Is er al een releasedatum voor de EK-update van EA Sports FC 24?

Article
vrijdag, 26 april 2024 om 22:00
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
EA en de FIFA zijn uit elkaar en dat betekent dat we geen WK-modus meer hoeven te verwachten in de nieuwe voetbalgames van EA. Maar het EK is nog wel van de partij. Weten we al wanneer de update voor het kampioenschap verschijnt?
Toen EA besloot niet meer te gaan betalen voor de FIFA-naam kon het bedrijf eigenlijk maar één nadeel verzinnen. Het zou EA Sports FC geen clubs of spelers kosten, wat werd toch niet via de FIFA geregeld. Nee, het grote verlies was het WK, wat in toekomstige games niet meer voor mocht komen.
Maar het Europees Kampioenschap is geen FIFA-evenement. Het wordt opgezet door UEFA en daarmee heeft EA geen kwaad bloed. Het EK is dan ook gewoon een onderdeel van EA Sports FC 24.
Maar wanneer komt de modus? Helaas weten we dat momenteel nog niet. Er is sowieso nog niet heel veel bekend over de EA Sports FC-versie van het toernooi. Ergens deze zomer komt er een update, maar er staat nog geen datum voor.

Wanneer begint het EK voetbal?

Uiteraard kunnen we wel een gokje wagen wat betreft de release van de EK-update. Het werkelijke toernooi begint namelijk op 14 juni aanstaande. Het zou wel enigszins bijzonder zijn als de EK-update daarna pas arriveert.
Aan de andere kant komt de update meestal ook niet al te ruim van tevoren. Eind mei of begin juni lijkt dan ook het meest logische moment om de update te verwachten. De update is, zoals altijd, helemaal gratis.
Veel trouwe spelers hebben overigens al geruime tijd een klein voorproefje van de EK-modus in handen. In december werden er namelijk al niet-wisselbare FUT-kaarten uitgedeeld van een aantal Europese topspelers. Het ging om kaarten van Jack Graelish, Ousmane Dembélé, Federico Chiesa, Florian Wirtz, Álvaro Morata en onze eigen Virgil van Dijk.