PS Now jaarabonnement verwijderd door exploit

News
dinsdag, 05 april 2022 om 10:30
playstation plus newf1655289162
Het PS Now jaarabonnement kun je niet meer bestellen via de PlayStation Store. Sony heeft de optie verwijderd van het PlayStation Network nadat gebruikers massaal een exploit ontdekte waardoor ze nu alvast PlayStation Plus Premium met flinke korting konden scoren. Dat is nu niet meer mogelijk.
Via het PlayStation Network kon je een omweg vinden om alsnog een jaar PlayStation Now te kopen. Sinds de aankondiging van het nieuwe PlayStation Plus doken gebruikers massaal op deze omweg, want op die manier konden ze een jaar PlayStation Plus Premium met 60 euro korting krijgen. In de aankondiging van het nieuwe PlayStation Plus werd namelijk door Sony beloofd dat spelers die nog een lopend PS Now-abonnement hiervoor het nieuwe PlayStation Plus Premium zouden krijgen.
Gezien PlayStation Plus Premium bij de lancering in juni 120 euro per jaar kost, dachten veel gebruikers alvast slim te spelen door PS Now nog snel in te slaan. Sony heeft alleen in de laatste maanden zoveel mogelijk het abonnement uit de schappen gehaald, waardoor die optie niet mogelijk leek. Uiteindelijk bleek deze er dus wel te zijn via de site van Sony zelf.
Dat PlayStation Now niet meer voor 12 maanden beschikbaar is, betekent overigens niet dat je niet nog lid kunt worden van PS Now. Die optie is er nog gewoon, al kun je nu alleen nog maar voor een maand kiezen. Op deze manier voorkomt Sony meer exploits in het systeem.
ps nowf1570613936

PS Now wordt PS Plus Premium

In juni is het vervolgens helemaal gedaan met PlayStation Now. De service wordt bij PlayStation Plus ingebracht als Premium-optie. Alle functies die je met PlayStation Plus Premium krijgt, zijn hetzelfde als bij PlayStation Now. Het grootste verschil is dat je met PlayStation Plus Premium ook de functies van PS Plus krijgt.
Het prijskaartje gaat daarom ook flink op de schop. PS Plus Premium gaat maandelijkse 16,99 euro kosten, al kun je ook kiezen voor een jaarplan. Deze kost 119,99 euro. De veranderingen worden alleen wel pas in juni doorgevoerd, wat ook de reden is dat nog niet duidelijk is welke games er allemaal op de service terecht komen.