Voormalig Xbox-exclusive draait beter op PS5

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 14:00
pentimentf1657806882
Een aantal Xbox-games komt naar concurrerende consoles. De eerste daarvan, Pentiment, is zelfs al gelanceerd op Switch en PS5. Er is alleen een eigenaardigheid ontdekt: de game draait op PS5 beter dan op Xbox Series X.
Pentiment is geen bijzonder actievolle game, dus je kunt je afvragen hoe belangrijk de framerate is. Toch is het merkwaardig te noemen dat een game die ontwikkeld is als Xbox-exclusive beter draait op PS5. Op Xbox Series X haalt de game 60 fps, maar op PS5 haalt de game het dubbele, 120 fps.
Dat is onder de aandachte gebracht door PeterOvo op Twitter. Een andere gebruiker vroeg Pentiment-regisseur Josh Sawyer vervolgens om duidelijkheid. Inmiddels is die gegeven: het ontbreken van 120 fps op Xbox is volgens Sawyer een bug.

Pentiment krijgt performance patch op Xbox Series X

Die bug is dan wel vrij lang onopgemerkt gebleven: Pentiment is al meer dan een vol jaar uit op Xbox-consoles en PC. In ieder geval hoeven Xbox-spelers niet over te stappen naar een ander platform voor een hogere framerate. Sawyer laat weten dat de volgende patch ook op Xbox de hogere framerate mogelijk maakt.
Overigens zijn er nog meer Xbox-games op weg naar andere platforms. Volgende maand verschijnt bijvoorbeeld Grounded voor PS5 en Switch. Voor PS5 zijn ook Sea of Thieves en Hi-Fi Rush aangekondigd en er zijn geruchten dat laatstgenoemde naar Switch 2 komt.

Populair Nieuws