Welke Oscar nominaties van 2019 maken het meeste kans te winnen?

Article
vrijdag, 25 januari 2019 om 16:34
welke oscarnominaties van 2019 maken het meeste kans te winnen 145700
De Oscar nominaties van 2019 werden begin deze week bekendgemaakt. Net als elk jaar worden de Oscar nominaties ingedeeld in verschillende categorieën. Wie maken er dit jaar het meeste kans om die felbegeerde Oscar binnen te slepen? De pagina’s zijn ingedeeld per Oscar-categorie.

10. “All the Stars” (Black Panther) en “Shallow” (A Star is Born)

We trappen de lijst af met de categorie voor de beste originele muziek voor een film. Muziek is een belangrijk aspect in films en een goed herkenbare titeltrack kan nog jaren meegaan, kijk daarbij naar Star Wars of The A-Team. De twee genomineerden in deze categorie die de meeste kans maken zijn waarschijnlijk Black Panther en A Star Is Born.
Black Panther en A Star Is Born zijn twee heel verschillende films, met dus ook verschillende muziek. Zo zoekt Black Panther meer de kant van de Amerikaanse hiphop (in dit geval van Kendrick Lamar) op, terwijl popmuziek (in dit geval van Lady Gaga) weer meer centraal staat in A Star Is Born. Beide films werden erg goed ontvangen en ontvingen meerdere nominaties dan alleen deze.
145701

9. Yalitza Aparcio (ROMA)

De film ROMA, die overigens op Netflix staat, maakte veel indruk. De film is zwart-wit gefilmd en speelt zich af in Mexico-Stad. Het gezin dat gevolgd wordt, is een rijk gezin dat beschikt over meerdere schoonmaaksters. Een van die schoonmaaksters is Cleo, vertolkt door Yalitza Aparcio, en verzorgt zowel het huis als de vier kinderen van haar baas. Ze wordt een soort moederfiguur voor de kinderen en moet daarnaast omgaan met haar eigen liefdesleven en problemen.
Yalitza Aparcio weet de rol van Cleo perfect te vertolken en is hiervoor dan ook genomineerd voor een Oscar als beste actrice. De andere genomineerden zijn Glenn Close (The Wife), Olivia Coleman (The Favourite), Lady Gaga (A Star Is Born) en Melissa McCarthy (Can you ever forgive me?). Gezien het feit dat ROMA kleine kans maakt om beste filmproductie van 2019 te worden, maakt deze actrice daarentegen weer wel heel veel kans.
145702

8. Spike Lee (BlacKkKlansman)

Spike Lee is bekend als regisseur van de films Malcolm X en Do The Right Thing. Daarnaast maakt hij ook documentaires, zo heeft hij bijvoorbeeld al een paar documentaires over Michael Jackson gemaakt. Spike Lee staat in deze special vanwege zijn meest recente productie: BlacKkKlansman.
De film gaat over een Afrikaans-Amerikaanse politieagent die undercover gaat bij de Klu Klux Klan. Hij wordt geholpen door een Joodse ambtenaar die later ook lid blijkt te zijn van de KKK. De acteurs in de film, waaronder John David Washington en Adam Driver, weten mede door de regie van Spike Lee het verhaal goed onder ogen te brengen. Wij denken dat Spike Lee wel eens goede kans kan maken op de Oscar voor de beste regie.
145703

7. Solo: A Star Wars Story en Avengers: Infinity War

Deze twee massale films waren in 2018 op het witte doek te zien. Waar beide films in uitblinken zijn de speciale effecten die zijn gebruikt. In Solo: A Star Wars Story zien we veel Star Wars universums terugkeren en dat op mooie, unieke wijze. We krijgen Star Wars actie en uiteraard ruimtegevechten te zien in de film. Geen wonder dat de film genomineerd is.
Hetzelfde geld voor Avengers: Infinity War. De gevechten tegen Thanos en de krachten die de Avengers daarbij gebruiken worden door speciale effecten perfect vertolkt. De krachten van Iron Man, Thor, Doctor Strange en de Infinity Stones zien er prachtig en bijna natuurlijk uit. Beide films maken erg grote kans de Oscar voor beste visuele effecten te winnen. Dit is de enige nominatie voor Avengers: Infinity War tijdens de Oscars van 2019. Tussen de genomineerden staat overigens niet Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, die film heeft ook prachtige visuele effecten.
145704

6. Mahershala Ali (Green Book) en Sam Elliot (A Star Is Born)

Een hoofdrolspeler in een film kan niet stralen in een productie zonder een goede ondersteunend acteur. Ook dit jaar wordt er weer een Oscar uitgereikt aan de beste ondersteunend acteur van dit jaar. De twee genomineerden die volgens ons de meeste kans maken zijn Mahershala Ali voor zijn rol in Green Book en Sam Elliot voor zijn rol in A Star Is Born.
Mahershala Ali is al aardig bekend met de Oscaruitreikingen, want hij heeft er namelijk al eentje gewonnen door zijn rol in Moonlight. Verder speelt Ali in True Detective, House of Cards, Luke Cage, The Hunger Games en ga zo nog maar even door. Sam Elliot is vooral bekend voor zijn rollen in The Ranch, Road House, The Hero en The Big Lebowski. Beide acteurs verdienen het die Oscar voor beste ondersteunende rol te winnen.

5. Emma Stone (The Favourite)

Naast ondersteunende acteurs zijn er natuurlijk ook ondersteunende actrices. Die mogen zeker niet ontbreken. Een van de genomineerden is Emma Stone voor haar rol als Abigail in The Favourite. De actrice is niet onbekend met het winnen van Oscars, zo won ze er voorheen al een voor beste actrice door haar rol in La La Land.
Emma Stone is vooral bekend door La La Land, Easy A, The Help en door haar rol als Gwen Stacy in The Amazing Spider-Man. In The Favourite speelt ze Abigail, een vrouw die in de bediening van Queen Anne zit in het 18e-eeuwse Engeland. Ze krijgt alleen een hechtere band met Sarah, Queen Anne’s rechterhand, en dat brengt jaloezie met zich mee. Emma Stone maakt door deze rol veel kans op het winnen van een Oscar.

4. Rami Malek (Bohemian Rhapsody) en Christian Bale (Vice)

Dan zijn we aangekomen bij de Oscar voor de beste acteur. Van de vijf genomineerden denken wij dat Rami Malek en Christian Bale de meeste kans maken die Oscar te winnen. Rami Malek is natuurlijk genomineerd voor zijn optreden als Freddy Mercury in Bohemian Rhapsody en Christian Bale voor zijn rol in Vice.
De andere genomineerden zijn Bradley Cooper (A Star Is Born), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate) en Viggo Mortensen (Green Book). Alle acteurs zijn geweldig in de genoemde films, maar Malek en Bale hebben toch net iets extra’s.
145707

3. Black Panther en Mary Queen of Scotts

Wat minstens net zo belangrijk is als acteurs/actrices, visuele effecten of regisseurs is make-up. Sterker nog, de kostuums, visagie en alles erop en eraan zijn misschien nog wel belangrijker. De Oscar voor de beste kostuums wordt daarom ook dit jaar weer uitgereikt, waarbij Black Panther en Mary Queen of Scotts veel kans maken.
In Black Panther zien we natuurlijk de prachtig zwarte kostuums van T’Challa en Killmonger, maar ook de kostuums van andere Wakandianen zien er puik uit. De kostuums, pruiken en haarstijlen in Mary Queen of Scotts zijn ook goed en nemen je mee naar de 17/18eeeuw. Beide maken veel kans deze Oscar in de wacht te slepen.
145708

2. Spider-Man: Into the Spider-verse

Naast de prijs voor de beste filmproductie wordt er ook een prijs weggegeven voor de beste animatiefilm. De genomineerde films dit jaar zijn Spider-Man: Into the Spider-Verse, Incredibles 2, Isle of Dogs, Mirai en Ralph Breaks the Internet. De film die wel eens grote kans kan maken is Spider-Man: Into the Spider-Verse. Aangezien die film heel erg goed werd ontvangen en als een van de beste Spider-Man films wordt beschouwd. Lees hieronder een stukje uit onze Spider-Man: Into the Spider-Verse review:
145709

1. Vice en A Star Is Born

Dan zijn we aangekomen bij de prijs der prijzen: de Oscar voor de beste filmproductie. Er zijn in totaal acht films genomineerd die kans maken op de Oscar, maar de grootste kanshebbers zijn toch wel Vice en A Star Is Born. Beide films zijn ijzersterk als het gaat om verhaal, niet dat de andere genomineerden dat niet zijn, en vertellen een prachtig verhaal. Zo gaat het in Vice over het regeren en vormen van een land met alles wat daarbij komt kijken.
A Star Is Born gaat over een succesvol artiest (Bradley Cooper) die zijn liefde vindt in een zangeres met plankenkoorts (Lady Gaga), maar daarnaast ook over drugs, drank en onzekerheid. Muziek draait in A Star Is Born een grote rol en dat doet de film goed. Beide producties zijn mooi op hun eigen manier en maken het meeste kans die Oscar binnen te slepen.

Welke Oscar nominaties van 2019 maken het meeste kans te winnen?

In deze special zijn lang niet alle categorieën genoemd, er zijn er namelijk nog veel meer. Bekijk ons Oscars 2019 artikel om de volledige lijst te zien met daarop alle categorieën en genomineerden. Welke film verdient het een Oscar te winnen volgens jou? Laat het ons weten in de comments!