PS5 releasedata voormalig Xbox-exclusives bekend

News
donderdag, 22 februari 2024 om 10:00
hi fi rushf1674733624
Xbox brengt een viertal games naar andere platforms, zo werd vorige week bekend. Twee daarvan kregen onlangs in een Nintendo Direct een releasedatum. Nu maakt Xbox de PS5-releasedata van die twee en nog eens twee andere games bekend.
Onlangs mocht Nintendo onthullen wanneer Grounded en Pentiment naar Switch komen. Grounded verschijnt op 16 april en Pentiment is nu beschikbaar. Xbox laat nu via een blogpost weten dat deze data ook gelden voor PS5 en PS4. In het geval van Grounded is er crossplay tussen alle platforms.
Xbox komt bovendien ook met releasedata voor twee andere titels, die niet naar Switch of PS4 komen, maar wel naar PS5. De eerste is Hi-Fi Rush, een game die vorig jaar plotseling uitkwam en goede kritieken kreeg. PS5-spelers kunnen deze game spelen vanaf 19 maart en per direct pre-orderen.
Ook Sea of Thieves is op weg naar PS5. Ook deze is meteen in de pre-order te zetten, met een release over ongeveer twee maanden. De piratengame is vanaf 30 april beschikbaar op PS5. Ook deze game krijgt crossplay.

Meer Xbox games op weg naar Switch en PS5?

Hoewel er veel berichten waren dat vrijwel alle Xbox-games naar PS5 en Switch zouden komen, is tot voorlopg niet het geval. Volgens Xbox-baas Phil Spencer zijn er geen concrete plannen om andere games dan deze vier multiplatform te maken. Wel heeft hij in een interview aangegeven dat hij niet uitsluit dat dat verandert.

Populair Nieuws

Laatste Reacties