Netflix brengt prachtige Franse oorlogsserie: La Révolution

  Zo tijdens de coronacrisis liggen veel filmopnames stil en zijn veel films naar volgend jaar geschoven, of zoals bij Mulan naar Disney+ gegaan. Want naast dat de opnames stilliggen, zijn ook de bioscopen erg rustig.

  Netflix pakt hierin wel een voorsprong op andere grote streamingdiensten als Amazon Prime en Disney+ omdat ze heel slim inspeelt op internationale titels. Onlangs heeft Netflix haar nieuwste titel aangekondigd; La Revolution, een veelbelovende Franse oorlogsserie.

  Vanwege corona moet Netflix internationaal

  Na de Duitse serie Dark en vooral na het Spaanstalige La Casa de Papel ontdekte Netflix dat de westerse markt best bereid is om films en series in andere talen te kijken. En eigenlijk geldt dit ook voor het filmpareltje Roma, die na een Oscar via een omweg op een Netflix kwam.

  Door dit ‘trucje’ heeft Netflix een stuk meer keus en kan daarom volop nieuwe Originals blijven leveren.

  Netflix gaat nu op Franse tour

  Ditmaal heeft de streamingsdienst gekozen voor een Franse serie, seizoen 1 van de serie zal 16 oktober al te zien zijn, maar bracht laatst pas een trailer naar buiten. Die trailer is wel veelbelovend.

  Het zal je misschien niet verbazen, maar de serie gaat inderdaad over de Franse Revolutie. Het is geen letterlijk schouwspel. Het verhaal is gedeeltelijk waargebeurd, en gedeeltelijk is er een mooi verhaal omheen verzonnen.

  Een nieuwe verhaallijn in de Franse Revolutie

  Seizoen 1 begint in 1787 aan het begin van de revolutie. De serie volgt onder andere Joseph-Ignace; de uitvinder van de guillotine die ontdekt dat sommige mensen blauw in plaats van rood, blauw hebben. Terwijl er ondertussen een jong meisje plots op onverklaarbare wijze wordt vermoord. Dit gebeurt terwijl de Franse Revolutie aan het uitbreken is.

  Zoals je merkt een gezellig vrolijk verhaal gebaseerd op een ‘natuurlijk waargebeurde revolutie’, met daarom heen een mooie verhaallijn.

  De serie is gemaakt door het Franse relatief onbekende Aurelien Molas. Waar de verhaallijn van de serie precies naar toe gaat is momenteel nog onduidelijk, maar op basis van deze trailer staat ons in elk geval veel moois te wachten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.