (Kevin Hart), Tiny Tina (Ariana Gleenblatt), Krieg (Florian Munteanu), Tannis (Jamie Lee Curtis) en Claptrap (Jack Black). Hoewel de film dus een ander verhaal heeft, lijkt het volgens Kevin Hart wel op de game.
fallout 76 wastelandersf1593616295

Fallout - Amazon

De makers van de veelgeprezen serie Westworld zijn bezig om de wereld van Fallout tot leven te brengen in een live-action tv serie voor Amazon. Of de serie een van de games gaat verfilmen of een origineel verhaal gaat vertellen in de post-apocalyptische wereld van Fallout is nog niet bekend. Naast de makers van Westworld als producers zijn ook Geneva Robertson-Dworet (co-schrijver Captain Marvel) en Graham Wagner (co-executive producer HBO’s Silicon Valley) betrokken als showrunners. Naar verwachting gaat de serie dit jaar nog in productie.
assassins creed valhallaf1618402067

Assassin’s Creed – Netflix

Netflix is druk in de weer met gameverfilmingen, ook Assassin’s Creed krijgt er namelijk een. De live-action serie wordt geschreven door Jeb Stuart, de schrijver van Die Hard en de bedenker, showrunner en schrijver van Vikings: Valhalla. Er wordt dan ook gespeculeerd dat zijn betrokkenheid kan betekenen dat de serie gebaseerd is op Assassin’s Creed Valhalla, maar of dat werkelijk zo is is nog even afwachten.
Deze live-action serie is niet de enige Assassin’s Creed verfilming bij Netflix. De samenwerking tussen Ubisoft en Netflix zal namelijk leiden tot verschillende live-action, animatie en anime series die gebruikmaken van ‘de schat aan dynamische verhalen van de iconische videogame’.
tomb raiderf1594209202

Tomb Raider – Netflix

De iconische Lara Croft is al meerdere keren tot leven gebracht op het grote scherm. Nu komt daar nog een verfilming bij in de vorm van een anime op Netflix. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de reboot gametrilogie die tussen 2013 en 2018 uitkwam. Hoe het verhaal er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar wel weten we dat Hayley Atwell Croft gaat inspreken.
Daarnaast zou er ook nog een vervolg op de film uit 2018 met Alicia Vikander in de hoofdrol in de maak zijn. Vikander bevestigde eind vorig jaar dat er nog steeds aan de film gewerkt wordt en vertelde dat ze enthousiast was om te werken met Misha Green (Lovecraft Country) die de film schrijft en regisseert.
metal gear solid 5f1633331741

Metal Gear Solid

Of de Metal Gear Solid-film echt de komende jaren uitkomt is nog even afwachten: het lijkt namelijk niet op te schieten met de productie. De film werd voor het eerst in 2006 aangekondigd, werd toen uitgesteld om in 2012 vervolgens weer aangekondigd te worden en nu, weer tien jaar verder, lijkt de productie niet veel verder te zijn. Hoewel regisseur Jordan Vogt-Roberts in 2019 aangaf dat het script klaar lag, zei Oscar Isaac, die Solid Snake speelt, onlangs dat ze nog op zoek zijn naar het verhaal.
ghost of tsushimaf1624544069

Nóg meer gameverfilmingen

Bij deze lijst blijft het niet: er zijn nóg meer gameverfilmingen in de maak. We lichten deze kort voor je toe.
  • NieR Automata: Deze anime gaat naar alle waarschijnlijkheid het plot van de originele game volgen. AniPlex, de studio achter Fullmetal Alchemist en Sword Art Online, is bij de productie betrokken.
  • Final Fantasy 9: Final Fantasy 9 krijgt een animatieserie voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Productie is als het goed is eerder dit jaar begonnen.
  • Twisted Metal - Peacock (in Nederland wordt Peacock onderdeel van de streamingdienst SkyShowtime): De serie wordt geschreven door het duo Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool en Zombieland) en ziet Anthony Mackie in de hoofdrol als een melkboer die ‘net zo snel praat als hij autorijdt’. Mascotte Sweet Tooth verschijnt ook in de serie.
  • Portal: Producer J.J. Abrams liet vorig jaar mei weten dat de Portalfilm nog steeds in ontwikkeling is. Het lijkt erop dat de film het verhaal van de eerste game zal volgen, waarin je speelt als een proefpersoon bij Aperture Science die uit de faciliteit moet ontsnappen met behulp van een pistool dat portalen creëert.
  • Ghost of Tsushima: Chad Stahelski (John Wick) is de regisseur achter deze film. Veel is er verder nog niet bekend, maar Stahelski verzekerde fans van de game dat er nauw samengewerkt wordt met de gameontwikkelaars om dicht bij de game te blijven.
beyond good and evil 2f1596409564
  • The Division - Netflix: Regisseur en schrijver Rawson Marshall Thurber, die eerder ook al Netflix’ Red Notice schreef en regisseerde, hoopt dit jaar te beginnen met het filmen van The Division. De film volgt dezelfde verhaallijn als de videogame en ziet Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain in de hoofdrollen.
  • Five Nights at Freddy’s: De Five Nights at Freddy’s film is al een tijdje in de maak, maar het script van productiebedrijf Blumhouse Productions (BH) werd vorig jaar afgewezen door Scott Cawthon, de maker van de games. Fans hoeven niet bang te zijn dat het hiermee over en uit is voor de verfilming, want volgens BH´s CEO Jason Blum kunnen we binnenkort nieuws over de film verwachten.
  • Brothers in Arms: Ontwikkelaar Gearbox liet in 2020 weten dat een live-action serie gebaseerd op Brothers in Arms in de maak is. Sindsdien hebben we niks meer gehoord.
  • Beyond Good & Evil - Netflix: Detective Pikachu regisseur Rob Letterman brengt Beyond Good & Evil tot leven in een film die live-action en animatie met elkaar mengt.
  • Castlevania spin-off - Netflix: Netflix’ succesvolle animatieserie gebaseerd op Castlevania is alweer een tijdje geleden afgelopen, maar dat betekent nog niet het einde. De streamingdienst komt namelijk nog met een spin-off over Richter Belmont, de afstammeling van Trevor en Sypha, en Maria Renard tijdens de Franse Revolutie.
mega man movie in the works at netflix fwdhf1649085867
  • Arcane seizoen 2 - Netflix: Arcane werd razendgoed ontvangen, dus een tweede seizoen kon natuurlijk niet uitblijven. Wanneer we dit seizoen kunnen verwachten is nog niet bekend.
  • Bioshock - Netflix: Na een mislukte poging van Universal is er eindelijk weer een Bioshock-film in zicht, dit keer op Netflix. De streamingdienst en uitgever Take-Two brachten het nieuws nog niet zo lang geleden naar buiten, dus verder weten we nog niets over deze film.
  • Devil May Cry en Far Cry 3: Blood Dragon - Netflix: Adi Shankar verfilmt na Castlevania nóg twee games: Devil May Cry en Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Het gaat hier wederom om animatieseries. Daarnaast maakte Netflix bekend dat er een tweede Far Cry anime in de maak is, maar het is nog niet bekend op welke game deze is gebaseerd.
  • Mega Man: Hoewel er gevreesd werd dat deze live-action film er toch niet meer zou komen na Disney’s overname van Fox, bevestigden filmmakers Henry Joost en Ariel Schulman tijdens Comic Con @ Home in 2020 dat de film nog steeds in de maak is. Volgens IGN zou de film straks bij Netflix te zien zijn.
  • A Plague Tale: Innocence: Er is nog niet veel bekend over het verhaal van de serie, maar er is wel al een naam aan het project verbonden: de Franse regisseur Mathieu Turi. De serie wordt dan ook, net als de game, een Franse productie.
it takes twof1614606438
  • Life is Strange en Disco Elysium – Amazon: Amazon Studios heeft een deal gesloten met dj2 Entertainment, het productiebedrijf achter de Sonic the Hedgehog films. Als onderdeel van deze deal willen ze nu ook Life is Strange en Disco Elysium verfilmen.
  • It Takes Two: It Takes Two werd alom geprezen en werd uitgeroepen tot Game van het Jaar 2021. Niet zo gek natuurlijk dat de game al wordt verfilmd. Het gaat wederom om dj2 Entertainment, die aangeeft dat er veel potentie is voor een goede verfilming voor film of tv.
  • Gears of War: Universal Pictures kondigde in 2016 een Gears of War-verfilming aan. Volgens Rod Fergusson, hoofd van ontwikkelaar The Coalition, speelt deze film zich af in een alternatieve realiteit van de games.
  • Just Cause: Productiebedrijf Constantin Film hoopt met Just Cause op een nieuwe film franchise gebaseerd op de games. Veel is er nog niet bekend over de eerste film, behalve dat Derek Kolstad verantwoordelijk is voor het script en Michael Dowse regisseert.
  • Yakuza: In 2007 kwam er al een Japanse film gebaseerd op de Yakuza-games uit, maar nu is er ook een Amerikaanse film in de maak.
mortal kombat 11 ultimatef1606488678
  • Jak and Daxter: Uncharted-regisseur Ruben Fleischer heeft de smaak wat gameverfilmingen betreft te pakken. Na Uncharted gaat hij nu namelijk ook aan de slag met Jak and Daxter.
  • Sleeping Dogs: Een verfilming van Sleeping Dogs met Donnie Yen in de hoofdrol werd in 2018 aangekondigd en sindsdien lijkt de productie niet opgeschoten. Yen blijft in ieder geval positief. Aan Collider vertelt hij dat hem ‘iedere dag’ verteld wordt dat ‘het gaat gebeuren’.
  • Mortal Kombat 2: De Mortal Kombat film uit 2021 was een succes, dus een vervolg kon niet uitblijven. Er is nog niet veel bekend over de inhoud van de film, maar Jeremy Slater (The Umbrella Academy, Moon Knight) zou aan het script werken.
  • Just Dance: Het populaire dansspel van Ubisoft wordt door het productiebedrijf Screen Gems (Resident Evil, Monster Hunter, Easy A) verfilmd. Sinds het project in 2019 werd aangekondigd is er niets meer van vernomen.
  • Minecraft: The Movie: Deze live-action film zou aanvankelijk maart dit jaar uitkomen, maar werd in 2020 door de pandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld. Sindsdien is het stil rondom dit project.
26000601278 55ab2b5492 bf1621934652

Niet officieel

Als je dacht dat dat het was, heb je het mis. Er zijn namelijk ook een aantal gameverfilmingen die nog niet officieel zijn aangekondigd.
  • Mass Effect - Amazon: Amazon lijkt volgens Deadline dicht bij het sluiten van een deal te zijn om Mass Effect te verfilmen voor tv.
  • God of War - Amazon: Deadline meldt ook dat Amazon in onderhandeling is met PlayStation Studios en Sony om een live-actie serie gebaseerd op God of War te maken. De serie zou worden aangevoerd door de makers van The Expanse.
  • Final Fantasy - Netflix: Volgens Giant Freakin Robot is Netflix bezig met een Final Fantasy live-action serie. De website zegt het nieuws uit een betrouwbare bron te hebben verkregen.
  • Call of Duty: Nog een gerucht van Giant Freak Robot: Dwayne ‘The Rock’ Johnson zou met studio’s in gesprek zijn om een Call of Duty film te maken. The Rock heeft laten weten een videogame te willen verfilmen, maar welke kon hij nog niet zeggen. Wel verwachtte hij dat het dit jaar bekend gemaakt zou worden, dus of het inderdaad om Call of Duty gaat is nog even afwachten.

Populair Nieuws