Wat mag de prijs van de PS5 worden?

  Dit jaar zal eindelijk de PlayStation 5 verschijnen, de next-gen console van Sony. Een paar details zijn bekend, maar we kunnen alleen nog gissen in het donker over het prijskaartje van de PS5. Maar wat hebben de redacteuren van XGN alleen maximaal over voor de console?

  Sony

  Het is nog onduidelijk wat de PlayStation 5 precies gaat kosten. Door de generaties heen heeft Sony namelijk ook geen vast bedrag gehanteerd voor haar consoles. Zo had de PlayStation 3 een significant hoger prijskaartje dan bijvoorbeeld de PlayStation 4. Wat is het maximale dat Sony ervoor kan vragen?

  Rox

  Wat ik zou betalen voor de PS5? Jeetje, dat is een goede vraag. Ik weet nog dat de PS3 iets van 600 euro ofzo was in het begin (of waren het nog in guldens?) en dat vond ik toen veel te veel geld. Zeker voor een studentje. Volgens mij heb ik die console toen een paar maanden later gehaald voor honderd minder.

  Het is natuurlijk afhankelijk wat dat ding uiteindelijk allemaal kan, maar ook de launch line-up. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste voor mij. Ik zou zeggen bij een slechte line-up betaal ik maximaal 300 euro en met een goede 400. Misschien wel 450 euro maximaal.

  Luuc

  Voor de PS5 zou ik maximaal 500 euro over hebben, wat ik eigenlijk al te veel vind voor een console. Sony heeft zich de afgelopen generatie bewezen met goede first-party titels en een interface die ik persoonlijk het fijnst vind.

  Daarnaast ben ik verzot op m'n trophies en dus moet ik uiteindelijk wel overstappen, al had ik de prijs beter kunnen slikken als er een service als Xbox Game Pass was, zoals Microsoft die hanteert. Dat zorgt er namelijk voor dat ik vanaf de eerste dag veel plezier heb van het systeem.

  LetsGoDigital

  Theo

  Natuurlijk kan ik niet wachten tot de nieuwe consoles eraan komen en er zo'n krachtpatser in mijn woonkamer staat. Maar wat ik eraan uit wil geven vind ik in het geval van de PlayStation 5 lastig.

  Het ligt een beetje aan de diensten die Sony biedt, die echt beter moeten zijn dan wat ze nu bieden. De afgeknepen downloadsnelheden moeten aangepakt worden bijvoorbeeld. Zie je jezelf al een game van 100GB downloaden met het huidige tempo? Als dat beter is zou ik voor de console wel 750 euro willen neertellen, maar anders nooit van mijn leven.

  Lucas

  Het prijspunt van 500 euro was voor de huidige generatie consoles best wel not done. Microsoft kreeg vanuit allerlei hoeken kritiek en besloot toen vrijwel direct om de 100 euro dure Kinect te schrappen.

  Toch is de technologie ditmaal flink verbeterd, waardoor een prijspunt als 500 euro dit keer zeer aannemelijk en ook schappelijk is. Zeker als je het vergelijkt met hoe duur een goede gaming PC is, denk ik dat deze prijs voor een console wel denkbaar is. Zelf zou ik maximaal 600 euro willen neerleggen, maar dat is dan ook wel écht het maximale. Bij een prijspunt van 500 euro ben ik zeker tevreden!

  LetsGoDigital

  Ralph

  Ik verwacht een spannende concurrentiestrijd tussen Sony en Microsoft en ik denk dan ook niet dat één van de twee partijen gaat inzetten op een prijs boven de 500 euro. Persoonlijk zou ik zelf ook niet die prijs gaan betalen, voor mij staat het maximum bedrag dat ik zal uitgeven op 400 euro. Heel misschien 450 euro.

  Als argumentatie voor een hogere prijs wordt door velen aangehaald dat er veel nieuwe technologie in zal komen te zitten, maar dat valt eigenlijk wel mee. SSD’s zijn al eeuwenlang op de markt en sterk in prijs gedaald, van de Ryzen-processoren van AMD komt binnenkort al de vierde generatie uit en ook Ray Tracing is al anderhalf jaar beschikbaar voor consumenten. Dat kan moeilijk meer het nieuwste van het nieuwste genoemd worden.

  Remco

  Aangezien de PS5 er bijna aankomt ben ik al lekker aan het sparen om hem zo snel mogelijk in huis te hebben. Natuurlijk is het de vraag hoeveel hij gaat kosten, maar ik hoop niet meer dan 500 euro. Nu kan het zomaar zijn dat dit meer is, aangezien de specificaties er tot nu toe heel goed uitzien, dus we gaan het zien.

  Richard

  Oei, lastige, aangezien ik altijd heb gezworen bij een PC. Wel geruime tijd overwogen een PlayStation 4 te kopen voor die maar console-exclusives, maar toch elke keer afgehaakt. Belangrijkste voor mij zou zijn dat het logisch is kijkend naar de hardware die erin terug te vinden is en op welke settings je games kan draaien.

  Door de nieuwe CPU's van AMD en de uitermate goede lineups van GPU's van Nvidia, heb je al een behoorlijk krachtige gamemachine voor zo'n zeshonderd euro. Die kan je naar hartelust customizen en veel makkelijker overclocken/koelen. Wil een console dan écht interessant zijn, dan moet daar toch wel een honderdje vanaf worden gesnoept zonder alteveel performance in te leveren. €499 lijkt me dan best schappelijk toch?

  Nu weten jullie wat de redacteuren van XGN overhebben voor de PlayStation 5. Maar wat zou jij maximaal betalen voor de nieuwe console van Sony? Of ga je liever voor de Xbox Series X? Laat het ons weten in de comments!

  Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.