Nieuwe PSN Store sale: 5 games die je absoluut moet checken

Article
zondag, 28 april 2024 om 11:00
sony playstation store europe north americaoriginalf1593156690
Het voorjaar is afgetrapt en dat betekent tal van deals in de PlayStation Store. Zo ook in de nieuwe PSN Store sale, waarbij soms tot wel 80 procent korting te vinden is op bepaalde games. De vijf beste games die je kunt oppikken voor deze prijzen, nemen we voor je onder de loep.

Hi-Fi Rush - 20,99 euro

We trappen af met één van de beste Xbox-games van de afgelopen jaren, die je nu met 30 procent korting kunt oppikken voor je PlayStation 5. Natuurlijk hebben we het over Hi-Fi Rush. Deze ritmische actie-platformer met de charmante Chai in de hoofdrol kwam als verrassing uit de startblokken geschoten in 2023.
Het heeft te maken met de kleurrijke wereld waar je je doorheen baant en het gros van de memorabele personages die je onderweg tegenkomt. Toch is het de combat die al snel weet te overtuigen om door dit 10 uur durende avontuur te spelen. Vechten doe je op de maat van de muziek, waardoor je jezelf al snel een vechtende rock ‘n roll-legende acht.

Prince of Persia: The Lost Crown - 29,99 euro

Ook zijn er in de PSN Store Sale games te vinden die dit jaar zijn uitgekomen. Prince of Persia: The Lost Crown is daar een goed voorbeeld van en die is nu met 40 procent korting te scoren. De nieuwe Ubisoft-titel is tot nu toe één van de beste games van 2024 als je het ons vraagt.
Deze metroidvania heeft een bijzonder strak vechtsysteem, waarbij je constant uitgedaagd wordt en moet leren van je fouten. Daar zorgen de zenuwslopende baasgevechten wel voor. Als je die verslaat doordat je constant aan je vaardigheden slijpt en nieuwe aanvallen leert, voel je je de koning te rijk.
Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je geheimen mist, want interessante locaties kun je via een slimme, nieuwe mechaniek bewaren op de kaart. Als je nieuwe krachten vrijspeelt, kun je dus zo even terug om die geheimen te ontrafelen. Digitaal is de game nog nooit zo goedkoop geweest, dus als je twijfelt, is dit je kans.

Final Fantasy XVI - 39,99 euro

Hoewel niet iedereen het eens was dat Final Fantasy XVI een JRPG was, is de game nog altijd één van de beste games die vorig jaar is uitgekomen. Square Enix leunt met het zestiende genummerde deel meer in de richting van een actie-RPG, maar dat is helemaal oké als het zo’n spektakelstuk aflevert.
Dat je geen van de voorgaande Final Fantasy-games hebt gespeeld, is niet erg. De genummerde titels staan los van elkaar. De game is met 50 procent korting te vinden in de PSN Store sale. Nu alle uitbreidingen ook uit zijn, is dit hét moment om te profiteren als de stijlvolle en epische gevechten je interessant lijken.

Pentiment - 13,39 euro

Eerder dit jaar kwamen verschillende Xbox-games naar PlayStation. Hi-Fi Rush hebben we al aangeraden, maar voor Pentiment valt ook veel te zeggen. Vooral het feit dat de korting groter is, namelijk 33 procent korting en daarmee is de game ook nog eens het goedkoopst op dit lijstje. Voor de avonturentitel betaal je namelijk maar 13,39 euro.
In Pentiment stap je in een 16e-eeuws schilderij. In die tijd speelt de game zich tenminste af en de visuele stijl is hier dan ook volledig op ingespeeld. In de titel speel je als een kunstenaar die als detective moet optreden om een moordmysterie op te lossen.

Cocoon - 17,49 euro

Het lijstje sluiten we af met Cocoon, één van de tofste indiegames die vorig jaar verscheen. De game is nu in de aanbieding met 30 procent korting, waardoor je de puzzelgame voor 17,49 euro kunt vinden. In de game doorkruis je abstracte werelden, allemaal compleet eigen kleurenstijl.
Deze werelden zijn verpakt als knikkers, waarbij je constant van de ene naar de andere gaat en de knikkers elkaars wereld mee in neemt om puzzels op te lossen. Waar de oplossingen vroeg in de game nog logisch zijn, neemt de complexiteit toe na verloop van tijd en beginnen je hersenen te kraken voor de oplossingen.

Poll

Populair Nieuws