‘Accessoiremakers mogen Switch 2 niet zien’

News
vrijdag, 26 april 2024 om 19:00
20211005 switcholed8f1633465772
Vermoedelijk komt Nintendo volgend jaar met een opvolger van de Switch, die mogelijk al snel wordt onthuld. Daarover houdt Nintendo zich tot dusver alleen erg stil. Nu wordt beweerd dat zelfs zakelijke partners de nieuwe console niet mogen zien.
Nintendo heeft nog niets onthuld over de opvolger van de Switch. Maar volgens de meeste geruchten hanteert de nieuwe console hetzelfde concept van een hybride console. Het is daarom een redelijke aanname dat hij ook lijkt op de huidige Switch, maar nu wordt beweerd dat Nintendo toch strikt geheim houdt hoe de console eruitziet.
Dat meldt de spaanse website Vandal, die beweert te hebben gesproken met fabrikanten van accessoires voor de Switch 2. Een aantal fabrikanten zou de Switch 2 namelijk in handen hebben gehad, maar dan ook echt alleen in handen.
Ze zouden hebben mogen voelen aan de console terwijl die in een ondoorzichtige doos zat. De bedoeling daarvan zou zijn dat fabrikanten een gevoel kunnen krijgen voor de afmetingen en het design van de console, zonder dat er teveel onthuld wordt over de hardware. De Switch 2 zou groter zijn dan de Switch, maar kleiner dan een Steam Deck.
Er zijn wat twijfels mogelijk over de juistheid van deze beweringen: hier en daar wordt gezegd dat Vandal niet heel betrouwbaar als het om geruchten gaat. Aan de andere kant wist de site in 2021 veel juiste details te melden over de Switch OLED. Ook die informatie was toen verkregen via accessoiremakers.

‘Switch 2 krijgt andere Joy-Cons’

Vandal heeft het overigens niet alleen over de afmetingen van de console. Zo beweert de site dat de console nog steeds Joy-Cons heeft, maar dat die magnetisch vastzitten aan de console en dus niet met een rail, zoals nu het geval is.
Dat zou bacwards compatibility van de huidige Joy-Cons twijfelachtig maken. Wel zouden bestaande Pro Controllers werken op de Switch 2. Over backwards compatibility van games heeft Vandal niets nieuws gehoord, maar veel eerdere geruchten beweren dat je Switch-games ook op de Switch 2 kan spelen, in veel gevallen met betere prestaties.

Populair Nieuws