Seriemoordenaar Ted Bundy blijft erg populair op Netflix

  Het is alweer bijna 31 jaar geleden dat de charismatische seriemoordenaar Ted Bundy door middel van de elektrische stoel om het leven werd gebracht. Toch blijft Bundy een populaire jongen op streamingdienst Netflix.

  Netflix

  In de jaren 70 en 80 domineerde Ted Bundy de krantenkoppen en het nieuws. De rechtszaak tegen de seriemoordenaar trok veel bekijks, ook omdat de charismatische man kon rekenen op veel steun van buitenaf, ondanks zijn gruwelijke daden. Tijdens het proces vroeg Bundy zelfs getuige Carol Ann Boone ten huwelijk, waarop ze 'Ja' antwoordde.

  Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat Ted Bundy nog steeds tot de verbeelding spreekt en een populair onderwerp is op Netflix. Sterker nog, de streamingdienst heeft vorig jaar zelfs een film gemaakt over de seriemoordenaar, getiteld Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, waarin Zac Efron de rol van Bundy op zich neemt.

  Ted Bundy zelf te horen op Netflix

  Kijkers die zich nog meer willen verdiepen in het brein van Ted Bundy kunnen ook luisteren naar de man zelf. In de gevangenis heeft hij namelijk gesproken met journalisten, wat heeft geresulteerd in Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Ben je daarna nog steeds niet klaar met seriemoordenaars, dan is ook Mindhunters een aanrader. In de serie gaan twee FBI-agenten zich voor het eerst verdiepen in de psychologie achter seriemoordenaars, zodat ze andere psychopaten kunnen pakken voordat ze teveel slachtoffers maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.